Mast na opruzeniny - můžu použít Bepanthen v těhotenství?
Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem ve 26tt a objevili se mi suché mista a uvazovala jsem že bych si je natrela bempathem krém co se používá i pro děti. Myslíte že ho můžu pouzit když jsem těhotná. Děkuji za info
Ahoj @janca1991 určitě bych se zkusila optat Pavly v její Poradně na Koníku https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn... Jsou určitě i vhodnější a účinější masti, než je Bepanthen, např. zinková mast na opruzeniny je nej jak u dospělých, tak u dětí a miminek. Buď je sehnatelná v lékárně anb si ji můžeš vyrobit i doma z oxidu zinečnatého, jojobového/mandlového aj. oleje anb převařené vody 🙂
Více Ti už ale poradí Pavla v poradně.
Přeji hodně štěstí 🙂
Jennyska
Modrý koník team
Dobrý den všem moc děkuji za radu

Mrkla bych raději na příbalový leták, jestli tam není nějaké varování, popř. jestli nemáš nějaké alergie, ale asi bych se toho nebála. Sama se mažu kalciovou mastičkou, kterou stejně jako bepanthen používají i kojící maminky, a kterou se taky mohou mazat miminka. Samozřejmě záleží na tom, kde a z čeho ta suchá místa jsou, např. já v prvním těhotenství začala trpět na hodně akutní dermatitidu na rukou, se kterou jsem nakonec musela jít na kožní, ale při dodržování prevence se mi ji povedlo zmírnit a stačí mi na promazávání ta kalciovka.