Je bezpečné cestovat do Egypta ve druhém trimestru?
Jely byste nebo byla z vás některá? ☺️ Jezdíme často, nikdy žádne zdrav.problémy, tak uvažujeme, že koncem dubna poletíme… ale teďuvažuji, zda “riskovat”. Ale stát se nedej bože může kdykoliv cokoliv…🙂 máte zkušenost?
Netroufla bych si. Plánujeme Kanáry
Tak egypt bych nedala v zadnym pripade. Zdravotnictvi tragicky, "pitna voda" tragicka...
Kdyz uz tak turecko, o tolik jinde cenove nebudete. Nebo i dubaj se da vychytat levne
Egypt fakt ne. Do jiných bezpečnějších států, myslím tím tedy pouze kvůli střevní příhodě, bych se vůbec nebála. V Egyptě, Turecku jsem byla několikrát a jednou mě to potkalo... Jinak jak píší holky nade mnou Kanáry, Řecko apod. určitě bych se nebála.
Mimo jiné tedy v 3. trimestru jsem měla střevní chřipku a skončila jsem kvůli tomu na 14 dní v nemocnici, protože při častém zvracení a všelijakých těch tlacích hrozí otvírání.
Letěla jsem do Tuniska na konci 7
Měsíce a v pohodě... 🙂
Já byla před 10 lety ve 20.tt v Egyptě a v pohodě 🙂
Asi bych se nevzdalovala mimo EU 🙂
@adelie13 právě jsme zaplatili Tunisko, to je podobné, to budu v druhém trimestru. Myslím že když se budeš vyhýbat točené zmrzlině, ledu a nebudeš při sprchování chlemtat vodu tak budeš ok.
Co se týče komplikací tak to prostě člověk neovlivní, ale snažit se předejít zbytečným potížím není na škodu. Nebála bych se tolik, bůh ví kdy pojedete příště ;)
Do Egypta bych nejela ani jako netěhotná. Raději nějakou Evropskou destinaci s naší úrovni hygieny a zdravotnictví..
Nevim jake je tam zdravotnictvi, to je pro me rozhodujici.Clovek vzdy musi pocitat, ze muze skoncit v nemocnici. Do Afriky a Asie bych tehotna nejela (mozna Thajsko). Jinak my za tyden ficime na Kypr, to budu ve 23tt ☺
Jela bych naprosto bez stresu.
Nejela bych a to jsem byla v Egypte mockrat. Jako tehotna mas oslabenejsi imunitu a chytit to muzes… navic kde budes hledat adekvatni lekarskou peci kdyby neco
Egypt je krásný, ale jako těhotná bych nejela. Byli jsme v top hotelu, pili jen balenou vodu atd, ale strevni chripka nas potkala i tak. Neriskovala bych to a smerovala spis na tu Evropu.
Ne
@adelie13 za me zbytecny risk.. jak pises stat se muze kdykoliv cokoliv a tam ta kvalita zdravotni pece neni nijak prevratna… za sebe bych se radsi drzela v Evrope.. i s ohledem na pripadnou dopravu domu, kdyby neco… kdyztak dojedes i po zemi, kdyz by se neco udalo a zakazali Ti litat… kamaradka takhle byla v thajsku, vedela ze je tehotna, ale nechtela to rusit, ze si jeste uzije…. No, nakonec se z tehotenstvi vyvrbilo mimidelozni, musela na operaci, nemocnice udesna, hygiena skoro nulova, mela z toho zanet delohy… a zakaz letani a nakonec tam musela trcet skoto dva mesice - i kdyz v nemocnici uz nebyla…
Neriskovala bych. Tatova zena jela, kdyz cekali brachu (top 5* hotel, dodrzeli vsechny doporuceni o piti vody, jidle atd), dostala strevni potize, taktak se tatovi podarilo dostat ji domu drivejsim letem, aby nemusela do mistni nemocnice, hned po priletu si ji brali zdravotnici uz na letisti do parady. Skoncila na kapackach a za ten strach, jestli bude bracha ok, to urcite nestalo.
Ne,jedine evropska zeme a v pripade, ze sezenes pojisteni sakumprdum, tedy i na nenarozene dite. Kdyby neco, tak se nedoplatis.
@cekamnazazrak tak samozrejme by clovek mel jit pred dovolenou k mudr. at mu to 'posveti'. Nebo minimalne mit potvrzene tehotenstvi v deloze 🙄 a 2.trimestr se uvadi 'nejbezpecnejsi' v tehotenstvi pro cestovani 🙂 ale jako clovek nikdy nevi no, ja v predchozim tehu potratila ve 20 tt😑
@cekamnazazrak ja jsem prave slysela, ze v Thajsku se ta uroven da 🤔(oprotui jinym asijskym statum) kvuli turistum hlavne 🙂 kdy tam byla ta kamaradka a to byla.v nejakem velkem meste v nemocnici?
Diky holky za nazory🙏🏻😊 asi teda vyrazime do Řecka hned zkraje června 🙂 to budu 27.tyden. Snad tam nezmrznem😁
@zrzinda anoo, ale na všem člověk najde problém, když hledá😁 zase jedna gynekoložka píše, že nelítat na žádné ostrovy, protože když se objeví vetší komplikace, bude zákaz letět, tak se nedostanem domů😁 případně i psala, že ostrovní nemocnice jsou bez chirurgů. Jak jsem se o to všechno tak moc zajímala, tak teď už si nejsem jistá ničím😁😁😁🙉
Ale tak věřím, že pokud i na poslední kontrole před případným odletem bude vše úplně bez problémů, tak není důvod se obávat🙏🏻😊

Do Egypta bych nejela vůbec v těhotenství. Měla bych strach z nějaký střevní nemoci 😔