icon

Bolesti břicha a křeče ve druhém trimestru. Je to rostoucí dělohou?

frigule
30. dub 2025

Ahoj, dva dny mám příšerný bolesti a křeče v břiše ,že nemůžu pomalu ani chodit . Bolí to jako slabší kontrakce ,přichází to ve vlnách a nejhorší to je ,když ležím . Nikdy jsem to takhle silny neměla , dneska jsem objednaná na ultrazvuk,tak uvidíme. Pohyby naštěstí citim a nešpiním a ani nekrvacim . Neměl to někdo podobně? V noci jsem opravdu myslela,že porodim,jsem 26tt

hennrietta
30. dub 2025

Už bych byla na kontrole na pohotovosti. Předčasný porod není legrace. A takové bolesti normální nejsou.

lvl16
30. dub 2025

Není to normální a rozhodně ne ve 26tt. Jak si dopadla?

frigule
autor
30. dub 2025

Všechno dopadlo dobře ,čípek se nezkratil ,zavřené porodní cesty a miminko je taky v pořádku. Dostala jsem dvakrát denně hořčík a klidový režim . Bolesti pořád přetrvávají,ale ne tak silný . Paní doktorka mi na to taky nedokázala přesně odpovědět , čím to je

cilkat
30. dub 2025

Měla jsem fakt příšerný křeče v prvním těhotenství. Trvaly vždycky několik hodin (ne dní) a naopak pomáhalo ležet. Požději jsem pochopila, že se mi to děje, když ten den delší dobu stojím - postojové svaly na úrovni spodních žeber nezvládnou rozpor mezi roztahováním stoupající dělohou a držením postoje a jdou do křeče. Jediná výhoda byla, že to byla zžetelně dolní žebra - spodek hrudníku - bránice, nikoliv děloha/spodní břicho, takže jsem věděla, že to bolí, ale miminku nic nehrozí.
Takže pokud neví "ženská doktorka", zkus fyzioterapeuta. A držím palce.

cherie24
30. dub 2025

@frigule já takhle skončila na pohotovosti ve 23. týdnu. Taky jsem měla šílené bolesti chodící ve vlnách, na pohotovosti mi bylo řečeno, že to jsou děložní vazy. Dostala jsem koňskou injekci hořčíku do zadku 😃 a hned druhý den na doporučení fyzio objednala šátek a do konce těhotenství si podvazovala bříško. Úleva byla neskutečná. 🙂

frigule
autor
1. kvě 2025
@cherie24

@frigule já takhle skončila na pohotovosti ve 23. týdnu. Taky jsem měla šílené bolesti chodící ve vlnách, na pohotovosti mi bylo řečeno, že to jsou děložní vazy. Dostala jsem koňskou injekci hořčíku do zadku 😃 a hned druhý den na doporučení fyzio objednala šátek a do konce těhotenství si podvazovala bříško. Úleva byla neskutečná. 🙂

@cilkat
@cherie24 díky za odpovědi, zkusím se objednat k fyzioterapeutovi . Ještě mi chybí 100dni do porodu a potřebuju nějak fungovat 😁