icon

Místo holky kluk?

smselektro
15. bře 2017

Ahoj holky, chci se zeptat, zda se některé z vás stalo, že se během těhotenství změnilo pohlaví dítěte, resp. tipy lékařů. Mě na prvním screeningu řekli holčičku (podle nějaké kůstky) a za čtrnáct dní na běžné kontrole u gynekologa (tj. dnes) nám byl řečen chlapeček, dokonce jsme viděli pindíka (svítil na obrazovce)...Já už jsem byla smířená s holčičkou a teď toto? Je možné, že je to skutečně kluk?? Stalo se vám něco podobného?

Strana
z3
brundik2002
15. bře 2017

Když nám podle krve řekli holčičku a i na 2. screaningu nám řekl, že to bude holka, může se to také změnit?

renyb
15. bře 2017

Me tenkrat porad tvrdili jakou mame jasnou holku a narodil se kluk🙂 co čekáme věděl jen chlap a babička takže to až tak velký "šok"nebyl..ja tak nejak vnitřně cítila že se tam ukrývá chlapeček tak jsem ani překvapena nebyla..ono ty odhady jsou jen orientacni a nez mimco neuvidis nemuzes si byt nikdy 100% jistá jake pohlavi to bude (je)

letadlo13
15. bře 2017

já chtěla pohlaví kvůli jména, jinak mi bylo fuk 😉 u nás vybrat jméno, je studium, skoro jako napsat diplomku.

misulinka44
15. bře 2017

@smselektro odhadovat pohlaví v prvním trimestru je jako tipovat sportku...Šance na trefení je prostě 50:50 buď a nebo...Bude to buď holka,nebo kluk, nic jiného to být nemůže😀 vůbec bych to nebrala smerodatně... Nejdříve v tom 15-16tt, ale přesněji až na druhém screeningu. Tam už je nějaká vyšší ,,jistota,,. I pak se ale dr může splést... Z kluka ale bude holka méně pravděpodobně,protože když na utz vidíte koulicky i pinďoura,to těžko upadne😂 ale z holčičky bývá kluk docela často pokud se nenatočí jo dobře aby tam bylo dobře​ vidět

misulinka44
15. bře 2017

@brundik2002 jak to myslíš z krve??? Myslíš prenascan? Placené vyšetření nahrazující odběr plodové vody??? Jinak kolem 20tt to už bývá dobře vidět...Ale 100% to budeš vědět až po porodu;)

pucmelinka
15. bře 2017

@brundik2002 podle jake krve?100% jistotu mas bud porod,nebo odber plodovky...

fikus12
15. bře 2017

Na velkém UZ na 95% dle primare holčička, po porodu 100% kluk🤣 jel domů v růžovém😁

Podle me se to stava a ani to nemuzeme mit doktorum za zle. videla jsem na zahranicnim webu, jak vypadaji pohlavni organy v jednotlivych tydnech. Uprimne ve 12tt jsem nevidela rozdil a v dalsich tydnech to podle me porad nebyl tak obrovsky rozdil. My teda pocitame s klukem, zatim nam ho potvrdili pokazdy. Ale i tak, kdyz se nekdo zepta, co cekame, tak rikam, ze to vypada na kluka, ale kdo vi.

luska__
15. bře 2017

@procsenajednoumusimregistrovat nemáte odkaz? 🙂 koukla bych se

leikkka
15. bře 2017

u třetího jsme až do 34 tt měli holčičku - zkušený lékař, vše určí na 100%, holt zde se mýlil (spíše nám tu holčičku tak moc přál, neboť věděl, že jsme o jednu přišli a prožíval to s námi, na všech dětech měl velký podíl), o 2 týdny později to byl kluk jak poleno a narodil se synek. Ale my jsme ani u prvního neříkali pohlaví nikomu, takže zklamání nebylo nikde, ani na naší straně, neboť všechna těhu byla jak přes kopírák, kromě toho druhého, to byla jasná holčička 🙂

puutalo
15. bře 2017

Při čtení příspěvků mě trochu zamrzelo, že jsme si neužili to správné "střílení od boku" - holčička/chlapeček. Od začátku pohlaví vědět nechceme a držíme to tak až do porodu. Oblečení nakupujeme univerzální (moc se toho sehnat nedá, takže jsme dost ušetřili) a půjčené máme jak klučičí, tak i holčičí modely. Určitě bych na to nespoléhala takto brzo, je to pár týdnů napětí, které za to stojí a okolo 25tt už by mohlo být pohlaví jistější. Nejjistější to samozřejmě bude u porodu ;)

@luska__ bohuzel, sdilela to maminka v nejake skupine a kdyz jsem se to snazila pozdeji dohledat, tak uz jsem to nenasla. samotnou me to mrzi.

j.b.
15. bře 2017

@smselektro U nas presne to same. Ja to ani vedet nechtela takto brzo ale dr ze to je videt a za 14dni velke zklamani.Ale ted sem za maleho moc rada.Sem si rikala proc to takto brzo rikaji.

smselektro
autor
15. bře 2017

@brundik2002
Jejda, tak to netuším...ani nevím, že se to dá zjistit z krve 🙂

smselektro
autor
15. bře 2017

@renyb
Já vím, dokud prcka nebudu držet v náručí, tak není jisté vůbec nic 🙂...

smselektro
autor
15. bře 2017

@letadlo13
U nás taky to jméno hrálo roli, každopádně dnes jsme se s manželem shodli, že by bylo rozumné mít v záloze jméno jak pro holku, tak pro kluka 🙂...
@misulinka44
No vidíš to, to jsou super informace, netušila jsem, že by se mohli na tom velkém UZ splést a brala jsem to jako fakt...no prvorodička, no...

terezapetrova
15. bře 2017

@marrei ještě jsi měla napsat, ze se narodila holka 🙂

smselektro
autor
15. bře 2017

@fikus12
Tak to je pěkný 🙂 Hlavně zdraví, čert vem růžovou 🙂

smselektro
autor
15. bře 2017

@leikkka
Takže žádná jistota ...
@puutalo
To bych nevydržela, nevědět, co to bude (i když v podstatě je to teď prašť jak uhoď), jsem hrozně zvědavá a hlavně jsem chtěla miminko už oslovovat rodem 🙂...

smselektro
autor
15. bře 2017

@j.b.
Teď je to dle mého trend, že hned na prvním screeningu už to poznají a maminky si to nechávají říkat...i mě zarazilo, že tak brzo bylo pohlaví vidět (špatně) ...

brundik2002
15. bře 2017

@misulinka44 na zprávě je napsáno výsledek neinvazivního prenatálního testu chromozomálních aneuploidií, brali nám krev na genetice.

vanilllka
15. bře 2017

Mně to u obou dětí doktor řekl správně. Při druhém těhotenství jsem se ho ze zvědavosti ptala, jestli se mu stává, že by se spletl - říkal že maximálně tak jednou do roka a to ještě jenom když jsou nějaké ztížené podmínky - když je dítě otočené nebo pacientka příliš obézní. Jinak prý už je ultrazvuk na takové úrovni, že se nelze splést🙂

fikus12
15. bře 2017

@smselektro No jo, ale my jsme měli růžové povlečení do postylky, růžové doplnky v pokoji😁takže to byla celkem sranda, ale jak rikate, není to o vecech, ty jsou úplně nepodstatné, hlavne, že vše jde tak jak má a jsme zdraví 😁

kayty
15. bře 2017

My to ani u jednoho dítka vědět nechtěli. U prvního se prokecla doktorka na gyndě v nemocnici. Nicméně to "kávové zrno" bylo jasné i mě 😀 😀
Podruhé jsem měla napsáno v průkazce, že to vědět nechci. Všichni to respektovali 😀 a vykoukla zase holka.
U obou jsem tak nějak vnitřně tušila holku. U druhé dokonce moje starší prohlásila, když mluvila do mého břicha "mami ticho, povídám sestřičce".

Ovšem mám kamarádku, které celou dobu tvrdili, že to bude holka. I v porodnici na jednom z posledních ultrazvuků před porodem při natáčení ozev. Všechno růžové včetně kočárku a pokojíčku. No a mají Lukáše 😀

Shrnu to 🙂 Největší jistota je, až dítko vyleze. Tipy doktorů se povést nemusejí.
Ve finále je to stejně fuk. Důležité je, aby bylo v pořádku a zdravé, ať už je to cokoli 🙂

japona
15. bře 2017

Na druhém uzv mi doktor vždy pohlaví rekl spravne. Na prvním jsem se ani neptala, pač vim, že je to 50:50:-).

puutalo
15. bře 2017

@smselektro Je to krasne prekvapeni, az do konce jsme napnuti. Pri tom narocnem case porodu to pro nás ma byt vyvrcholeni. A brisko oslovuju Miminko, manzel brisku rika jmenem, ale jsme povercivi (babicky nam predaly poveru), takze bychom stejne miminko neoslovovali jmenem, ktere mame vybrane.

marton
16. bře 2017

@smselektro teda ta medicína se ale rychle vyvíjí..podle nosní kůstky😉.
Pokud se malý ve 20tt ukáže, tak by to už mělo být na 100%.Tedy alespoň u nás se lékaři ani jednou nesekli🙂.

marton
16. bře 2017

@puutalo jé, můžu vědět co je to za pověru?

puutalo
16. bře 2017

@marton Jedna z mnoha a mnoha pover v tehotenstvi. My dva na ne docela dame...

Strana
z3