icon

Je bezpečné cestovat do Egypta ve druhém trimestru?

adelie13
5. dub 2022

Jely byste nebo byla z vás některá? ☺️ Jezdíme často, nikdy žádne zdrav.problémy, tak uvažujeme, že koncem dubna poletíme… ale teďuvažuji, zda “riskovat”. Ale stát se nedej bože může kdykoliv cokoliv…🙂 máte zkušenost?

Strana
z2
zrzinda
5. dub 2022

Do Egypta bych nejela vůbec v těhotenství. Měla bych strach z nějaký střevní nemoci 😔

nazka
5. dub 2022

@adelie13 já takhle zvažovala Turecko, nakonec berem Řecko (Evropu), přijde mi to jistější, kdyby se něco stalo.

xnikax1
5. dub 2022

@zrzinda souhlas

journals
5. dub 2022

Netroufla bych si. Plánujeme Kanáry

budouci_maminka
5. dub 2022

Tak egypt bych nedala v zadnym pripade. Zdravotnictvi tragicky, "pitna voda" tragicka...
Kdyz uz tak turecko, o tolik jinde cenove nebudete. Nebo i dubaj se da vychytat levne

jjasmina
6. dub 2022

@adelie13 nejela bych ani v 1.

zet83
6. dub 2022

Egypt fakt ne. Do jiných bezpečnějších států, myslím tím tedy pouze kvůli střevní příhodě, bych se vůbec nebála. V Egyptě, Turecku jsem byla několikrát a jednou mě to potkalo... Jinak jak píší holky nade mnou Kanáry, Řecko apod. určitě bych se nebála.
Mimo jiné tedy v 3. trimestru jsem měla střevní chřipku a skončila jsem kvůli tomu na 14 dní v nemocnici, protože při častém zvracení a všelijakých těch tlacích hrozí otvírání.

elekthra
6. dub 2022

Letěla jsem do Tuniska na konci 7
Měsíce a v pohodě... 🙂

luucia
6. dub 2022

Já byla před 10 lety ve 20.tt v Egyptě a v pohodě 🙂

crutela
6. dub 2022

Asi bych se nevzdalovala mimo EU 🙂

zizkmi
6. dub 2022

@adelie13 znama je nejaky 14-15 tyden a opaluje se v Egypte. Ale ona je drak. Byla i lyzovat a tak

beck90
6. dub 2022

@adelie13 právě jsme zaplatili Tunisko, to je podobné, to budu v druhém trimestru. Myslím že když se budeš vyhýbat točené zmrzlině, ledu a nebudeš při sprchování chlemtat vodu tak budeš ok.
Co se týče komplikací tak to prostě člověk neovlivní, ale snažit se předejít zbytečným potížím není na škodu. Nebála bych se tolik, bůh ví kdy pojedete příště ;)

malanoha
6. dub 2022

Do Egypta bych nejela ani jako netěhotná. Raději nějakou Evropskou destinaci s naší úrovni hygieny a zdravotnictví..

lenulacek
9. dub 2022

@adelie13 ani jako netehotna 🙂

badyr
9. dub 2022

@adelie13 byla jsem na začátku druhého trimestru v prvním těhotenství na 15 dní. Vše bez problému. Po příletu jsem měla naplánovanou kontrolu.

kamce
9. dub 2022

Nevim jake je tam zdravotnictvi, to je pro me rozhodujici.Clovek vzdy musi pocitat, ze muze skoncit v nemocnici. Do Afriky a Asie bych tehotna nejela (mozna Thajsko). Jinak my za tyden ficime na Kypr, to budu ve 23tt ☺

drep
9. dub 2022

Jela bych naprosto bez stresu.

elesse
9. dub 2022

Nejela bych a to jsem byla v Egypte mockrat. Jako tehotna mas oslabenejsi imunitu a chytit to muzes… navic kde budes hledat adekvatni lekarskou peci kdyby neco

jadadee
9. dub 2022

Egypt je krásný, ale jako těhotná bych nejela. Byli jsme v top hotelu, pili jen balenou vodu atd, ale strevni chripka nas potkala i tak. Neriskovala bych to a smerovala spis na tu Evropu.

jana12369
9. dub 2022

Ne

cekamnazazrak
10. dub 2022

@adelie13 za me zbytecny risk.. jak pises stat se muze kdykoliv cokoliv a tam ta kvalita zdravotni pece neni nijak prevratna… za sebe bych se radsi drzela v Evrope.. i s ohledem na pripadnou dopravu domu, kdyby neco… kdyztak dojedes i po zemi, kdyz by se neco udalo a zakazali Ti litat… kamaradka takhle byla v thajsku, vedela ze je tehotna, ale nechtela to rusit, ze si jeste uzije…. No, nakonec se z tehotenstvi vyvrbilo mimidelozni, musela na operaci, nemocnice udesna, hygiena skoro nulova, mela z toho zanet delohy… a zakaz letani a nakonec tam musela trcet skoto dva mesice - i kdyz v nemocnici uz nebyla…

rencinka87
10. dub 2022

Neriskovala bych. Tatova zena jela, kdyz cekali brachu (top 5* hotel, dodrzeli vsechny doporuceni o piti vody, jidle atd), dostala strevni potize, taktak se tatovi podarilo dostat ji domu drivejsim letem, aby nemusela do mistni nemocnice, hned po priletu si ji brali zdravotnici uz na letisti do parady. Skoncila na kapackach a za ten strach, jestli bude bracha ok, to urcite nestalo.

ondul
10. dub 2022

Ne,jedine evropska zeme a v pripade, ze sezenes pojisteni sakumprdum, tedy i na nenarozene dite. Kdyby neco, tak se nedoplatis.

kamce
10. dub 2022

@cekamnazazrak tak samozrejme by clovek mel jit pred dovolenou k mudr. at mu to 'posveti'. Nebo minimalne mit potvrzene tehotenstvi v deloze 🙄 a 2.trimestr se uvadi 'nejbezpecnejsi' v tehotenstvi pro cestovani 🙂 ale jako clovek nikdy nevi no, ja v predchozim tehu potratila ve 20 tt😑

kamce
10. dub 2022

@cekamnazazrak ja jsem prave slysela, ze v Thajsku se ta uroven da 🤔(oprotui jinym asijskym statum) kvuli turistum hlavne 🙂 kdy tam byla ta kamaradka a to byla.v nejakem velkem meste v nemocnici?

adelie13
autor
10. dub 2022

Diky holky za nazory🙏🏻😊 asi teda vyrazime do Řecka hned zkraje června 🙂 to budu 27.tyden. Snad tam nezmrznem😁

nazka
10. dub 2022

@adelie13 nee my tak taky jezdili v těhotenství. Jeďte někam.dolu

zrzinda
11. dub 2022

@adelie13 Řecko je podle mě úplně super volba 😊

adelie13
autor
11. dub 2022

@zrzinda anoo, ale na všem člověk najde problém, když hledá😁 zase jedna gynekoložka píše, že nelítat na žádné ostrovy, protože když se objeví vetší komplikace, bude zákaz letět, tak se nedostanem domů😁 případně i psala, že ostrovní nemocnice jsou bez chirurgů. Jak jsem se o to všechno tak moc zajímala, tak teď už si nejsem jistá ničím😁😁😁🙉

adelie13
autor
11. dub 2022

Ale tak věřím, že pokud i na poslední kontrole před případným odletem bude vše úplně bez problémů, tak není důvod se obávat🙏🏻😊

Strana
z2