Je třeba navštívit pediatra už před porodem?
Absolvovaly ste někdo navštěvu pediatra už? nevim co mě tam čeká? rodím v unoru
Já jsem si tam zavolala a potom došla pro razítko do těhotenská průkazky. Ziju na malomeste, tak jsem měla výběr omezený, jsou tu 3 doktorky a z nich jedna nebere už roky nové lidi. Od známé vím, že jejich lékařka chtěla před registraci schůzku, dost se zajímala, zda bude očkovat dle kalendáře apod. dotazy měla.
Bydlíme na vesnici, takze to je asi jiné. 🙂 Rodila jsem v dubnu, sla jsem nejak kolem Vanoc... S panem doktorem jsme se seznamili, tak nějak nam rekl, jaky zaujima postoj, popovidali jsme si o průběhu těhotenství, o rodinných nemocech. Předali si cisla a domluvili, ze prvni dve navstevy probehnou doma. Za mě to bylo fajn. 🙂
@jituli84 Určitě je to užitečné, i proto, že pediatr má být partner, má ti sednout a vyhovovat jeho přístup. Někteří jsou více alternativnější a přírodnější, jiní více pro klasiku a léky, není špatné se s ním pobavit a říct své představy, i my jsme každá jiná a každá očekává jiný přístup 😉
Mne treba tato navsteva prijde velmi podstatna. Chci vedet, jestli je budouci pediatr meho ditete clovek, ktery me jako rodice bude respektovat a bude ochotny se mnou diskutovat a vysvetlovat. Take me zajima, jake ma nazory na vsechna ozehava zdravotni temata jako jsou ockovani, homeopatika, antibiotika, atd. A v neposledni rade aby mi sedl jako clovek, a taky se podivat na to, jak ma zarizenou ordinaci a cekarnu.
@jituli84 Ahoj já při prvním těhu u pediatra byla i s manželem, paní doktorka si s námi sepsala rodinnou anamnézu do karty budoucího potomka.. jen základní info, jména, zdravotní pojišťovnu, zdravotní stav, zda se s něčím léčíme, zda bereme pravidelně nějaké léky, a ptala se i na rodiče, zda se s něčím léčí, po porodu na to tolik času není. Dostala jsem razitko do průkazky, aby v porodnici věděli, kam předat miminko dále do péče. Byla jsem za to ráda, okoukla jsem ordinaci a při první návštěvě jsem se mohla ptát na to, co mě ohledně miminka zajímalo a nemuseli jsme sepisovat nějaké další věci. Ale každý to má asi jinak.
Sli jsme k pediatrovi jem prihlasit, resp. vyjednat prihlaseni ditete asi mesic pred porodem. Na prohlidku ne.
To je dobre. Ja jsem spia chtela mensiho obvodaka,ktery bude mit ten cas, nas ma v evidenci asi 2000 deti a kdyz je epidemie,tak se tam ceka aspon dve hodiny. Takze kdyz jsem chtela jen potvrzeni pro skolku, tak jsem schytala tolik pohledu 😀 Navic jak je uz starej,tak nema zadne pokrocile obj, napr muj obvodak ma kartickovy system,ktery ti posle sms,kdyz jdes na radu a nemusis tam stepovat a hlidat ostatni,aby te nepredbehli...
Nas pediatr predepise atb az po steru z krku,pry drive ne,protoze ne kazda angina je bakterialni,mi kdysi rikal...virovou jsem mela nedavno a taky u toho boli v krku,jen jinak trosku...
Ja budu druhé dite davat k doktorce,kam chodí syn.Tam vždy berou sourozence.Pristi tyden tam budu volat a domluvím se s námi na tom(plus objednat syna na ockovani)..termín mam začátek února,ale věřím,že to bude bez problémů u naší pediatricky.Horsi určitě bylo změnit pediatricku!!Stehovali jsme se z Ostravy do vesnice u Frydku-Mistku a málo která doktorka mi chtěla vzít roční dítě..chtěli bus novorozence nebo podmínka,že u nich musí být už sourozenec..ale našli jsme skvělou pediatricku.
@astyna88 tak ona ma nastesti kardiologickou poradnu mimo klasicke ordinacni hodiny,takze cekaci doba nijak velka...a ja jsem ten typ,ze kdyz vim ze k ni se synem pujdem tak jdu hned brzo rano...nejdele jsem tam cekala snad jen hodinu...a me se taky doktorka ptala na pribliznou anamnezu me a partnera a protoze ja se lecim a jsem po operaci stitne zlazy tak od synovych trech let mu pravidelne bere co dva roky krev a kontroluje mu to...budes mi az lito az syna v devatnacti vyradi z evidence🙂
@astyna88 no my jsme z Prahy 9😉. Sestricka si mesic pred porodem napsala do notysku jmeno a prijmeni matky a ditete, adresu a telefon a doktorka prislibila, ze potomka po porodu "vezmou". Po navratu z porodnice jsme za nejakou dobu s ditetem samozrejme na prohlidku sli, ale bydlime kousek, takte to byla miniprochazka. Pri prohlidce se nas ptali jen na soucasne choroby a zavazne nemoci u predku.

@astyna88 ne nepotrebuji kardiaka,syn je nastesti v tomhle smeru zdravy...to ze je zaroven detska kardiolozka,za kterou jezdi i rodice s detma z okolnich mest byla pro me neco jako zaruka toho,ze nebude ordinovat od stolu a rozdavat ATB jako bonbony a za tech 12 let se mi to jen potvrdilo...a i jeji chovani je naprosto super...jak k detem tak i k rodicum...