Vybírámé jméno. Které se Vám líbí víc?
Ahoj. Sice je ještě trochu brzy,ale pomalu začínámé vybírat jméno. Co se vám líbí víc? Pro holčičku:Marie nebo Emilia. Pro kluka:Tomáš nebo Filip. Příjmení bude Čech/Čechová. Anonym kvůli příjmení.
Já mam dceru Emily. Emilia zní divně, k příjmení mi nesedí. Když už tak bych dala Emílie. Jo a Filip je moje top jméno. Jinak Emo ji nikdo neříká, toho bych se nebála.
Ja bych se nebala ani Tomase. Mame i Honzika a ve skolce je H samotny., na cele ms Tomas jen jeden. Zato Samuelu, Tobiasu, Tadeasu, Emicek, Sofinek v kazde tride nekolik. Ale to neni o tech vlnach,ale co se libi vam.
Koralina je smyslene jmeno z pohadky,to se zeptejte na matrice jeszli by vam ho vubec povolili,u takovych jmen musite dokazat,ze existuje nebo ma nejakeho sveho nositele...jinak mne se to jmeno taky libi...
Tomáš by mě nevadil, ale k vašemu příjmení určitě ne, já jsem teda na toto hodně háklivá, špatně se vyslovuje a k sobě se nehodí... Holčička by se mě líbila spíš Marie, jinak doma máme zmiňovanou Zuzanku, jsem spíše na klasiku...😉
I ta Anežka se mi celkem libí, možná i víc než Emilia či Emily
když se vám líbí Koralína, tak ji dejte, ale připravte se vy i dcera na to, že se jí celý život budou ptát, jestli nemá být Karolína, protože to tak opravdu vypadá, že je to překlep, Koralína žije v ČR je jedna, takže budete opravdu originální, kam se hrabe Filipa...
@victress Manželovi se to jméno nelíbí takže u nás to jméno nehrozí.
@marcicek84 V ČR se jedna paní/holka jmenuje Koralína.
@ah1234 Trošku vyjadřování by to chtělo .My máme Tomáše a celkem se mě dotkla Vaše poznámka,že Tomášů je jak nasraných .Dá se napsat,že je jich hodně ,ale tímhle stylem...Nechápu...
@hermanka88 pardon, nechcela som urazit 🙂 mrzi ma to
@ah1234 v pořádku,já to beru 😉 Jsem teď trošku citlivější, holt těhotenské hormony dělají svoje a občas se mě něco více dotkne,asi nemusím vysvětlovat..🙄
@hermanka88 nie nie, to je pochopitelne, ze sa vas to dotklo, mne nedoslo jak to vyznelo, mala som to napisat inak 🙂
Holky a co říkáte na Emily Čechová?
@ah1234 jo,to se stane,že něco blbě vyzní.Ale jak říkám,v pořádku, chápu,že jste to nemyslela zle
No k sobě mi to nesedí. Moje dcera je Emily Hajdikova. K tomu příjmení bych fakt dala Emílie
nenarodilo se ti už miminko? v jiné diskuzi? Taky jsi hledala jméno, píšeš úplně stejně, jak přes kopírák. Ale to bude asi náhoda.
Emily Čechová je spojeni ryze ceskeho prijmeni a ryze zahranicniho jmena,to k sobe nepujde nikdy,volte k ceskemu prijmeni i ceske jmeno,jinak to proste vypada smesne...za me stale Emilie Cechova...
Marie a Tomáš. Marie je nadherne jmeno, ma spoustu variant a poloh a barev. Tomas pro me neutralni, nenadchne, ani neurazi. Filip se mu nelibi vubec. Ale co clovek, to jiny vkus, meli byste se rozhodnout sami podle sebe, v klidu a soukromi 🥰
Ja jsem take chtela Filipa,ale mela jsem termin 26.5 a to MA Filip scared, Mame kubika... A holcicka bych dala Marii
Spis bych dala jen Emu. A u kluka se mi libi obe jmena. Mam dvojcata Filipa a Tomáše, tak se mi libi oboje. 😊
Pokud chcete Emilku, tak jedině Emílie. Emília mi přijde jako slovenské jméno, Emily Čechová neladí vůbec. A ono toho, kde je koho jak... je strasne lokální a nikdy se dopredu nemusis trefit, tady ve skolce je jeden Filip, jeden Tom. My mame Jakuba a ve školce, kam chodi je ve tride sam, pristi rok, az prejde do skolky za sestrou budou 2 ve tride, dcera je Terezie a ve tride je jako Terezka jedina. Vozim mladsiho do skolky do 5 km vzdalene vesnice a vyber jmen ve tride je z 90% odlišný, nez u dcerky. A pro mě prekvapivě, jediné divčí jméno, které je v obou třídách je Alena. Jinak zatimco syn chodi do skolky s třídami podle věku, v nasi vesnici jsou tridy vekove smíšené (sourozenci chodí spolu) a deti rozdelují tak, aby se, pokud mozno, stejnemu jmenu vicekrat ve tride vyhli (pokud teda nenastoupi sourozenec do tridy, kde uz dite stejneho jmena je), tak tam jsou treba dva Matyáši.
Marie/Anežka a Tomáš ! Filipů máme kolem sebe tucty, Anežku máme doma 💖. Marie byla další možností..
B
Proboha, jen ne Koralína! To je jak z té hororové povídky 😵
Líbí se mi Filip a Emílie. Jen jak se tu už psalo, máme v rodině také Emílii a každý jí stejně říká Emčo.
@bledulka84 taky mi to Emilia prijde jako slovenske...nesedi k prijmeni Cechova zadna zabranicni podoba jmena,proste je ryze ceske a jako takove potrebuje ryze ceske jmeno typu Emilie,Anezka,Kristyna,Eliska,Anna apod. Mozna jeste autorka diskuze popremysli a prijde na uplne jine jmeno...
@alla007 - no jako jmeno to neni skarede,ale fakt je ten,ze ta povidka je proflakla a vsichni se ji budou ptat,zda nemela byt Karolina nez Koralina,to bych asi diteti neudelala...
@berenika39 Ne ne to bude asi náhoda.
Ale velka...doporucuji nezakladat diskuze jako anonym, kdyz to nejde zmenit styl, forma, chybky, typicke znaky pro text. V kazde diskuzi pises neco jineho a ostatni se naprosto zbytecne namahaji, myslic si, ze pisi a pomahaji s realnym problemem. To neni fer z tve strany. Diky za pochopeni.
Ahojky, me se z divcich nelibi ani jedno. To bych vybrala radeji bud Evu nebo Editu jak pises nize. Z chlapeckych bych vybrala jmeno Tomas. Filip se mi libi, ale k prijmeni mi to nejde,mam pocit,ze by se to spatne vyslovovalo 🙂
Marie a Tomáš jsou pěkná jména, i by se hodila k příjmení Čech/ová- ale je jich opravdu hodně a u jméná Tomáš mám osobní averzi.. takže za mě taky Filip a Emilia
@berenika39 To se pleteš.

Fakt Koralína. Líbí se mi moc. Petra zvažujeme. Celkem se nám líbí. Elišku už máme v rodině 2krát tak to určitě ne.