Vyřizoval někdo vyrovnávací příspěvek v těhotenství?
Nebo je tady nějaká sociální pracovnice která poradi?
Me na úřadě řekli ze mi ten papír da gynekolog potvrzeny kdy mam termín Atd, ze to pak musím odevzdat v praci ze pro mě nemají jiné vhodne místo a pak úřad... jde o to ze jsem musela nedobrovolně na nemoc a nevím jestli nárok opravdu mam...dělám pecovatelku takze zvedání lezaci, infekční nemoce...
@lmartinkova85 ale vyrovnávací příspěvek se proplaci jen když chodíš do práce a kvůli přeřazení na jinou práci si přišla o peníze . Pokud si na pn tak to mít placené nebudeš.
@lachtanice86
A kdyz pro me zaměstnavatel proste nema jinou pozici? Tu praci jsem dělat nemohla, kvůli infekcím a tak
@lmartinkova85 pokud si požádala nejspíš písemně o přeřazení a on napsal ze pro tebe jinou práci neměl, měla si zůstat doma za 100% platu na jeho náklady
No měn pravé v praci řekli ze mam jít na nemoc ;( co ted?
@lmartinkova85 obávám se že teď už nic. Ale třeba někdo poradí . Ale pro vyrovnávací příspěvek musíš pracovat.
no tak ted pokud nechces byt az do nastupu na materskou na pn , mas jedinou moznost. ukoncit pn a pisemne zazadat o prerazeni na vhodnou praci, v pripade ze takovou nema, opet at to daji pisemne je to prekazka na strane zamestnavatele a je povinnen vas nechat doma za 100% platu. vyrovnavaci prispevek by jste dostala pokud by vam misto vasi prace dal napr. pozici uklizecky kde by jste dostavala mene penez.
Dekuji za všechny odpovědi, no udělala jsem hloupost ze jsem přistoupila na tu nemocenskou ;(
Kdyz ted nemoc ukončim a budu se dožadovat svých práv, poslou me dělat tu uklízečku a začne mi peklo na zemi :( je to hnus holky, za dobrotu na zebrotu. Pomáhat lidem a sama na to doplatim. Prd s penezama, nebudu stredovat sebe ať je to malé v pořádku nechci o to zase přijít.
A urcite by ti nemohli najit nejakou lehkou praci treba i za malo penez? zamestnavatel z toho bude mit uzitek (levna pracovni sila) a ty na tom skodna nebudes (diky vyrovnavacimu prispevku)... Ja to tak mela a byly spokojene obe strany (puvodni praci sestry jsem nemohla delat kvuli praci s cytostatiky, tak jsem pomáhala v administrativě, bylo to akorat pres leto, tak se to hodilo jako vypomoc za dovolene)
Ahoj, řešila jsem to pře 4 lety. Jsem zdr. Sestra a správně jako těhotná jsem měla dělat 8-hod.smeny, ale neměli mě kam dát tak mi vrchní řekla že mám jít na PN nebo dál dělat 12-tky 🙂 Tak jsem aspoň přestala dělat noční a vyřídila si vyrovnávací příspěvek. Na PN jsem šla až v lednu, dcera se narodila v květnu.
Jinak s těma ležakama a inf. mě prostě k tomu kolegyně nepouštěly a dělala jsem hlavně příjmy nových pacientů. A dalo se to ale únava byla velká.
@lmartinkova85 jestli chces info napis do zprav ani s vyrovnavacim prispevkem to neni tak jednoznacne jak to vypada resila jsem ted v breznu
@vemira
Ale delam v terénu a chodíme po jedné... takze mi nema kdo pomoct..

Ahoj, ano, myslím že jsem dostala lejstro od našeho závodního lékaře a gynekolog mi ho potom potvrdil. Pak jsem to odnesla na personální a oni to myslím posílali na OSSZ.