Místo holky kluk?
Ahoj holky, chci se zeptat, zda se některé z vás stalo, že se během těhotenství změnilo pohlaví dítěte, resp. tipy lékařů. Mě na prvním screeningu řekli holčičku (podle nějaké kůstky) a za čtrnáct dní na běžné kontrole u gynekologa (tj. dnes) nám byl řečen chlapeček, dokonce jsme viděli pindíka (svítil na obrazovce)...Já už jsem byla smířená s holčičkou a teď toto? Je možné, že je to skutečně kluk?? Stalo se vám něco podobného?
Ne podle nosní kůstky 🙂
Ty pověry...já na ně dám taky, s tím jménem jsem to nevěděla. Na druhou stranu, nic se nemá přehánět a kdyby se člověk řídil všemi pověrami, co existují, tak by asi nedělal nic jiného...🙂
😀😀, tak to jsem klidnější.
@marton
Tak ne kost, ale genitální hrbolek, podle toho úhlu nám prvně určili holčičku a píše se to tady na MK:
"Ultrazvuk prováděný ve 12. až 14. týdnu těhotenství určuje pohlaví dítěte podle úhlu mezi osou genitálního hrbolku a povrchem těla plodu. Je-li tento úhel vyšší než 30°, jedná se pravděpodobně o plod mužského pohlaví a je-li tento úhel nižší než 10°, hrbolek probíhá paralelně s povrchem tělíčka, jedná se pravděpodobně o plod ženského pohlaví."🙂
...a proto si vždy počkám na kvalitní uzv ve 20.-22.týdnu 🙂 tohle ranní věštění mě neláká.
@smselektro no vidis,porad se ma clovek co ucit.Ale ty nosni kustky me pobavily😂.
Já si myslela, že čekám holčičku a jsou z toho 2 kluci🙂
@mikilenka
A taky dobrý, že jo? 🙂
@marton
To už by byla super machrovinka 😀
Jé😁 Nám 3x řekli různí dr. s různými typy uzv holčičku a v 30tt najednou kluk. A je to kluk jako buk😘
@englerova14
To ani není možné 🙂
Moji sestre take doktor mesic tvrdil ze bude mit holcicku ( byla u nej 2x na utz ). Potom ale presla k jinemu, a ten ji na svem utz jasne ukazal pindika, a skutecne ma kluka. Me se zamena pohlavi ani jednou nestala 🙂
@smselektro Jasně, nejlepší. Ani si neumím představit dům bez tolika autíček😉
@smselektro je, v 17., 19. a 25tt to byla holčička, vše jsem chytala do růžova a ejhle 30tt a kluk, syn se narodil v 32tt, doma nebylo nic pro chlapečka nachystané, vše růžové a od vel.56, takže to byl mazec, babičky a muž měli co dělat😄 U prvorozeného mi v 25tt řekli kluk a byl to kluk, tak nevím, kde soudruzi udělali chybu😁
To je sranda 😀, malýmu to bylo beztak jedno🙂
@smselektro no nám to bylo také jedno, bylo to doslova vymodlené miminko, ale jak to udělal? jedna gyndr. se nechala slyšet, že si tam ty kuličky snad musel pokaždé skřípnout mezi nožičky, aby to nebylo vidět😁
Kamaradka v utery porodila miminko. Celou dobu ji vsichni tvrdili holcicku a u porodu prekvapeni, on to chlapecek. Docela mazec. Kazdopadne co ctu tak vetsinou z holcicek se stavaj chlapecci 😀 ja se na prvni screening tesila, byla jsem i zvedava jestli uvidi pohlavi. Pani doktorka se nas zeptala jestli to chceme vedet a prej na 70% chlapecek. Ja ji verim, od zacatku citim, ze to je chlapecek i kdyz jsem si prala holcicku. Po dvou tydnech mi moje gyndarka rekla, ze to vypada na kluka. Takze zatim dvakrat kluk, uvidime jak budem pokracovat 😀 ale zvykla jsem si na nej, uz bych holcicku nechtela 😀 😀 ale hlavne at je prdolka zdravej 🙂
Já jsem asi vyjímka,u nás to bylo opačně,z kluka byla holka🙂 Ve 12tt předpověděl doktor spíš kluka,jistý si tedy úplně nebyl 😲 V 16tt už bylo krásně poznat,že to není chlapeček,ale slečna,to bylo radosti 😀 Teď už je z ní 2,5letá čertice a jako holčička se chová minimalně 😅
Teda holky - já mám asi hodně vybaveného syna s velkýma koulema, nebo nevím 😀 ale ve 20.tt na podrobném uzv všichni viděli šourek, varlata a penis. Hodně jasno to "svítilo", až mu doktor řekl, že holky budou jednou rády 🙂
Kamarádka rodí za měsíc a něco a pořád taky, že čeká kluka. No a včera mi psala - ejhle, holka jak vyšitá, šikulka si tam dobře nahňácala pupečník 😀 a že nemá varlata vůbec lékaře asi nezajímalo...
@smselektro my máme problém i s jedním jménem, druhý kluk může být rád, že se vůbec nějak jmenuje. Holku ani netušíme, to by byl porod 😉 kdybychom to museli na rychlost plodit v porodnici 🙂

@smselektro ano žádná jistota, vždy jsme měli jména jak pro holčičku , tak pro chlapečka a až na prodním sále, jsme je pak řekli, bylo to super překvapení i potvrzení našich doměnek 🙂 oblečení jsem vždy kupovala neutrální, i moji kluci nosí červenou a veselé barvy 🙂 takže nám to nedělalo žádnou neplechu 🙂