28tt, je možné, že zadržuju vodu a tím mi natékají nohy?

svatkafojta
14. dub 2015

Ahoj holky,
chci se zeptat zda je normální, když se mi zdá, že mi natíkají nohy teď poslední dobou. Nikdy sem neměla nohy jak špejličky ale teď mi to přijde, když mrknu do zrcadla, že místo lýtek mám stehna a místo stehen něco nepopsatelného...je možné, že zadržuju v těle vodu a tím mi natíkají nohy? Nebo vrátí se mi po porodu nohy do normálu? 🙂 děkuji za případné info a rady...ještě týden budu chodit do práce ale mám sedavou práci, proto každý druhý den cvičím cca 30 min těhu jogu a dalších 30 - 40 min. těhu cvičení jako jsou dřepy, posilování stehen, zadku a posiluji i ruce a kila jdou krásně stále nahoru 🙂)

lv
14. dub 2015

Jo, zadržujes vodu, je to normální, jen je třeba to říct gynekologii, aby hlídali bílkoviny v moci..u sedaveho zaměstnání se proudí, stoupni, párkrát stoupni na špičky, kazdou hodinu..

ehh
18. dub 2015

No tak me to taky začalo. Chodidla jak konve a ted jak bylo to horko tak moc pěkný😀 . Ve středu jdu na kontrolu dr tak .To budu hlásit ze už se mi dělají otoky

zo_ja
18. dub 2015

Jaký máš tlak? Pokud jde výrazněji nahoru, tak bacha na preeklampsii, nebo bílkovina v moči - příznak téhož.
Sezená je blbý, všechno hůř proudí. Co půl hod až hod max. se projdi na chvíli. Doma aspoň na půlhod lehnout na záda, nohy nahoru, chodidla opřít o stěnu, pomáhá víc než jen podložit - na spaní něco pod nohy, aby byly nahoře.
Podle mě teda dřepy nejsou na tohle zrovna plus, stejně jako cokoli, co ty nohy zatěžuje. Cvičení tak max vsedě = nohy jsou v úrovni těla bez toho šílenýho rozdílu, kterýmu jsou vystavený celý den, když sedíš. Víc už bych je nezatěžovala, naopak hodila nahoru a nic už ani nedělala doma večer atp. Týden bys to ještě mohla vdržet, ale zrovna tak můžeš třeba na MD o nějaký den dřív.
Po porodu se to do normálu vrátí, ale nezanedbej to, může to být projev nemoci.

blueyonder
20. dub 2015

@ehh to jsme na tom stejně, taky mám nateklý nárty a kotníky a ve středu jdu taky na kontrolu, tak uvidím co mi mudra řekne

svatkafojta
autor
20. dub 2015

Tlak mám furt stejný, naposledy sem na měření měla 118/70 ( 10.4 ) a na další kontrolu jdu teď v pátek...někdy ty otoky na nohou mám a někdy zas úplně v pohodě, myslím, že je to při těhu celkem normální...ale i tak díky za rady 🙂

soviicka
20. dub 2015

Neměj strach! Mi to začlo asi měsíc před porodem -nohy velké jak slon, brněly mi ruce, mazec, ale druhý den po porodu nožky zase normální a brnění rruk cca 14 dní po 🙂 por. přestalo. Nabrala jsem jen 10 kg a po porodu mi to opadlo. Kamarádky nabraly i dvacet a po porodu splaskly - to zadržování vody e prostě nepříjemné, ale normální a po porodu do dvou dnů se "vypaří" takže jen to řekni doktorovi on by měl poradit jak to mírnit a buď v klidu po porodu budeš lehká jako vánek 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ehh
20. dub 2015

Ted zatím v pohodě opravdu záleží i na počasí. Takže v létě radši nevyjdu jestli budu otekla. Něco určíte splaskne po porodu ale u mne to bude i dost tuku☹ co zůstane.

maky_s
20. dub 2015

Já otékám od 16.tt..taky jsem seděla v práci 8 hodin, pak doma padla 🙂 teď jsou ty otoky ještě horší. Nahoře mám teď 20kg. Pro mě je asi nejlepší nohy hodit nahoru a chladit.. Když chodím, sedím nebo dlouho stojím mám z nohou balóny..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru