icon

Bolest břicha po zvednutí tašky ve druhém trimestru. Máte zkušenost?

kartoffel
17. bře 2026

Ahoj dámy, jsem momentálně v 15. týdnu a včera se mi povedlo zvednout ani ne těžkou tašku, ale asi blbým způsobem a teď mám takové napjaté břicho se slabší bolestí v celém břichu. Stalo se vám to někdy prosím taky? Přijde mi, že chodím za lékařkou s každou drobností, jsem dost opatrná, tak nevím, jestli mám zase volat, nebo to není vážné. Moc díky.

zuzkasim
•
17. bře 2026

Až budeš čekat druhé dítě, to první budeš normálně zvedat a dělat vše, co bude potřeba... Pokud jsi vyloženě neměla ošklivý pád, naráz do břicha, tak bych spoléhala na to, že ženské tělo je dobře přizpůsobené na to, aby plod chránilo a donosila jsi zdravé dítě.

moundi
•
17. bře 2026

Úplně tě chápu, tyhle situace jsou stresující, zvlášť v těhotenství. Ale tělo se jen brání a svaly břicha reagují napětím 🙂

kakba
•
17. bře 2026

@kartoffel pokud budeš celé těhotenství ve stresu, to není vůbec dobře. A pokud to máš v tomto stavu, co budeš dělat, až se dítě narodí?

kartoffel
autor
•
17. bře 2026
@kakba

@kartoffel pokud budeš celé těhotenství ve stresu, to není vůbec dobře. A pokud to máš v tomto stavu, co budeš dělat, až se dítě narodí?

@kakba pro někoho je stres věci řešit, pro někoho je stres věci neřešit 🙂

kartoffel
autor
•
17. bře 2026

Holky díky moc za komentáře, pomalu se pnutí a bolest zmírňuje 🙂

kakba
•
17. bře 2026
@kartoffel

@kakba pro někoho je stres věci řešit, pro někoho je stres věci neřešit 🙂

@kartoffel a pro nekoho neni stres ani jedno. Hod se do pohody. Ceka te nejhezci obdobi v zivote

lis6
•
18. bře 2026

@kakba bože nejhezčí období života 🤦🏻 jak pro koho. A prostě někdo je citlivější někdo víc v klidu, někoho víc stresuje těhotenství, někoho zas brečící dítě.