icon

Jaké vitamíny užívat v těhotenství? Rady a tipy

gabculik567
12. pro 2021

Jaké užíváte vitamíny v těhu? Zatím beru listovku , čekám na těh.poradnu ,měla bych být ve 12 týdnu. Pořád nemůžu vybrat..Je toho dost..😀 Ptala jsem se gynekoložky ta tvrdí, že to není nutné kupovat ,pokud se dobře stravuji. Záleží na mě. Prý bohatě stačí ta kyselina listová. Budu ráda za návrhy, moc děkuji🙂

emillyhk
•
12. pro 2021

@gabculik567 Já nakonec nebrala ani tu listovku, všechny vitamínové doplňky mi zhoršovaly nevolnosti. A malý je v pohodě 😉

pampeliska1313
•
12. pro 2021

Femibion. Má nastepenou listovku a lip se vstřebává.

klokanka31
•
12. pro 2021

@gabculik567 Já jedla jen listovku

pipi_puncocha
•
12. pro 2021

Femibion, celé těhotenství i kojení.

andyna85
•
12. pro 2021

Já také beru Femibion. V prvním těhotenství jsem zkoušela nejdřív Mamavit a hrozně se mi po něm zvedal žaludek.

meejja
•
12. pro 2021

Femibion, a ještě Dčko navíc…

areh
•
12. pro 2021

První trimestr jsem brala listovku, pak už jen omega3, ale to beru tak nějak dlouhodobě

soninkas
•
12. pro 2021

@gabculik567 beru celé tehu femibion.a po porodu chci zkusit femibion při kojení.

lenerka1
•
12. pro 2021

Běžně beru rybí tuk a hořčík, k tomu jsem v těhotenství přidala naštěpenou listovku, ale ta je spíš důležitá v prvním trimestru, pak jsem ji brala jen občas.

polakovakl
•
12. pro 2021

@gabculik567 pregnafolin z Dr.Max

curliess
•
12. pro 2021

Mamavit, Femibion, listovka - střídám, ne vše naráz 😀

katherine177
•
12. pro 2021

@andyna85 taky

delphine1
•
13. pro 2021

V prvém tehu jsem brala poctivo femibion, zpětně bych řekla ze zbytečná zátěž peněženky. Ale poprvé je člověk asi víc náchylnější na různé reklamy 😃🤷‍♀️

Ted v 2 tehu jsem brala cca do 5 měsíce listovku (měla jsem 2 balení po předchozím potratu), a poslední trimestr beru rybí tuk a vápník+D.
Občas když se mi zhorší nehty si zobnu mulťák.

Jestli jíš normálně a netrpíš nevolnostma že vše vyzvracíš, tak souhlasím s MUDr že vitaminy nejsou úplně nutné, teď stačí ta listovka

danielaveve
•
13. pro 2021

Mě také doktor říkal, že nemusím nic brát, ale jelikož vím, že moje strava není tak pestrá, jak by měla být, tak beru www.pilulka.cz/femibion-1-planovani-a-1-trimest... a pak jsem přešla na 2.

lucpop94
•
13. pro 2021

Fertiprona 🙌🍀 x měsíců před těhu, kvůli potratu VVV a teď i v těhu a plánuju i dál.
Moje gyndařka mi řekla, že jsou to vyhozené peníze, zároveň mi ale neřekla, co mám teda brát 🤷🏻‍♀️
Cenově dražší, ale pro moji psychiku asi nejlepší ❤️

msgracia
•
17. pro 2021

Já u prvního těhotenství měla Femibion ten doporučil doktor. Teď při plánování mám Mamavit ale teď jsem ho vyměnila za Listovku.

marketka_m
•
17. pro 2021

@delphine1 das prosim tip na ten vapnik a D??? Ty tehotenske vitaminy mi sam gyndar rekl ze je jenom farma bum..predrazeny

chlapecektehu
•
17. pro 2021

@gabculik567 celý těhotenství beru femibion brala jsem ho i před otěhotněním a sem tam si k tomu dá i jiné vitamíny

delphine1
•
17. pro 2021

@marketka_m ja je kupuji v DM, kupuju tam i rybí tuk. Ten vápník je taková modrá pixle, je to 300 tablet za cca 90kč, najdeš to v jejich sekci s vitamíny a doplňky stravy.

marketka_m
•
17. pro 2021

@delphine1 je...super...mne dm.nenapadlo...ted jsem koukla nasla jsem d3 https://www.dm.cz/mivolis-perly-vitamin-d3-p401...
A rybi taky 🙂 diky
https://www.dm.cz/mivolis-kapsle-omega-3-1000mg...

delphine1
•
17. pro 2021

@marketka_m aha tak jsem si spletla cenovku.
Ten rybí tuk si nasla dobre, ten vápník ale kupuji tohle, to co si nasla ty je pouze vitamin, tady je vápník+vitamin.

https://www.dm.cz/mivolis-vapnikove-tablety-vit...

sanyy22
•
17. pro 2021

@gabculik567 já brala cele těhotenství Pregnafolin

grow
•
23. led 2022

@gabculik567 původně jsem chtěla brát jen listovku, ale prozvracela jsme celé těhotenství a měla od začátku komplikace, tak mi Dr doporučila, ač není jejich velký zastánce, abych je brala. Zvolila jsem Femibion, ale jestli je tělo nějak zužitkovalo, těžko říct při tom částem 🤢🤮
teď ho beru zas, ale je to spíš pro moji jistotu, aby vše bylo ok a doufám, že současné těhotenství proběhne v pohodě.

lenula02
•
23. led 2022

Femibion