Bolest třísla v 16tt, může to být od zad?

operetka
13. srp 2016

Jsem 16 tt a hrozně mě už druhý den bolí pravé tříslo. Občas mě zlobí i pravá plotýnka a od ní celá pravá noha. Může to tříslo souviset a být to od zad? Nemá mám začít plašit a může to nějak souviset s miminkem?

parva
13. srp 2016

Podle mých zkušeností - jsem cca stejně, 16t, tak je to fakt od zad nebo od změn poloh kdečeho v břiše a přiléhajících oblastech. Měla jsem ped časem "slepákové" bolesti a bylo to od SI křížení (křížovo-kyčelní) v zádech... Třísla jsou tu ve fórech zmiňována často. Dokonce i tlaky/bolesti do konečníku a i vaginální tahy a píchnutí... asi celá ta pánevní oblast může různě bolet. Však se rozestupují i kosti, nejen orgány. Takže podle své první a jediné zkušenosti bych tipla, že to s mimčem souvisí, ale v tom přirozeném slova smyslu 🙂. Pokud to nejsou opravdu alarmující bolesti a třeba s krvácením nebo výtokem, tak to zřejmě nic není... Asi nejlepší rada je zeptat se doktora, ale to se člověku taky vždycky nechce, a pokud se mu nechce, tak to asi není ještě tak strašné 😉.

ko87
13. srp 2016

Nevím, jak ta plotýnka, ale třísla mě v druhém trimestru taky chytla příšerně, sotva že jsem lezla. Doktor mi na to tenkrát řekl, že to souvisí s tím, jak se tělo připravuje a že mám smůlu, že mě to postihlo tak brzo. Běžné to prý bývá až ke konci těhotenství. Taky mě nepotěšil, že už to do konce nepřejde a bude se to zhoršovat. V tom naštěstí pravdu neměl, ve třetím semestru se mi to paradoxně dost zmírnilo. Mohla jsem totiž víc odpočívat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru