icon

Migréna, která nechce ustoupit. Poradíte, prosím?

revmelin
28. črc 2019

Holky potřebuji radu. Ve zkratce- Trpím na migrény, jsem vedená na neurologii a k vůli špatné srážlivosti na hematologii. Od 10tt si k vůli špatné srážlivosti píchám Fraxiparine. Nyní jsem ve 14tt a od pátku mě bolí hlava. Nepomáhají obklady, ticho, tma, dostatek tekutin, paralen zabral jen trochu a na chvíli. Měla jsem za tu dobu 3 a další už k vůli mimču nechci. K hematologovi jdu ve čtvrtek, samozřejmě vše budu konzultovat. Jak mám ale protrpět dnešek? Na pohotovost se mi nechce, budu tam dlouho čekat a stejně mi nepomůžou - byla jsem tam před týdnem s bloklými zády a když viděli mou diagnózu v kombinaci s graviditou, poslali mě domů. Že mi nemají jak pomoct 😟 díky za případné rady

sister05
•
28. črc 2019

Mě povolili 1sacek Aulinu (Nimesil) když už to fakt nešlo. Jinam jsem si vzala 2x Paralen a slus. Pak až za 4h.

aimininka
•
28. črc 2019

Můžeš 8 paralenu za 24hod,já brala 2 naráz a jednou jsem měla nepřestavajici migrénu a 11 paralenu asi za 30hodin, pak na pohotovost.Nemocnice od nemocnice má různý postup.Nekde daji jen další infuzi paralenu,nekde mají lepsi kombinaci léku.Mne pak neurolozka povolila i Brufen 600, mne stačil pak i brufen 400, ale fakt výjimečně,ideálně ne v prvním trimestru.Ale brufen a srazilo ať krve je s otazníkem.
Zkuste pohotovost a pak neutolozku,ať vám poradi,co v krizi!

te_reza
•
28. črc 2019

V lékárně prodávají i krém co si namazeš na čelo, spánky. Komín myslím vyrábí, mají i v dm takovou kuličku

junitax
•
28. črc 2019

Pomáhala mi tymiánová mast od JUST a namazat spánky, pít coca colu po malých dávkách, abych nezvracela, studená nebo naopak teplá sprcha. Proti bolesti je i hřebíček nebo zázvor. Takže třeba
spařit 3 hřebíčky a vypít (třeba v čaji) nebo žvýkat kandovaný zázvor.

meganx
•
28. črc 2019

Co takhle hořčík? Mě ho doktor na migrény napsal

zavodnice
•
28. črc 2019

Pokud si neřeš paralen, tak určitě dva naráz, ale odstup 6-8 hodin. Pokud máš sumamigren, sumatriptan, můžeš si ho vzít. Mě v 16tt s těžkou migrénou odvezla rychlá. Udělala jsem chybu, že jsem přestala život prášky dřív, než to úplně odešlo, takže se mi krásně vrátila a ještě horší. Na neurologii mi dali akorát kapačku paracetamolu a čus, víc pro mě prý udělat nemůžou. Ale můj neurolog mi prave říkal, že paraleny vždycky dva najednou a po dvou hodinách k tomu sumatriptan (ten se v tehotenstvi muže), když to neprejde, za další dvě hodiny zase sumatriptan nebo dokonce dva. S paralenem se ti muže kombinovat. A nezapomínat na pitný režim.
Občas mi ještě pomůže cucat krystal soli nebo proste nějakou sůl.

revmelin
autor
•
28. črc 2019

@meganx ten jsem zapomněla napsat. Mám Magnosolv a úlevu necítím

revmelin
autor
•
28. črc 2019

Díky za rady, vyzkouším. Já jsem se bála si vzít více paralenů, nechci ublížit miminku. Už tak má z mé strany genetickou zátěž k vůli srážlivosti, tak jsem nechtěla přidávat další z prášků...

anehap
•
28. črc 2019

Můžeš klidně Ibalgin 200 nebo 400, mně na migrény nezabere ani 5 paralenů. Schválil mi to i dr.,když jsem jako těhotná ležela na gynekologii kvůli zvracení a migréna mě tam chytla. Vůbec se toho neboj, dr. mi říkal, že je to pro miminko lepší než se trápit bolestí😉 Jen nevím, jestli se Ibalgin může u té špatné srážlivosti....jinak později jako prevence mi pomáhal hořčík, ne Magnosolv, ale Magnesium Citrat z DM. Ale když se už migréna rozjížděla, hned jsem si na začátku vzala Ibalgin 200 a byl klid. Drž se, vím, jak je to nepříjemný!🤕

ladyhacek
•
28. črc 2019

Studená sprcha.
Nebo obklad za krk a nohy do lavoru se studenou vodou.
Někde na yt jsem toto našla a ta studena sprcha mi pomáhá

diva_ziva
•
28. črc 2019

@revmelin Inak i tie zada treba riesit. Oni sa toho vsetci v tehotenstve boja ale spatne zada maju pak vplyv aj na miminko, jeho polohu v panve a porod. Mozem ti poradit v Prahe fyzioterapeutku.

revmelin
autor
•
28. črc 2019

@ladyhacek studená sprcha na hlavu byla fajn, ale zabrala mi tak na 20 min. Zkusím ještě namočit nohy, díky za tip

pajapavlina
•
28. črc 2019

Po malych douscich piju coca colu, promasirovat trochu krk, olejicek na migrenu (mazu pod nos, na spanky)

revmelin
autor
•
28. črc 2019

@diva_ziva zítra jdu na gyndu a pak na hemu a budu vše řešit. Se zády jsem mívala problém tak 1 za 3 měsíce, kdy se mi skřípl nerv a já nevěděla jestli mi je zle od žaludku nebo od zad (prostě to nejde lokalizovat). Vždy to trvalo tak hodinu. Minulý týden jsem po 3,5h, motání hlavy a hučení v uších i v sedě jela na pohotovost... Díky za tip, jsem však z Ostravy. Praha je celkem z ruky

ilonne
•
28. črc 2019

Já skončila v nemocnici na kapackach. Nakonec jsem dostala domu kombinaci algifenu a hořčíku.

ilonne
•
28. črc 2019

@pajapavlina
@junitax
@te_reza Holky, to jste dobrý. Já si v průběhu migrény, namazala nějakým olejickem jen jednou a to byl ficak. Myslela jsem, že radši dobrovolně spacham sebevraždu. Co normálně docela voní, ue v migrene smrdí úplně příšerně.

kiki1912
•
28. črc 2019

@revmelin mě magnosolv řekli že je to kontraindikace a že mám brát jiný hořčík. Mě pomáhá hořčík dostatečně pít nevyhladovet úplně a když už mi nic nepomůže tak mi pomůže ve špitálu Paracetamol Kabi a infúze s Magneskem a deganem

anehap
•
28. črc 2019

@ilonne přesně! V tu chvíli nesnáším jakoukoli vůni, protože v ten okamžik letí ven obsah žaludku 😖

borecek45
•
30. črc 2019

@kiki1912 ahoj tak magnezko B6 mi pomůže jen na chvílku, mám to tabletku do vody, můžu si vzít i víc

diva_ziva
•
30. črc 2019

@revmelin Tak to to mas blizko k jednej z najsikovnejsich zien v oblasti gynekologickej fyzioterapie Marike Bajerovej (vygoogli si, je aj na FB, nechcem davat odkaz). Mozno by mohla pomoct aj s migrenou, ta casto suvisi s pateri.

cumaceka
•
31. črc 2019

@revmelin nevim, jestli znas skupinu na FB "Migrena, migrenici...", pripojila jsem se k ni na zaklade doporuceni jedne dobre duse zde z Kone a nasla jsem tam spoustu skvelych rad a tipu. At je ti lepe!

borecek45
•
31. črc 2019

@cumaceka děkuji, taky se tam přihlásím.

revmelin
autor
•
15. srp 2019

Všem moc děkuji za rady, momentálně mám zase klid. Tak snad to dlooouho vydrží