Magnosolv - proháněl vás?

jana_toula
15. dub 2018

Ahoj, potřebuji se poradit. Od cca 7tt do 19tt jsem brala 6-8 tablet hořčíku, jednak mi občas tvrdlo břicho a druhak na pomoc se zácpou. Na zácpu u mě to nemělo žádný účinek. Tak mi pak Mudr. předepsala pravě místo tablet Magnosolf 1 sáček. A opět bez účinku na zácpu. Bohužel mi nepomáhá ani lactulosa, teplá voda s citrónem, lněné semínko, kefír nebo kysané zelí. Denně vypiji cca 2,5-3,5L vody. Mudr. říkala, že pokud bych si chtěla vzít 2 sáčky, tak abych ale nebrala den předtím a den po. Vzít si dva se ale trochu bojím, moc velké dávky hořčíku mají vliv na srdeční akci miminka. Děkuji za vaše zkušenosti.

michalelka
15. dub 2018

Na mě Magnosolv měl projímavé účinky asi prvních pár dní, pak si tělo zvyklo. Ale já měla od začátku dávkování 1-0-1.

alcar
15. dub 2018

Dva sacky denne s mimcem nic neudelaji, na jeho srdecni cinnost vliv nemaji. Projimavy ucinek nemusi mit u kzdeho. Ja beru magnesium roky a Magnosolv se mnou nic neudelal. U me na zacpu zarucene funguji susene merunky...klidne cely pytlik.

ryznicka
15. dub 2018

A bereš tu Lactulosu pravidelně? Mě pomohla až po třech dnech užívání a to jsem si dávala dvě odměrky denně, jednu rano a večer. A k tomu hodně pít samozřejmě.

jana_toula
autor
15. dub 2018

Zkoušela jsem i namočené sušené švestky, švestkové kompoty, meruňky, lactulosa ani po 14ti dnech užívání. Myslím, že jsem vyzkoušela úplně všechno, včetně toho, že jsem všechny tyto metody kombinovala v jeden den třeba po delší dobu. Vždy max čípek ( a to nepomohl vždycky) a nebo nakonec jen klystýr 😟 Mimo těhotenství problém nemám. Opravdu jsem vyzkoušela už úplně všechno. Na mě působí asi jen pravidelné cvičení. Jenže těhu já nesmím, kvůli placentě.

jana_toula
autor
15. dub 2018

@michalelka A mohu se prosím zeptat jak dlouho jsi v tomto dávkování Magnosolf užívala? A opravdu takto denně? Právě že mě lékařka varovala na 2 sáčky denně. Že by to mohlo být už nebezpečné.

michalelka
15. dub 2018

@jana_toula cca od 16tt do 32tt.. naopak Magnosolv pomáhá proti křečím, uvolňuje průtoky a celkově na něm nevidím nic špatného. Hořčík je součástí zdravého orgsnismu, hold je ho někdy málo.

hankaros
15. dub 2018

A zkousela jste jogu? Mam na mysli pouze urcite pozice, ktere peristaltiku podporuji. Kdyz rikate, ze zabira jen pohyb, zkuste se obratit na fyzioterapeuta nebo zkuseneho lektora jogy, mohli by vam poradit.

ko87
15. dub 2018

Me teda magnosolv prohanel. Mela jsem brat dva denne, ale omezila jsem to na jeden, jinak bych se ubehala na wc. Bylo mi po nem i spatne. Jeste me napada, co zkusit psyllium.

jana_toula
autor
15. dub 2018

@hankakors. Chodím na fyzioterapii pro těhotné - paní se tam věnuje čistě jen mně. Cvičím cviky shankhapraksany ( či jak se to píše). A prostě jdu sama max jednou za 4 dny. Před těhu jsem cvičila cca 5x týdně v posilovně a Bikram jógu. Je to se mnou v tomto směru fakt složité. Jo a v těhotenství ujizdim na melounu, který má být také lehce projímavý.

priefi
15. dub 2018

@jana_toula zkus zmenit jidelnicek, zarad vic jablek, nejakou tu hrusku, svestky, susene krasne prohani, cuketu a taky fazole, ale u tech je navic i nadymani. Proste zaradit vice ovoce a zeleniny, ktere nestavi a maji spise projimavy ucinek. Prujem z magnosolvu je nezadouci ucinek a kazde telo funguje jinak, takze z toho vubec nemusis byt prujem. Ja osobne z magnosolvu beham jen kdyz mam prebytek horciku, pokud doplnuji pri nedostatku, tak me neprehani vubec.

anina32
15. dub 2018

Mě také proháněl hodně, brala jsem ho dvakrát denně, od 20. do 35. týdne. Na zácpu doporučuji 100%tní jablečný džus

terla
16. dub 2018

Tak ja ted nafasovala magnosolf 3x denne,kamaradka taky.Tvrdlo nam hodne bricho,spojeno se zkrac. cipku a bolestmi podbrisku.Me to teda prohnalo,tak jsem po tydnu snizila na dva sacky a dobry.Napadlo me,neberes zelezo?To hodne stavi.

markiiz
17. dub 2018

Ja beru magnosolv 4x denne kvuli tvrdnuti bricha a behavku teda vubec nemam. Tu mam jedine po chilli paprickach 😅. Te jsem cetla v casopise, ze na zacpu pomaha jemna masaz briska ve smeru hodinek 🤷🏻‍♀️

jana_toula
autor
17. dub 2018

@terla železo beru 1 tabletu za cca 3-4 dny. I snažím jíst dostatek zeleniny. No vyzkouším dnes sáčky 2 a mjsem zvědavá, se dostaví účinek.😉

danvitka
17. dub 2018

Hahaha na mě minule doktorka koukala jak na blázna když jsem chtěla nějaké projímadlo a říkala mi že mám přece Magnesolv...semnou teda nic nedělá 🙄 já jsem zvolila Lactulosu a ta opravdu zabrala, dávkovala jsi poctivě tu Lactulosu? Neboj se jí dát opravdu kolik je doporučeno jsou to sice dvě veliké odměrky, ale zabere to 🙂

jana_toula
autor
17. dub 2018

@davitka - lactulosu jsem brala i v prvním těhotenství a taky neúspěšně. Vždy nejvyšší dávkování a i po mnoha dnech bez účinku. Popíšu můj den:

- cca 7:00 budíček a vypiji cca čtvrt až půl litru teplé (opravdu teplé) vody s citronem a cca čtvrt litru vody z namočených sušených švestek z večera
- chvíli na to velká odměrka Lactulosy
- pak snídaně - napřed namočené švestky a pak většinou buď chléb s cottage, žervé apod se zeleninou nebo vločky, ovoce, kefír
- ke všemu půl litru čaje
- svačinu se snažím ovoce, ale občas je to třeba nějaký koláč apod.
- před obědem opět velká odměrka Lactulosy, po nějaké chvíli se snažím i trochu kysaného zelí nebo šťávy z čerstvého zelí.
- Oběd je různý, ale ne žádný extrém nezdravý. K naprosté většině mám zeleninu
- svačina - v naprosté většině lžička lněného semínka a kefír
- Před večeří - opět kysané zelí
- Večeře bývají lehčí a snažím se opět zeleninu
V průběhu celého dne vypiji cca 3 litry tekutin. V naprosté většině vlažná voda s citronem. Někdy ředěný džus. Také si do pití dávám hylak forte, který funguje jako výživa pro probiotika. Docela teď v těhu ujíždím i na melounu, takže ujídám v průběhu celého dne melouna. Prostě vždycky když jdu kolem ledničky, tak si tam kousek vezmu 😉

Snažím se vyhýbat všemu, co staví. Jinak dnes jsem již vypila 2 sáček Magnosolfu, zapila ho velkým množstvím kefíru a zatím se neději nic :-/ Co musím jen zaklepat (ťuk ťuk ťuk) netrpím na hemeroidy i přes takhle ukrutnou zácpu. Nakonec ale stejně po pár dnech skončím buď na čípku nebo na klystýru.... Mimo těhu na toto netrpím. Ale myslím, že je to proto, že jsem sportovně hodně aktivní. Nyní jsem 20+2 a díky tomu, že se nemám přetěžovat, tak mám nahoře už 9-10 kg 😲

danvitka
17. dub 2018

@jana_toula tyyyjo tak to já už bych se po..., ale je pravda že ten pohyb dělá taky hodně. Já než jsem otěhotněla tak jsem vůbec nevěděla co je to zácpa a hned tak od 5 týdne ouvej....a je pravda, že jakmile se jdu projít tak se to trochu rozjede. Zkus pomaloučkou procházku, jinak taky už víc neporadim, radši to ale moc nepokoušej ať si nevyvoláš porod 😕 jinak s těmi kily tě uklidním, já jsem věčný dietář a hodně se hýbu a teď v těhotenství? jedna velká deprese...jsem v 20tt a mám celkem 6kilo, ale roste to snad s každou hodinou 😲 jediné co mě utěšuje, je, že jen moje prsa přibrali tak 3 kila 😂 z mých nulek mám tak trojky 😲

jana_toula
autor
17. dub 2018

@ danvitka děkuju, že si snažíš poradit. Tak ještě doplním, že mám doma syna 2r a 7m takže procházky a ujizdjiciho dítěte na denním pořádku 😉 A prsa -z mých mini b 75 již vybírám E85 😤 se synem mi prsa vyrostla o 6 čísel. Ale pak samozřejmě splaskla, už to opravdu nebylo dřív.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru