Jak se připravit na ukončení těhotenství ve druhém trimestru?
Ahoj,
Potřebuju poradit co vzít do porodnice .
Bohužel mi bylo doporučeno ukončit těhotenství , jsem v pátém měsíci -18+4 TT.
Ukončení mám plánované na 1.7 .
Jak to probíhá a co s sebou na tu dobu vzít ? Jak se o psychicky připravit ? Zpráva byla dost šokující ale pořád mi to spíš nedochází jelikož jsem to nikdy nezažila , první syn úplně zdravý a teď tahle zpráva ...
Děkuji předem
Také mám za sebou ukončení těhotenství v 17+4tt.
Sebou jsem měla hyg. potřeby, papuče, něco dobrého a hlavně mobil a nabíječku.
Normálně ti vyvolají porod, u mě se jim to nepovedlo, ale tím tě nebudu zatěžovat.
Psychicky jsem na tom byla hodně špatně, ale moc mi pomáhalo si o tom psát s kamarádkou.
@1685m teda a máš to naplánované až tak za dlouho? Většinou dávají termín do pár dnů, ne? Mas to uplne na hrane toho, do kdy se to muze... To musí být o to náročnější 🙈
@1685m teda a máš to naplánované až tak za dlouho? Většinou dávají termín do pár dnů, ne? Mas to uplne na hrane toho, do kdy se to muze... To musí být o to náročnější 🙈
@fifinka2020 jak to myslíš " na hraně toho, do kdy se to může"? Sestřenice ukončovala těhotenství ve 23 tt.
Gumove papuce, co se muzou namocit, zupan, pyzamo, sitovane kalhotky + porodnicke vlozky, mekkou latkovou podprsenku (mela jsem jen tu na sobe a spodek holy pri porodu), nabijecku, piti, nejake coko tycinky susenky hroznovy cukr, rucniky, toaletak…. Nech si od nich dat lexaurin nebo cokoliv ti nabidnou, urcite se sejdi s jejich nemocnicni psycholozkou a zrejme vas bude kontaktovat i pani s centra provazeni …
@fifinka2020 ano mám to naplánované na později, termín mi chtěli dát na příští týden už jenže my se zrovna budeme stěhovat , posunula jsem si ho sama protože pak bych na to stěhování neměla náladu , chci mít klid pak a netrajdat nikde. Takže to pochopili a dali mi termín na později .
Děkuji všem , chci se zeptat , jelikož mu tluče srdíčko , to se narodí živé nebo mrtvé ?
Gumove papuce, co se muzou namocit, zupan, pyzamo, sitovane kalhotky + porodnicke vlozky, mekkou latkovou podprsenku (mela jsem jen tu na sobe a spodek holy pri porodu), nabijecku, piti, nejake coko tycinky susenky hroznovy cukr, rucniky, toaletak…. Nech si od nich dat lexaurin nebo cokoliv ti nabidnou, urcite se sejdi s jejich nemocnicni psycholozkou a zrejme vas bude kontaktovat i pani s centra provazeni …
@martina1317 laxaurin je na co ?
Byl někdo z vás na ukončení tt v Ostravě ? Slyšela jsem že prý nechávají si miminko pochovat pokud chceme , či udělat otisky nožičky nebo dlaně .
@leslieth je to masakr , někde jsem četla že právě nenechávají rodit živé.
@1685m Je mi to moc lito🖤
Manzelka od bratrance podstoupila ukonceni tehotenstvi az ve 30.tydnu. Dr na druhem screningu prehledla vadu a zjistilo se to az na 3.screningu.
Rano tam prisli a injekci pres bricho male neco vpichli do srdce a tim ji ho zastavili. Mala se narodila mrtva, okoupali ji, oblekli, otisky udelali, rozloucili se..
Hodne sil, posilam obejmuti🕊
@leslieth je to masakr , někde jsem četla že právě nenechávají rodit živé.
@1685m lexaurin je na nervy, antidepresivum na uklidneni… utlumeni. V mem pripade bych rodila zive, ktere by dodychalo u me v naruci. Urcite bych radeji tuto variantu nez rodit mrtve… tez bychom meli zajem se rozloucit. Me v 19+1tt odtekla plodova voda a z toho duvodu mi chteli ukoncit tehotenstvi. Tri dny jsem se na to pripravovala ale pak se nasla jeste nadeje a nakonec jsem syna donosila do 29+6tt s odtikajici plodovou vodou. Nicmene v tom 19tt me prave uz pripravovali na to vyvolani, ukazovali mi balicek co se dostava, kdyz miminko umre atd …
@1685m Je mi to moc lito🖤
Manzelka od bratrance podstoupila ukonceni tehotenstvi az ve 30.tydnu. Dr na druhem screningu prehledla vadu a zjistilo se to az na 3.screningu.
Rano tam prisli a injekci pres bricho male neco vpichli do srdce a tim ji ho zastavili. Mala se narodila mrtva, okoupali ji, oblekli, otisky udelali, rozloucili se..
Hodne sil, posilam obejmuti🕊
@lucie7411 moc smutné 😓 nedovedu si to představit , ještě ve třetím trimestru.
Děkuji všem za odpovědi . ❤️
Děkuji všem za odpovědi . ❤️
@1685m ja jeste uplne mimo, ale nechala bych si jeste říct druhý lékařský názor. U kamarádky také chtěli ukončovat a v jiné nemocnici po důkladném vyšetření jí miminko zachránili.
@1685m ja jeste uplne mimo, ale nechala bych si jeste říct druhý lékařský názor. U kamarádky také chtěli ukončovat a v jiné nemocnici po důkladném vyšetření jí miminko zachránili.
@veroniquecz jak to myslíte? Já právě mám potvrzené jak v placentě tak i plodovce mozaikovou trisomii 7 chromozomu. . tam žádná šance není , jelikož je to vzácné. Kdyby se to prý našlo jen v placentě tak v těhotenství můžu pokračovat.
@veroniquecz záleží asi co jí našli.
U mě by Mimi nedožilo v břiše , nebo by se narodilo a brzy zemřelo.
Ultrazvuk i echo srdíčka jsem měla v pořádku .
Ale první screening vyšel špatně , odběr klků z placenty taky a plodovka potvrzena taktéž.
@lucie7411 moc smutné 😓 nedovedu si to představit , ještě ve třetím trimestru.
@1685m Moc doporučuji se rozloučit, vidět miminko, my přišli o miminko ve 23.t., sekce minor, umřel u manžela, já se rozloučila ráno, dokonce máme i fotku, chodila jsem k psycholožce, byl i pohřeb. Je to těžké ale velmi důležité. Prázdná kolébka je organizace, která pomáhá ženám s tímto příběhem a ztrátou. Opateuj se.😘
@1685m miminko se nenarodí živé. Umře už v bříšku, vy pak můžete dostávat různé prášky proti bolesti i na uklidnění a miminko už to nijak neovlivní. Já jsem takto rodila holčičku ve 24.tt v Brně. Nevěděla jsem, na co přesně se připravit a teď bych udělala některé věci jinak. Po porodu jsem chtěla miminko vidět. To mi sice bylo umožněno, ale dnes vím, že bych se rozloučila jinak. Až po porodu na mě sestřička vyhukla s tím, že se mám do hodiny rozhodnout, zda si budu chtít miminko pohřbít sama a nebo ho nechám v nemocnici. Bylo to najednou šílené, rozhodovat tyto věci. Sama a v takové situaci. Takže bych se dopředu v "klidu" připravila a zeptala na vše, co vás zajímá přímo v nemocnici.
@veroniquecz záleží asi co jí našli.
U mě by Mimi nedožilo v břiše , nebo by se narodilo a brzy zemřelo.
Ultrazvuk i echo srdíčka jsem měla v pořádku .
Ale první screening vyšel špatně , odběr klků z placenty taky a plodovka potvrzena taktéž.
@1685m to mě moc mrzí, to už jiná cesta není 🙏 Drž se ♥️
Psychicky se na to připravit nedá. Zažila jsem u prvního těhotenství (20.tt) Pátek potvrzení na VVV a v úterý nástup do nemocnice. Vše do té doby bylo v pořádku.
Dostala jsem tablety na vyvolání porodu. Malého jsem jen zahlédla. Dostávala jsem se z toho dlouho a znova otěhotněla přesně po roce.
Další 3 těhotenství byla už v pořádku.
Posílám hodně síly. ♥️
@1685m miminko se nenarodí živé. Umře už v bříšku, vy pak můžete dostávat různé prášky proti bolesti i na uklidnění a miminko už to nijak neovlivní. Já jsem takto rodila holčičku ve 24.tt v Brně. Nevěděla jsem, na co přesně se připravit a teď bych udělala některé věci jinak. Po porodu jsem chtěla miminko vidět. To mi sice bylo umožněno, ale dnes vím, že bych se rozloučila jinak. Až po porodu na mě sestřička vyhukla s tím, že se mám do hodiny rozhodnout, zda si budu chtít miminko pohřbít sama a nebo ho nechám v nemocnici. Bylo to najednou šílené, rozhodovat tyto věci. Sama a v takové situaci. Takže bych se dopředu v "klidu" připravila a zeptala na vše, co vás zajímá přímo v nemocnici.
@janches Tato péče je u nás pořád nedostatečná. Když mi oznámili, že hrozí předčasný porod, zeptala jsem se, zda je možný pohřeb. Byli velmi ochotní a empatičtí. Mrzí mě tvoje zkušenost, já nikdy nezalitovala rozloučení a vidět malého osobně, chtělo by to opravdu více o tom mluvit a vysvětlit možnosti.
Psychicky se na to připravit nedá. Zažila jsem u prvního těhotenství (20.tt) Pátek potvrzení na VVV a v úterý nástup do nemocnice. Vše do té doby bylo v pořádku.
Dostala jsem tablety na vyvolání porodu. Malého jsem jen zahlédla. Dostávala jsem se z toho dlouho a znova otěhotněla přesně po roce.
Další 3 těhotenství byla už v pořádku.
Posílám hodně síly. ♥️
@krupinek1703 díky moc

Ahoj, ja jsem si brala jen pyžamo, vložky, hygienické potřeby a věci, co prostě potřeseš. Doklady, léky, nabíječku atd. Mně tenkrát umřelo miminko v 16tt, vím, že u tebe se jedná o doporučení ukončení, ale myslim, že jde prostě o ztrátu miminka. Psychicky se asi připravit nelze, je to náročné období. Ja jsem byla i u psychologa a jediné co mi doporučil bylo… dejte tomu čas. A jediné co pomohlo byla až se mi narodila dcera o kterou jsem přišla.