17.tt. Cítíte pohyby ?
Ahojky ,jak na tom jste v 17 TT ? Já vlastně téměř celé těhotenství necítím vůbec nic , až na to že jsem přibrala 4 kg a jen občas mě pobboliva v podbřišku jako před ms. Máte to některá stejně ?
@petranaty U prvniho ve 20. tydnu, u tretiho v 16. tydnu 🙂 Ale to uz jsem fakt velmi dobre vedela, co mam vnimat a navic mam placentu vzadu 🙂
@sudylichozrout No mě to celkem stresuje .....čekám na výsledky z genetiky zda je mimco v pořádku ,podle toho se pak musím rozhodnout ,zda budu muset na odběr plodovky ,nebo si zaplatit krevní testy ,tak jsem někde na netu četla že bych už pohyby mohla cítit ...asi by mě to i trošku uklidnilo 🙂
jako já jsem ve 24tt a citim jen v klidu takový dloubnutí sem tam, zatím žádný extrem, tak snad je malá v pohodě.
Já jsem u prvního mimca cítila pohyby až tak 24+25tt, ale měla jsem placentu na přední straně a miminko celou dobu se drželo spíše ve spodní straně břicha. 🙂
Ahoj, já první miminko začala vnímat ve 22 týdnu a jelikož se normálně dostavovala menstruace, ani jsem o tom nevěděla. Šla jsem k lékaři s bublinkama v břiše, že mám asi zánět močáku 🙂 Měla jsem o cca 2 kila víc, druhé těhotenství jsem zjistila hned, bylo mi blbě, cítit jsem miminka začala v16tém týdnu. Jestli jsou všechny vyšetření v pořádku, vůbec se nestresuj.
Čekám první miminko a první pohyby jsem cítila v 16 týdnu 😊
Čekám první miminko a poprvé nás kopl (jakože když jsem měla ruku na břiše, tak do ní) teď v pondělí, to jsem byla 18+6. Teď mám občas pocit, že zase kope, ale nevím to vždycky na 100% 🙂
U prvního to je hrozně brzy, většinou jsou pohyby cítit až kolem 20.-22.tt, já to měla stejně. U druhého dřív.
Ahoj, já začla pohyby cítit až po 20tt a také čekám první🙂.. také jsem plašila a doktorka říkala, že je to v pořádku, že někdo cítí pohyby třeba až kolem 25tt.. Až to přestaneš sledovat tak to přijde.. nebo aspoň u mě to tak bylo😄.. Věř mi že kopání si ještě užiješ.. já jsem teď ve 34tt a už se kvůli tomu ani nevyspim😄🤦🏽♀️.
@veronikava A já si říkala , že by to mohlo zustat u takovým lehkých doteku 😂
Na konci 18tt, ale to bylo fakt malinko. 🙂 Víc až kolem 22tt. 🙂 Někdo cítí poprvé až právě těch 22-24tt,.neboj se. 🙂
@jituli84 No já jsem si ze začátku říkala jak je to příjemný to kopkání takový jemný😂.. teď jak je hlavou dolu a má 2kg už, tak to žebra schytávají na denním pořádku😂.
@veronikava J8 jsem uplně nevěděla, jestli je mi to příjemný, ale na druhou stranu jsem si říkala, že je fajn, že dá o sobě vědět..ale určitě to není tak , že bych o ní věděla celej den.No toho se taky bojim, jak začnou pořádné kopance, že se nevyspím. A ty kopance máte jako celej den?
U prvniho ditete si musis pockat, ja to mela taky az kolem 20tt, pred porodem je to pak uz je takove potahovani,ze jsem citila loket nebo dlan,jak ji syn vystrcil. A taky skytani, to je nejvtipnejsi.
Takovy ty divoky pohyby je potreba sledovat,muze to byt i tim,ze se dite dusi - ja to tak poznala u prvniho syna,kdy z protahovani byla hotova diskoteka....
Ted cekam treti a tento tyden jsem citila prvni mihotani v brise a to jsem ve 13tt. Uz to dokazu odlisit od strev,bricha apod.
@jituli84 No ze začátku jsem to tak taky měla.. že jen občas, sem tam za den kopnutí, ale postupně o sobě davala vědět vic a vic😊.. Jako nekope pořád, ale je fakt že je cítit opravdu všechno jak už je mimčo větší, nevím teda co tam děla, ale občas se břicho jen tak zavlní a nic.. což si myslím že se třeba otočí nebo tak😄, ale v noci to dokáže kopat a mlet se i dvě hodiny v kuse a to prostě nespim no🤦🏽♀️.
U prvního to trvalo. Určitě po 20. týdnu a než mi ještě došlo, že je to Ono! 🤦😀
U prvniho ve 20tt a u druhyho v 16tt 😊
U prvního mírné vlnění v 18tt
@veronikava no jaj a já si říkala, že je asi hodná a celej den skoro spinká 😀
Ahoj, já čekám své první a jsem v 18tt. Také nic moc necitím, jen občas po ránu, když mám vše vytrávené a ležím na zádech, jakoby se tam něco hýbalo. Říkají počkat až tak do 20 tt u prvorodičky, tak se nemůžu dočkat, člověk bude klidnější 🙂

@petranaty Já začala cítít nějaké to šťouchnutí až po 20tt