icon

Vyřizoval někdo vyrovnávací příspěvek v těhotenství?

lmartinkova85
14. kvě 2018

Nebo je tady nějaká sociální pracovnice která poradi?

blackhole
•
14. kvě 2018

Ahoj, ano, myslím že jsem dostala lejstro od našeho závodního lékaře a gynekolog mi ho potom potvrdil. Pak jsem to odnesla na personální a oni to myslím posílali na OSSZ.

lmartinkova85
autor
•
14. kvě 2018

Me na úřadě řekli ze mi ten papír da gynekolog potvrzeny kdy mam termín Atd, ze to pak musím odevzdat v praci ze pro mě nemají jiné vhodne místo a pak úřad... jde o to ze jsem musela nedobrovolně na nemoc a nevím jestli nárok opravdu mam...dělám pecovatelku takze zvedání lezaci, infekční nemoce...

lachtanice86
•
14. kvě 2018

@lmartinkova85 ale vyrovnávací příspěvek se proplaci jen když chodíš do práce a kvůli přeřazení na jinou práci si přišla o peníze . Pokud si na pn tak to mít placené nebudeš.

lmartinkova85
autor
•
14. kvě 2018

@lachtanice86
A kdyz pro me zaměstnavatel proste nema jinou pozici? Tu praci jsem dělat nemohla, kvůli infekcím a tak

lachtanice86
•
14. kvě 2018

@lmartinkova85 pokud si požádala nejspíš písemně o přeřazení a on napsal ze pro tebe jinou práci neměl, měla si zůstat doma za 100% platu na jeho náklady

lmartinkova85
autor
•
14. kvě 2018

No měn pravé v praci řekli ze mam jít na nemoc ;( co ted?

lachtanice86
•
14. kvě 2018

@lmartinkova85 obávám se že teď už nic. Ale třeba někdo poradí . Ale pro vyrovnávací příspěvek musíš pracovat.

tulikiss
•
14. kvě 2018

no tak ted pokud nechces byt az do nastupu na materskou na pn , mas jedinou moznost. ukoncit pn a pisemne zazadat o prerazeni na vhodnou praci, v pripade ze takovou nema, opet at to daji pisemne je to prekazka na strane zamestnavatele a je povinnen vas nechat doma za 100% platu. vyrovnavaci prispevek by jste dostala pokud by vam misto vasi prace dal napr. pozici uklizecky kde by jste dostavala mene penez.

lmartinkova85
autor
•
14. kvě 2018

Dekuji za všechny odpovědi, no udělala jsem hloupost ze jsem přistoupila na tu nemocenskou ;(
Kdyz ted nemoc ukončim a budu se dožadovat svých práv, poslou me dělat tu uklízečku a začne mi peklo na zemi :( je to hnus holky, za dobrotu na zebrotu. Pomáhat lidem a sama na to doplatim. Prd s penezama, nebudu stredovat sebe ať je to malé v pořádku nechci o to zase přijít.

ireniq
•
14. kvě 2018

A urcite by ti nemohli najit nejakou lehkou praci treba i za malo penez? zamestnavatel z toho bude mit uzitek (levna pracovni sila) a ty na tom skodna nebudes (diky vyrovnavacimu prispevku)... Ja to tak mela a byly spokojene obe strany (puvodni praci sestry jsem nemohla delat kvuli praci s cytostatiky, tak jsem pomáhala v administrativě, bylo to akorat pres leto, tak se to hodilo jako vypomoc za dovolene)

vemira
•
14. kvě 2018

Ahoj, řešila jsem to pře 4 lety. Jsem zdr. Sestra a správně jako těhotná jsem měla dělat 8-hod.smeny, ale neměli mě kam dát tak mi vrchní řekla že mám jít na PN nebo dál dělat 12-tky 🙂 Tak jsem aspoň přestala dělat noční a vyřídila si vyrovnávací příspěvek. Na PN jsem šla až v lednu, dcera se narodila v květnu.

vemira
•
14. kvě 2018

Jinak s těma ležakama a inf. mě prostě k tomu kolegyně nepouštěly a dělala jsem hlavně příjmy nových pacientů. A dalo se to ale únava byla velká.

katy48
•
14. kvě 2018

@lmartinkova85 jestli chces info napis do zprav ani s vyrovnavacim prispevkem to neni tak jednoznacne jak to vypada resila jsem ted v breznu

lmartinkova85
autor
•
14. kvě 2018

@vemira
Ale delam v terénu a chodíme po jedné... takze mi nema kdo pomoct..

matire
•
Autor odpověď smazal
•
matire
•
Autor odpověď smazal
•