Bolest, tlak do pochvy v 4. měsíci těhotenství

katkahavu
10. únor 2017

Ahoj všem🙂 bohuzel uz se musim tady zeptat, jsem beznadejna. Zacinam 4 mesic tehotenstvi, je to druhe tehu. Mam neustaly tlak na pochvu,mocak, snad na cely spodek a uz fakt nevim co s tim. Vsichni ne koukaji jak na blazna, nejdrive jsme z dr. Lecili na mykozu, ale ta to opravdu neni😕 dela mi problem stat,chodit, je to strasne otravne. Kord kdyz se musite starat o 2lete dite😕 prosim meli jste to nekdy? Co s tim? Uz premyslim ze pujdu na gyndu a at mi vemou vyter,kouknou na cipek, nevim byla jsem tam 2krat a uz mi je to blbe😕 diky moc za vsechny nazory.

nellilie
10. únor 2017

A není to spíš třeba takové to rozestupování pánve? Mě to tak nepříjemně tlačilo, ale možná jinak, nevím.

katkahavu
autor
10. únor 2017

Ja uz nevim co to je , kdyz si sahnu i na svaly okolo vse me boli. Uz sama nevim. Je to proste tlak na pochvu na mocovou trubici. Bricho kdyby me bolelo to jsem zvykla. Ale tohle?a jak Vam to dlouho trvalo? Diky moc za reakci.

nellilie
10. únor 2017

Nevím přesně od kdy, ale myslím že až do porodu, ale nebyla to nějaká ostrá bolest, spíš to bylo takové tupé, prostě jak se ty kosti rozestupovaly tak to tak bolelo jakoby prostě jak je stydká kost a celkově až někdy do noh jak jsem dlouho stála. Trochu pomáhalo když jsem si třeba lehla. Bylo to nepříjemný ale ne nesnesitelný. Nevím jestli je to ono, kdyžtak se zkuste zeptat dr jestli to může být tohle.

annasmyckova
10. únor 2017

je to jako kdyby Tě někdo nakopl do rozkroku? u prvního jsem to neměla, ale u dalších ano, celé těhotenství bolest a tlak, je to opravdu rozestupováním pánevních kostí a stydké kosti (je to dáno hormonálně, nic s tím neuděláš). Zlepšilo se mi to až po porodu, ale to jsi asi slyšet nechtěla 😝

katkahavu
autor
10. únor 2017

@annasmyckova nechtela, ale aspon nekdo to mel😊 jedine co mi pomaha je lezet, ale to se jaksi neda s ditetem. Takze trpim kazdy den a cekam kdy to prestane😂je to jako kdybych sexovala rok v kuse😂nevim jestli to neni tim ze po orvnim tehu jsem zhubla za rok 35 kilo a dost cvicila jestli ty svaly nejak nevim😕

katkahavu
autor
10. únor 2017

@nellilie zeptam se, nejhorsi ze k dr. Jdu az 22.2. coz asi nevydrzim, a bufou si zas tukat na hlavu, ale neda se nic delat. Prej se stejne ve 13 tydnu jeste nemeri cipek.

j.a.n.i
10. únor 2017

@katkahavu Mě podobné bolesti způsoboval zánět močáku, dostala jsem ATB a zlepšilo se to.

katkahavu
autor
10. únor 2017

@j.a.n.i a melas k tomu i jine priznaky? Zjistili to beznym vysetreni z moci?

j.a.n.i
10. únor 2017

@katkahavu Ne neměla a vyšetření z moči mi nedělali, mám doktorku ze staré školy, udělala vnitřní vyšetření, poptala se při kterém dotyku to bolí a kdy ne a závěr byl tento - a v mém případě evidentně správný, neb to zabralo 🙂

monilee
10. únor 2017

@katkahavu Ahoj, mala som niečo podobné, išla som s tým na pohotovosť, myslela som že to je močák, ale nič nezistili a povedali mi, že to pravdepodobne bude jazva po prvom cisárovi. Teraz som v 7. mesiaci, občas to cítim, ale nie stále.

nellilie
10. únor 2017

@katkahavu Tak snad to bude jen to "rozklížení", jak říkám nebylo to příjemné ale dalo se to přežít🙂 Držím pěsti ať to není žádný zánět;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru