icon

Bolest stydké kosti a tlak v podbřišku ve 26. týdnu. Co dělat?

7. srp 2023

Ahoj, zhruba druhý týden mě střídavě trápí bolest stydké kosti při chůzi, změny polohy v posteli, vstávání atd. Dotoho se přidal jistý tlak v podbříšku a už také v bedrech. V poradně mi doktora neřekl, že by bylo něco špatně, ale mám dneska už takový špatný pocit, sem tam i pocit strachu jestli se neděje něco co by nemělo.

Máte s tím nějakou zkušenost, něco co pomohlo a nebo jste naopak byly opatrnější a raději se nechaly zkontrolovat na pohotovosti? Nechci jet zbytečně na pohotovost, pokud je to normální a musí se to prostě jen přežít, ale zároveň bych chtěla kult pocit vnitřní jistoty, že je vše v pořádku.

Malý je dost aktivní, cítím pohyby po stranách břicha, dole i nahoře. Podle poslední kontroly ve 24tt otočený hlavičkou dolů. Nemám žádný jiný problém, špinění nebo nezvyklý výtok. Pouze bolesti spodku, zad, pánve, stále občasné zvracení.

gats
•
7. srp 2023

Na bolest stydké kosti se mi osvědčilo posilovat střed těla (konzultace na fyzio) + pohybovat se s nohami u sebe (vstávání ze židle, převalování v posteli z jednoho boku na druhý apod.) + nezatěžovat jen jednu stranu těla (např. si oblékám kalhoty vsedě, abych se vyhnula stání na jedné noze). Za týden úžasná změna.

gbp
•
8. srp 2023

asi to nechces slyset, ale mela sem az do porodu a zhorsovalo se to 🤷🏼‍♀️ chodila sem i na fyzio, tejpovala me, napichovala jehlickou ale nepomohlo nic. jen porod. bolelo me stat, sedet, chodit, lezet...proste vse. bylo to trochu lepsi, kdyz se zavazala bricho do reboza.

autor
•
8. srp 2023

@gats
@gbp
děkuji holky za odpovědi. Jsem klidnější, ze je to “normální” kazdopadne velká bída, ze až ten porod bude vysvobození 😀 včera jsem si zacvicila na záda, pánevní dno, cítím se lépe. Ale zada brutal, tak budu pokračovat, snad se to alespoň trochu zlepší 😊