Máte strie ve 27tt? Nebo kdy se Vám udělaly?

svatkafojta
7. dub 2015

Ahoj holky,
chci se Vás zeptat, jestli máte strie v 27 týdnu, nebo kdy se Vám udělaly? Já se mažu když si vzpomenu vždy večer a zatím sem ani jednu nenašla. Ze začátku sem si koupila krém přímo na strie, pak mi známá řekla, že stačí klidně modrá indulona a teď se mažu vším, co doma najdu i obyč. tělovým mlíkem. Myslím si, že je to hodně o průběžném přibírání a hlavně o genetice. Jak jste na tom Vy?

buldrik
7. dub 2015

Mně se udělaly až asi týden dva po porodu. a to jsem se už radovala že mě to minulo.

lin18
7. dub 2015

Taky se mi dělaly až po porodu....

alishka111
7. dub 2015

Mě varovali, že mazat i po porodu alespoň jeden dva týdny. Já teda mazala přípravkama přímo na strie, protože máme ke striím velkou genetickou dispozici, ale kámoškám taky fungovalo obyčejné mazání, hlavně maž hodně a kůži masíruj. Mě se to vyplatilo, jsem jediná ženská v žijících generacích v naší rodině, která nemá strie. Je pravda, že jsem přibrala "jen" asi 16 Kg, ale na mých původních 52 kg to bylo dost a břicho jsem teda měla kolosální ;)

jitavrtule
7. dub 2015

@svatkafojta zatím nemám žádnou. mažu od začátku, především teda proto, že se mi v těhotenství strašně vysušila kůže ( i na obličeji ) a když se nenamažu, svědí a pálí mě celé tělo. vyzkoušela jsem pár krému vysloveně proti striím a pro těhotné, nakonec ale poslední cca čtvrtrok mažu jojobový olej od Topvetu, komplet od hlavy až k patě. a bříško mám docela malé.

kocila
8. dub 2015

Máme v rodině taky strie a já se jich úplně vyhnula. Mazala jsem pouze modrou niveou (v kelímku) + natahování kůže při aplikaci krému po každém koupání. Zároveň jsem připrala jenom 12 kg. Ke konci těhotenství, když jsem byla doma, tak jsem mazala i ráno, to mi nevadilo, že budu mít mastné oblečení.
Mazala jsem se od prsou až po kolena, jelikož z puberty mám strie na prsou + stehnech + zadku, tak jsem se bála :o))
Mazat co nejdřív a hlavně mastným a promasírovávat, ať si kůže zvykne na pnutí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru