icon

Bolesti zad v těhotenství při sedavé práci. Jak na úlevu?

zemoska1503
31. říj 2023

Dobrý den všem, jsem v 19 týdnu těhotenství a téměř od začátku mě strašně trápí bolesti zad mezi lopatkami při dlouhém sezení u PC. Je to má práce a trávím tak u PC většinu dne. Před těhotenstvím jsem nic takového neměla a představa, ze to trvá ještě tolik týdnů me děsí. Mate někdo nějakou zkušenost? Případně jak si pomoci? Moc děkuji

janule0123
•
31. říj 2023

@zemoska1503 rehabky …na neurologii s tebou nic neudělá … leky ti nedá… tak jedine rehabky.. já měla teda problém ze se me hybl pletenec až moc v rámci rozvolnovani v těhotenství a nemohla jsem chodit … jsem se tak jedno ráno vzbudila

zemoska1503
autor
•
31. říj 2023

@janule0123 je ze rehabilitace jsou taky běh na dlouhou trať, cekacky jako blázen 🙈 myslela jsem spis nějaké doporučení cvičení nebo třeba ortopedicke pomůcky

plksv
•
31. říj 2023

Mám skoliozu hrudní páteře, nejvíc mě to bolí mezi lopatami. Už roky na doporučení fyzioterapeutky používám každý den na cvičení váleček. Stačí minuta denně.

janule0123
•
31. říj 2023

@zemoska1503 tak me na rehabkach ukazala primo co mám cvicit … a pomohlo to… ne zázračné, ale mohla jsem fungovat … dvakrát denně par minutek… a teda jako těhotnou me vzala rychleji - jinak bych za 4 měsíce ty rehabky nemusela potřebovat 🤣 akorát jsem teda musela brát co bylo volno za nějaký lidi co odpadli…

gdpr
•
31. říj 2023

Určite rehabky, to pri sedavom zamestnaní som mala a aj ja a nemusí to ani súvisieť s tehotenstvom môže to byť náhoda, ze v tomto období sa to prejavilo. Inak ja na rehabky som isla priamo za fyzio nie cez nemocnicu/lekárov a na prvý termín som čakala necelé 2 tyzdne a odvtedy mám pravidelne kontroly a cvičenia na doma.

zemoska1503
autor
•
31. říj 2023

@gdpr děkuji tak ja se zkusím porozhlednout