Bolesti pupíku a nad pupíkem ve 25tt, máte zkušenost?
Zdravím maminky, jsem ve 25 tt a od včerejška mě bolí pupík. Nemyslím tím tvrdnutí břicha, nebo kontrakce. Bolí mě pupík a nad pupíkem. Tak moc, že se tam nemůžu dotknout ani rukou. Bolí při pohybu (i když se zvedám přes bok nebo se jen otáčím), bolí mě to při ležení, o chůzi ani nemluvím. Pupík mám obrácený úplně ven až mi dělá kopeček. U doktora jsem byla 21.4. a všechno bylo v pořádku, pohyby cítím (miminko je akrobat, takže je cítím hodně a zřetelně). Mívala jsem podobné problémy i při prvním těhotenství, ale ne tak, že bych nemohla udělat ani pár kroků a až na konci těhotenství. Ještě ani nemám tak velké bříško, přibrala jsem sice 6 kg, ale na začátku jsem tři zhubla. Máte s tím některá zkušnosti ☹ ☹ Prosím, poraďte mi.
Přemýšlela jsem, jestli nemám pupeční kýlu, mám v pupíku takový citlivý hrbol, už mě to nebolí tolik, ale bolí...
Mám to taky, jsem ve 26 týdnu a už cca 14 dní mě píchá kolem pupíku a v pupíku. Pupík je navíc i na dotek citlivý. Tobě to už přestalo?
Nevím, jestli je to ono, ale podle popisu ano. Stalo se mi to v 32tt a byla jsem pár dní v nemocnici na pozorování. Ostrá bolest při jakémkoli pohybu, někdy i v klidu. Na dotek bolelo až hrůza. Nakonec mi nenašli vůbec nic, tak mě pustili a já si v klidu donosila zdravé dítě. Ale pro klid bych si zajela k doktorovi, protože bylo podezření na kýlu. Naštěstí nepotvrzené.
Ať je všechno v pořádku. U všech 🙂
Taky me obcas boli, myslim, ze je to rustem briska, pupik se natahuje a vystrkuje ven, kdyz me to boli, tak to poradne namazu kremem nebo olejem a je to lepsi 🙂
Už jsem ve 32 týdnu, ptala jsem se doktora, říkal, že mám nejspíš pupeční kýlu, ale že se s tím v těhotenství nedá nic dělat a že po porodu se to většinou vstřebá. Poradila jsem si s tím tak, že jsem to olejíčkem jemně masírovala a když jsem měla jít někam na delší chůzi, vzala jsem si rychloobvaz a jemně si ho obtočila přes pupík - v žádném případě nestahovat, jen aby ten pupík nebyl tak vyklenutý, to jediné mi pomáhá. Když se šetřím, tak už to tak nebolí...

Mela jsem to minuly tyden, bolelo tesne kolem pupiku a to i na dotek, ale jen jeden den. Pupik mam normalne schovany, podle dr se prcek asi zrovna otacel, ale tezko rict jestli to mas stejne pocity. Asi bych se poradila s dr, jestli to zitra neprejde.