icon

Vybírámé jméno. Které se Vám líbí víc?

25. pro 2019

Ahoj. Sice je ještě trochu brzy,ale pomalu začínámé vybírat jméno. Co se vám líbí víc? Pro holčičku:Marie nebo Emilia. Pro kluka:Tomáš nebo Filip. Příjmení bude Čech/Čechová. Anonym kvůli příjmení.

Strana
z4
autor
28. pro 2019

@berenika39 Když mám miminko tak jak pak se jmenuje?

vendes
28. pro 2019

Dala bych normálně Emílie Čechová, Emily ani Emília mi k příjmení nesedí. Emilka se mi líbí moc, bohužel už ne muži.

autor
28. pro 2019

@vendes Nechci aby to vyznělo špatně, ale jak už jsem psala mě se Emílie v tomto tvaru nelíbí. U prvního dítěte Emílie byla ve hře, ale nakonec jsme jí vyřadili. První dcera se jmenuje Miluše, tak chceme nějaké ne moc obvykle jméno. U kluka by to nebyl tak velký problém, ale u holky nemůžeme vůbec nic vybrat. Já bych ráda nejobvyklejší jméno a manžel českou klasiku. Z těch českých a ne dneska moc dávané se mi líbí Zuzanka, ale to se manželovi nelíbí.

autor
28. pro 2019

To co se líbí mě se nelíbí manželovi a naopak. Už nám jde z toho hlava kolem.

marcicek84
28. pro 2019

nezlob se, ale když máte ryze české jméno Miluše a to mi přijde dost nemoderní a vůbec se mi nelíbí a druhé holčicce dáte nějaké zahraniční, tak si to holky mezi sebou ještě můžou závidět a vám vyčítat...k českému příjmení se držte českého jména...A co třeba Terezie, Kateřina (té můžeš ostatně říkat i Kate, Kathy apod.) a obojí jsou česká jména...

autor
28. pro 2019

@marcicek84 Kateřina je moje mamka tak to ne(nechceme jméno které je už v rodině). Ta Terezie není špatná. Zeptám se na názor manžela.

autor
28. pro 2019

Tak si Terezii píšeme na seznam.

bledulka84
28. pro 2019

Za mě žádné lepší, než Terezie není 😉

autor
28. pro 2019

@bledulka84 Ty jí máš že jo? Jestli jo tak je to pěkné jméno.

marcicek84
28. pro 2019

třeba přijdete ještě na jiné, ale Terezie Čechová mi přijde celkem fajn 😉

autor
28. pro 2019

Já bych ráda nějaké jméno typu Vivien,Nicole,Karin atd... ale bohužel máme české příjmení. Já totiž nemusím českou klasiku, ale Miluše mi přijde jako nádherné jméno . Vůbec nevím co se to děje. V prvním těhotenství jsme měli jména raz dva a teď? Hrůza. Zatím jediné jméno na kterém jsme se shodli je Terezie. Jestli to bude holčička tak to bude nejspíš ta Terezie. No doufám, že to bude chlapeček, protože tam je výběr jednodušší.

marcicek84
28. pro 2019

Nekdy to tak je,nejlepsi jmeno vystrilis napoprve a pak nevis a vahas...ale aspon teda mate prvni shodu 😜 bohuzel my mame taky ceske prijmeni,tak jsme se pri vyberu jmen zahranicim ani moc nemohli inspirovat,vubec to k sobe neslo...a pri pripadnem druhem diteti na tom budeme stejne,ale porad lepsi ceske jmeno co jde k prijmeni nez paskvil zahranicni jmeno a typicky ceske prijmeni

autor
28. pro 2019

U kluka vybíráme ze 4 jmen, takže to bude snad jednodušší.

bledulka84
28. pro 2019

Ano, máme Terezii, a v pěti letech je se svým jménem zatím spokojená a já taky. Co se týče dospělých Terez, co znám, tak jsou to vcelku výrazné osobnosti, tak jsem zvědavá, jak se projeví ta naše...

marcicek84
29. pro 2019

Mne prijde i zajimave jmeno pro kluka Přemysl,Bořivoj,ktere konkretne v nasem regionu moc neleti...treba takovy Přema,proc ne...K prijmeni Čech se mi hodi napr. i Antonín...jinak se mi taky dluho libilo jmeno Štěpán,nez se s nimi roztrhl pytel a to by vam stejne moc neslo k prijmeni.

marcicek84
29. pro 2019

@bledulka84 ano Terezy jsou celkem silne osonosti,my mame Anetku a ta je zase jemna a mila,takova typicka holcicka co ma rada saticky a rada si hraje s panenkama 🙂

lutu11
29. pro 2019

Me se libi Tomáš, ale k tomu prijímaní SE nehodí. Takže pro kluka Filip. Z holcicich men je Ema nebo Emilie skoro to same a hlavne časté. Marie je starodávne. Edita SE mi vubec nelibi. Takže samo o sobe bych dala Karolinku. AC mi to taký s prijmenim moc neladi. A co tak kombinace Filip a Anna?

bledulka84
29. pro 2019

@marcicek84 nejen silné, ale takové živelné, hravé, či bláznivé v tom dobrém slova smyslu, těžko se to popisuje 😀 Ona i ta naše Terezka je panenková, šatičková, "růžovoučká", ale k tomu svá, komediantka, co se ráda předvádí (hrozně si užívá besídky nebo taneční vystoupení)

autor
29. pro 2019

@lutu11 Psala jsem Koralína a ne Karolína. Jinak Anna se nám nelíbí.

autor
29. pro 2019

@marcicek84 Přemysl ani Bořivoj se mi nelíbí. Bořivoje navrhoval manžel, ale toho jsem mu zatrhla. Antonín se nám líbí moc, ale v okolí je jich hodně. Vždycky když někam jdeme, tak potkáme minimálně jednoho Antonína, a navíc se nám nelíbí oslovení Tonda. Štěpán se nelíbí manželovi.

victress
29. pro 2019

a co Oliver? já ho vždycky chtěla, ale neprošel přes manžela....k Miluši bych viděla Jorga, Slavěna, Mahulena, Kordula, Agnes....

autor
29. pro 2019

@victress Oliver by celkem ušel. Z těch holčičích se mi nelíbí ani jedno.

mamio
29. pro 2019

Marie a Tomáš

berenika39
29. pro 2019

Co Stelinka?

marcicek84
29. pro 2019

Jo to osloveni Tonda,neni moc šťastne,ale to same mas s Bořkem,to mi prijde ten Přema prave nejlepsi...
Co vlastne mate z tech klucich v uzsim vyberu?Tomaš Čech je na prd kvuli toho šč Filip je fajn,ale to nechtel manzel...a co ty dalsi 2?

marcicek84
29. pro 2019

@victress Oliver Čech? Me to fakt taha za usi kdyz maji ryze ceske prijmeni...nehlede na vyznam toho jmena...

marcicek84
29. pro 2019

Dalibor Čech?

autor
29. pro 2019

@marcicek84 Erik a Petr.

autor
29. pro 2019

@marcicek84 Dalibor je hrozné jméno promiň. Jestli se to někoho dotklo tak se omlouvám.

marcicek84
29. pro 2019

Tak u me je to jmeno Dalibor neutralni...
Za me tedy bud Filip Čech nebo Petr Čech

Strana
z4