Bolesti pupíku a nad pupíkem ve 25tt, máte zkušenost?

bejushenka
27. dub 2015

Zdravím maminky, jsem ve 25 tt a od včerejška mě bolí pupík. Nemyslím tím tvrdnutí břicha, nebo kontrakce. Bolí mě pupík a nad pupíkem. Tak moc, že se tam nemůžu dotknout ani rukou. Bolí při pohybu (i když se zvedám přes bok nebo se jen otáčím), bolí mě to při ležení, o chůzi ani nemluvím. Pupík mám obrácený úplně ven až mi dělá kopeček. U doktora jsem byla 21.4. a všechno bylo v pořádku, pohyby cítím (miminko je akrobat, takže je cítím hodně a zřetelně). Mívala jsem podobné problémy i při prvním těhotenství, ale ne tak, že bych nemohla udělat ani pár kroků a až na konci těhotenství. Ještě ani nemám tak velké bříško, přibrala jsem sice 6 kg, ale na začátku jsem tři zhubla. Máte s tím některá zkušnosti ☹ ☹ Prosím, poraďte mi.

reketka
28. dub 2015

Mela jsem to minuly tyden, bolelo tesne kolem pupiku a to i na dotek, ale jen jeden den. Pupik mam normalne schovany, podle dr se prcek asi zrovna otacel, ale tezko rict jestli to mas stejne pocity. Asi bych se poradila s dr, jestli to zitra neprejde.

bejushenka
autor
29. dub 2015

Přemýšlela jsem, jestli nemám pupeční kýlu, mám v pupíku takový citlivý hrbol, už mě to nebolí tolik, ale bolí...

bora5
16. čer 2015

Mám to taky, jsem ve 26 týdnu a už cca 14 dní mě píchá kolem pupíku a v pupíku. Pupík je navíc i na dotek citlivý. Tobě to už přestalo?

nuali
16. čer 2015

Nevím, jestli je to ono, ale podle popisu ano. Stalo se mi to v 32tt a byla jsem pár dní v nemocnici na pozorování. Ostrá bolest při jakémkoli pohybu, někdy i v klidu. Na dotek bolelo až hrůza. Nakonec mi nenašli vůbec nic, tak mě pustili a já si v klidu donosila zdravé dítě. Ale pro klid bych si zajela k doktorovi, protože bylo podezření na kýlu. Naštěstí nepotvrzené.
Ať je všechno v pořádku. U všech 🙂

karcoolkap1
16. čer 2015

Taky me obcas boli, myslim, ze je to rustem briska, pupik se natahuje a vystrkuje ven, kdyz me to boli, tak to poradne namazu kremem nebo olejem a je to lepsi 🙂

bora5
16. čer 2015

@nuali
Ahoj, prosím tě a pak ti to přestalo až jsi se vrátila z nemocnice? Nebo až do porodu. Děkuji.

nuali
16. čer 2015

@bora5 To nejhorší přešlo během tří nebo čtyř dnů. Ještě asi týden mě pak občas zabolelo, ale oproti tomu původnímu nic. Pak už do porodu v pohodě 🙂

bejushenka
autor
16. čer 2015

Už jsem ve 32 týdnu, ptala jsem se doktora, říkal, že mám nejspíš pupeční kýlu, ale že se s tím v těhotenství nedá nic dělat a že po porodu se to většinou vstřebá. Poradila jsem si s tím tak, že jsem to olejíčkem jemně masírovala a když jsem měla jít někam na delší chůzi, vzala jsem si rychloobvaz a jemně si ho obtočila přes pupík - v žádném případě nestahovat, jen aby ten pupík nebyl tak vyklenutý, to jediné mi pomáhá. Když se šetřím, tak už to tak nebolí...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru