icon

Jsem po 4. těhotná a 3x to dopadlo špatně

bamimi
18. lis 2018

Dobrý den, nevim zda si tu jdu pro radu nebo se jen vypovidat. Jsem těhotná ve 20tt, jen si těhotenství neužívám, ne že bych nechtěla ale mám za sebou 4 těhotenstvi a z toho 3 dopadly špatně(2 potraty ve 22tt a 23tt a poslední v 11tt). Takže i když si pořád říkám že tohle těhotenstvi dopadne dobře tak vždycky vyvstane to "Ale" co když se zase něco pokazi. Do toho se pořád hlidám a znervozňuje mě i výtok protože nevím zda se jen nevím

bamimi
autor
18. lis 2018

Pokračovaní: jedná o výtok či plodovou vodu(důvod potratu ve 23tt),na kontrole jsem byla šlo o výtok a dostala jsem macmiror, chvili klid ale výtok se opakuje.Navic chodim na záchod pomalu co 15minut takže to mi taky nepřidá(myslela jsem že mam zánět ale to se vyloučilo).Teď citim i pohyby takže se hlidám jestli mimi kope nebo ne.
Tak nevím jak se prostě hodit do pohody.Snažím se kvůli dceři ale není to prostě ono.
Jak prožíváte těhotenství vy?

sudylichozrout
18. lis 2018

Ahoj, je mi jasné, že jsi nervózní. Naprosto tomu rozumím. Dřív se dalo v lékárnách sehnat Temešváryho činidlo, abys mohla doma kontrolovat případný odtok plodovky. Teď už to myslím nejde, ale zeptej se na gyndě, třeba by ti toho trochu dali, abys mohla doma hlídat. Jinak se moc nepozoruj, ať nejsi zbytečně vyplašená. Pokud ale všechny testy i UTZ dopadly dobře, nemusíš se zatím znervózňovat. Doktoři si tě určitě dobře hlídají.

bamimi
autor
18. lis 2018

@sudylichozrout O tom roztoku jsem četla,napadlo mě se ještě zeptat u nás v lékárně,tak uvidim nebo se zkusim zeptat sestry u gyndaře.Teď navic přichazí naše kritické období tak nejradši bych popohnala čas aby už bylo alespoň koncem března(to mám termin).Ach jo jsem hrozná ale snad i závidím maminkám které maji bezproblémové těhu.

sudylichozrout
18. lis 2018

@bamimi Nemysli na to. Ono když budu mluvit úplně upřímně, tak své těhotenství stejně už moc neovlivníš. Můžeš se vyhýbat riziku, abys třeba nedostala gynekologickou infekci a tak, ale to je tak všechno... Nevím, jestli máš Angel sound. Taky docela dobrý pomocník. Já ho teda neměla, ale holky si to tady hodně chválí. Držím palce, ať ti vše dopadne dobře!

bamimi
autor
18. lis 2018

Diky moc,angel sounds mam.Musim věřit že bude vše ok.

nikolaamiminko
18. lis 2018

To se rekne lehce, nemyslet na nejhorsi, ale nejde to :( Ja jsem po potratu cele tehotenstvi prostresovala, takze to chce proste jen vydrzet, drzim palce aby bylo vse v poradku, svou davku smuly a utrpeni jste si uz vybrala...

bamimi
autor
19. lis 2018

@nikolaamiminko také si říķáme že přece nemůžeme mít tolik smůly aby to opět nedopadlo, nejhorší je že člověk nic neovlivni musí jen čekat.

lachtanice86
19. lis 2018

Jsem těhotná po 6x a 5x to dopadlo špatně. I když tedy to nevyšlo vždy v prvním trimestru. Nic s tím neudělaš. Těhotenství si neužívám, mám angelsounds a pořád se bojím a ti dnes začínám 40tt

saminomimino
19. lis 2018

Vím jaký strach prožíváš,u když z daleka můj není tak velký zřejmě jako tvůj,já děti mám,pak v červnu zamlklé těhu v 10tt,ted opět těhu a ve 12tt masivní kvácení,zatím tedy zastaveno a miminko žije,ale strach je na dením pořádku,vůbec si to nemohu užívat,neumím si ale oředstvit jaká muka prožíváš ty když už v tak pokročilém těhu si dvakrát přišla o miminko a ted se blíží ta doba,takže tvé obavy plně chápu,jen zbývá víra,nic víc nezmůžeme a přišlo se na to proč potrácíš tak velké plody?přece v tom musí být nějaká genetika,něco s krví nebo tak?navíc už tolikrát,každopádně pokud máš podezření na plodovku,utíkej do porodnice oni ti to tam otestují

bamimi
autor
19. lis 2018

díky, ano strach mám, nyní se navíc blíží ty kritcké tt týdny, ale nějak vnitřně mimču věřím že to zvládneme. Na každou kontrolu chodím ale s respektem a s obavami(co když).Genetika a krev bez nálezu, takže náhoda. Navíc trpím na výtoky a teď v těhu víc, a jak mám poznat kdy se ještě o výtok jedná a kdy už ne, jdu teď na kontrolu tak uvidim co řekne.