Bolesti krční páteře a hlavy v II. trimestru. Masáže? Rehabilitace? Pomůže to?

lucii10
17. led 2021

Ahoj, holky. Je to diskutované téma, ale mnohdy neaktuální. Trpím (nyní denně) bolestí hlavy, krční páteře až k lopatkám. Nepomohla nová matrace, polštář (ten měl rovnat páteř,ale v daném místě na krku to bylo peklo) a Paralen je úplně mimo. Díky situaci nejsou masáže dostupné. Uvažuji o rehabilitaci. Jít k obvodní dr.,nebo neurologii?? Pomůže to vůbec? Nehledě na to, jestli všude dělají fyzio pro těhotné....Díky.

maaaadlaaaaa
17. led 2021

@lucii10 Zkusila bych najít dulu, co provádí i těhotenské masáže. Přeci jen ví, kam mohou sáhnout, ulevit a nerozdrazdit. Taky nemůžou v podstatě pracovat, ale dá se s nimi domluvit.

mamikry
17. led 2021

@lucii10 Podle me by uvolneni krku nemelo nijak vadit tehotenstvi. Mne fyzio rekla, ze v prvnim trimestru radeji ne, ale jinak se smi opatrne. Urcite bych zkusila zavolat a zeptat se. Na netu je urcite i par cviku na uvolneni na doma. Treba pomale krouzeni hlavou do tvaru osmicky z predloku az do mirneho zaklonu. Nebo predklonit hlavu a natocit ji v predklonu tak, ze se divate na podpazni jamku, to uvolnuje krk. Mne tedy pomohl zdravotni polstar a ted spim na tehotenskem a zatim klid. Ale fyzio je nejlepsi reseni.

zmrz_lina
17. led 2021

Masáže doplňkově, ale hlavně!!! kvalitní fyzioterapii, nejlépe s někým, kdo umí pracovat s těhotnými (ideálně se na ženy před a v těhotenství a po porodu specializuje).

martt
17. led 2021

@lucii10 Záleží, jaký problém na krční páteří je. Mne třeba na krční páteř vůbec masáže nedoporučují. Zkus suché teplo omotat krk bavlněným šátkem, či plínou. Můžeš namazat zazvorovym olejem nebo konskou masti. Ja trpím na krční páteř a v těhotenství to bylo nejhorší a bohužel mi nikdo nebyl schopný mi pomocí.

keksik002
17. led 2021

Určitě obvodní, ten pošle na neurologii a ti vam dají zadanku na rhb.. Rhb mi pomohla ze vseho nejvic, protahovaci a posilovaci cviky, masaze balonky, elektrolecba 🙂

lucii10
autor
18. led 2021

@lucii10 Holky,dekuji. Bohuzel v teto situaci s covidem nemam tolik moznosti,tedy alespon u nas je vse zavrene. Zkusila jsem vse,cvicim...ale stale po nocich nespim a necitim ruce. Myslite,ze mi obvodacka muze napsat masaze,bez LT. Respektive,ze mi vubec muze neco napsat? Na neurologii se ceka strasne dlouho...

zuzkaasteli
18. led 2021

@lucii10 ja mela rehabilitace napsane od obvodaka.a chodila cvicit na soukromou,ktera fungovala i po uzavreni statnich nemocnic.za me masaze k nicemu,cviky upravovali,pokazde se ptali kdo ma po operaci nebo tehotenstvi

keksik002
18. led 2021

@lucii10 masáže jsou super jako doplnek k vhodnému cviceni, takze bych to fakt smerovala na rhb. No za zeptáni nic nedas, ale většinou zenou prvne na neuro, protože brneni rukou, bolest hlavy aj muze byt zpusobeno i jinymi problemy

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru