Kdy jste cítily pohyby druhého dítěte v 16. týdnu těhotenství?
Maminky jsem 16+1,čekám své druhé miminko ale pohyby nikde :( jsem z toho celkem smutná,hodně jsem četla ze při druhém těhotenství už jsou pohyby cítit o dost dříve. U prvního jsem cítila pohyby kolem 20tt.. kdy jste cítili vy své první pohyby u druhého dítka?😊
@domka001 taky mám placentu vepředu dnes jsem 19+0tt a pohyby prakticky necítím.. to musí být joo hodně silnej a prudkej pohyb abych něco malinečko zacítila a většinou se na to ještě musím dost soustředit... a to se dle ultrazvuku docela dost vrtí..
Jsem 16+5, druhé těhotenství, placenta vzadu. Taky ještě nic moc necítím. Resp. občas mi to tak přijde, ale klidně to ještě můžou být střeva nebo něco jiného. Houby zle, však se dočkame.
@palja já mám placentu vepředu první pohyby v 16 tt, ale že by byli slabší kvůli placentě vepredu se mi teda nezdá jsou stejně silné jako u prvního těhotenství.
@domka001 takhle brzo jsem je cítila jen některé dny a hlavně jsem musela být v klidu většinou jsem večer ležela na gauči a pak se trochu hýbal
Tak snad se holky dočkám,bez těch pohybu jako bych těhotná ani nebyla :D už se na ty kopance tesiiim,hlavne 3,5 leta dcera😁
@domka001 U prvniho jsem je citila asi od 23tt, u druheho určitě taky po 20tt. ☺️
@domka001 já u druhého prakticky vůbec až do porodu a takové nejasné známky až o dost později, než u prvního.., kdybych nevěděla, že nejsem těhotná, tak podle pohybů to prostě až do porodu nepoznám, miminko v pořádku, jen placenta vpředu a ono tak šikovně natočené zády k ní a ještě klidné a ve stabilní poloze. Jinak chápu, taky jsem se nemohla dočkat, jenže je tam x dalších faktorů, které to ovlivňují a třeba s placentou na přední stěně je to fakt rozdíl, sama jsem ji měla vpředu 3* a to jsem nejdříve pohyby cítila až tak v 19tt, i když jsem na ně často číhala v posteli s rukama na bříšku, jelikož v jednom těhotenství jsem opravdu pohyby cítila už takhle brzy a v 19.tt už se to nedalo přehlédnout za žádných okolností.
@mishulka26 tak ono taky záleží kde přesně ta placenta je a kde je to dítě, jak je uloženo. Já jsem jí měla přímo ve předu a plod zabořený přímo v ní až do konce těhotenství, takže ty pohyby byly takové malé kopanecky.
Jsem skoro 19 a cítím občas a drobně. Zrovna jsem se ptala v úterý doktora, říkal mezi 18-22 týdnem.
A mám 3 těhotenství
Ja jsem ted tehotna podruhe a drobounke pohyby jsem zacala citit stejne jako u prvniho, v 19. tydnu.
Prvni - placenta vpredu, pohyby 19/20 tyden
Druhe - placenta vzadu, pohyby od 16.tydne
@domka001 Teď v druhém těhotenství v 16tt ale u každého je to jinak, taky záleží jak máte uloženou placentu, atd..
Já sem třeba četla i takové články, že u druhého to může být naopak později než v prvním těhotenství.
Jednou ty pohyby přijdou, neboj, hlavně že mimčo je v pořádku.
U prvního to bylo až ve 22tt, u druhého už ve 14tt - byl hrozně akční, vydrželo mu to celý tehu, porad se točil hlavou dolů, pak zas nahoru, a několikrát takto, teď má tři měsíce a stejně se nezastaví, už se těším, co bude až začne chodit 🤣
U prvního kolem 18tydne a u druhého až po 20tydnu. Možná kolem 22.
Sice se říká, že jsou cítit dřív, ale není to pravidlo

@domka001 u první ve 20tt a druhé až ve 23tt, u obou placenta ve předu, takže to bylo tím.