Antibiotika v těhotenství - je penicilin bezpečný?

nuny11
14. pro 2018

Maminky potřebuji radu byla jsem přes třema nedělema nemocná ale zvládla jsem to vylezet bez antibiotik tak jsem byla ráda ale pak brácha přišel že má streptokoka a zlatého stafilokoka že mám jít na výtěr a dneska volala doktorka že to mám pozitivní a že si mám přijít pro antibiotika mě se to moc nelíbí brát pelicilin jsem v 27 týdnů ale prostě teď momentálně nemám žádné potíže ani rýmu tak nevim

j.a.n.i
14. pro 2018

Jasne, takze budes radeji cekat, az zacne delat nejakou paseku...

merope
14. pro 2018

Tak doktorka zjevně ví, že jsi těhotná - tzn. ti nejspíše dá antibiotika vhodná pro těhotné. V těhotenství se vždy mají volit léky, které jsou bezpečnější než kdyby se nebraly. Zlatý stafylokok může způsobovat mnoho obtíží, ale samozřejmě se dá s doktorkou probrat, že se s léčbou počká - případně se jí poptat, jaká jsou rizika pro dítě.

mona91
14. pro 2018

@nuny11 v tehu můžeš pouze PNC a v případě zvážení nepodat/podat ATB se musí brát v potaz profit pro pacienta včetně plodu. Tobě nemusí vůbec nic udělat ani bys o tom nemusela vědět ale plodu to muže dost výrazně ublížit. Mnohem víc než PNC ve 27tt.

nuny11
autor
14. pro 2018

@mona91 dobře já si pro ně dojdu jen mě to přijde zbytecne když nemám obtize

mona91
14. pro 2018

@nuny11 je mraky nemoci co to e noc neudelaj ani nepoznas ze je mas a plodu to ublíží bohuzel. Příklad třeba i s blbejma spalnickama. Kolegyně s nima prisla do styku v těhotenství ji se to vůbec nijak neprojevilo byla ockovana protilátky v poradku a potratila.... bohuzel to s čím se popere normalni organismus ten nevyvinity plod nezvládne....

nuny11
autor
14. pro 2018

@mona91 dobře děkuji tak ty ATB bude menší zlo

calvac
14. pro 2018

@nuny11 PenicilIn v tehu muzes. Pozor, ty nemas problemy,ale u mimi to muze nadelat obri problemy!!! Myslim,ze by ses divila. Urcite bych ATB brala. Neriskuj!!!

aselluska
15. pro 2018

Zkušenost známé: nebrala antibiotika, protože zjistila, že je těhotná. Bohužel to nedopadlo. Měla nějakou infekci. Na druhou stranu, kdyby je brala, dopadlo by to jinak?

ondruchovat
17. pro 2018

Není pravda ze v těhu můžeš jen PNC , mohou se i jiné druhy atb . Je na lékaři které zvoli, kdyby to nebylo nutné tak by ti je určitě nedával jen tak . Lepší prelecit infekt než na hrozilo riziko pro plod a později i pro tebe .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru