Je normální, že doktor nedělá ultrazvuk ve druhém trimestru?
Ahoj ženy.
Toto těhotenství mám jinou doktorku a jsem rozladěná.
Rada bych věděla jestli je to ok. Čípek kontrolovala pouze jednou cca 16tt jinak vůbec. Ultrazvuk nedělá, chodím jen na ty velké 13 a 20tt. Objednává mě po 5ti až 6ti týdnech. Dělá jen ozvy nic víc.. Pak tlak moč samozřejmě.. Jsem lehce nervózní z 1.screeningu vyšlo riziko preklapsie 1;4 a rustova retardace 1;70. Teď jsem v 25tt objednala mě ve 24tt na 29tt že udělá prý i vyšetření.. Určitě ale bez Ultrazvuku.. Jak to máte vy?
@lenulacek mě ale ani neprohlizi 😂
@supermatka tak mě doktorka u druhé taky neprohlizela. Co by našla? 😆 začne od třetího trim.
Chodim na kontrolu co 3 tydny, ze zacatku, do nejakeho 20tt co 4 tydny, v 19tt mi brali slepak a mam tehu cukrovku, v tom 20tt pri kontrole po OP byl maly o 6 dni mensi, tehdy kontrolovali i cipek, jinak kontroluje jen posazeni delohy pomoci UTZ... UTZ mi delali vzdy, ale to je u cukrovky asi normalni, protoze kdyby nesedela velikost, musi mi nasadit inzulin.
@supermatka mne to přijde teda málo, když to srovnám se sebou. I podle toho jak jsi to měla na začátku. Já mám cukrovku, hrozí retatdace plodu, i na screeningu byl plod vždy o 3 dny menší, na dalším taky. Dr mi vždycky dělá krátký ultrazvuk, tam vidí ten čípek, ale hlavně přeměří plod podle hlavy a stehenní kosti, zkoukne placentu a hlavně průtoky. To celé trvá ani ne dvě minuty. Jinak kontroluje moč, tlak, vaginalne zatím ne, otoky, váhu, zprávu z diabetologie a další problémy probereme. Jsem tam vždy max 7-10 minut. Kdyby se jí něco nezdálo, tak mě odešle do rizikové poradny.
Takže když hrozí retatdace plodu, tak by se podle mě měl ten plod vždy změřit, zkontrolovat placenta a průtoky. Pokud to nedělá dr, tak odeslat do rizikové poradny. U mne hrozí nedostatečná výživa placentou a předčasné stárnutí placenty hlavně.
Ahoj. Já čekám třetí dítě a taky jsem koukala, jak se to,co se týká gynekologickych prohlídek v tehu , změnilo. Pojišťovny už neproplaceji tolik ultrazvuku, takže jsem si připlatila 900kc a dělají mi ultrazvuk při každé prohlídce. Prej už se ani netoci klasické ozvy, má to byt uz nějak v rámci ultrazvuku. Jinak kontrola co 4 týdny-moc,tlak,váha…kontrola čípku až později..teď jsem v 17 tydnu.
Já chodím co 4 týdny, vždy vyšetří moc, tlak, utz dělá vždy, zas ale nekontroluje čípek.

@supermatka však se podívej do tehotenske průkazky v jakých týdnech se delaji utz 🙂 myslím ze to děla dobře.
Já chodila na kontroly po 4-6 týdnech a díky bohu za to. Teď ve třetím trim už je to častější.
Vždy donesu ranní moc, sestricka mi změří tlak, otestuje moč na bilkovinu, zvážim se, jdu na kozu, mudra vyšetří a jdu domu 🙂