icon

24. týden těhotenství CS 1, co to znamená?

maminkapetula
28. lis 2015

Byla jsem ve středuo v poradně mudr jsem říkala, že cítím v pochvě něco jakoby špatně zavedený tampon ale nenašla z čeho to může být pak jsem si všimla, že mi do průkazky napsala CS 1 co to znamená?

jhoki
•
28. lis 2015

@maminkapetula Pomocí CS-cervix score se hodnotí zralost děložního hrdla. A co ti řekla? Nemáš zánět?

maminkapetula
autor
•
28. lis 2015

Řekla mi, že je hrdlo zavřené, ptala se jestli jsem dýl nestala nebo něco, no trosku jsem uklízela a myla jedno okno tak mi řekla ať už to raději nedělám nic víc mi neřekla, zánět asi nemám občas mě teda výtok svědí, ale jen chviličku tak nevím :-/

maminkapetula
autor
•
28. lis 2015
jhoki
•
28. lis 2015

@maminkapetula Myslím si, že ti měla udělat stěr, jestli tam nemáš zánět, ale nebudu to komentovat, pač nesnáším doktory a systém našeho zdravotnictví vůbec. Bez změny je CS 0, čím vyšší číslo, tím je hrdlo připravené k porodu. Je to dost individuální, někdo s vysokým nálezem přenáší, ikdyž mu hrozí předčasný porod. Klidový režim se moc nedoporučuje, ovšem vánoční úklid a mytí oken bych vynechala. Záleží také, jak dlouhý máš čípek. Pokud tě o tom bude něco zajímat vygoogli si slova cervikometrie, MUDr.Koucký, utrogestan. Jinak svědění může být zánět.

gosa22
•
28. lis 2015

tento tlak, co popisuješ, jsem měla taky...a taky zhruba kolem tohoto týdne...musíš odpočívat, pak to samo zmizelo

maminkapetula
autor
•
1. pro 2015

@jhoki tak mam kvasinky dnes jsem byla opět u mudr

jhoki
•
1. pro 2015

@maminkapetula Kvasinky jsou ještě ta lepší možnost. Ikdyž dost otravují. Jediné co mi pomáhalo byl Jenamazol a pak Gynocaps.