Na ultrazvuk mě pozvali do FN. Znamená to, že se něco děje?

zuzanakasparova
5. bře 2020

Ahoj maminky chci se zeptat zda máte některá zkušenosti s tím, že by si Vás po prvním screeningu u gynekologa vyžádali do FN na ultrazvuk. Screening byl v pořádku a prý se nemám strachovat, že je to jen preventivní, ale znáte to. 😔 Jsem 22tt takže mi to řekli i docela pozdě na to, že první screening byl ve 13tt. Měla jste to některá stejně? Předem děkuji za Vaše odpovědi. 🙂

elencze
5. bře 2020

A nejde ještě třeba o speciální ultrazvuk na srdíčko? Jinak bych si nenechala dělat screening u svého gynekologa, měl by to být opravdu odborník na zjišťování vrozených vad, který se věnuje především tomuto, proto asi chtějí ještě pro jistotu názor specialisty. Spíš ale nechápu, jak na tebe přišli? Volal jim tvůj gynekolog?

zuzanakasparova
autor
5. bře 2020

@elencze můj gynekolog udělá ultrazvuk a posílá ho do fakultní nemocnice. Na základě toho pak přijdou výsledky ze screeningu. Screening byl negativní, nosní kůstka přítomna vše v pořádku. Jen chtějí abych přišla na ultrazvuk přímo k nim. Tak jsem z toho značně nervózní i když mě gynekolog uklidňoval, že je to jen preventivní a že bylo vše v pořádku.

elencze
5. bře 2020

@zuzanakasparova zkus nebýt, úplně nechápu, proč to ještě posílal do nemocnice, ale asi je u vás takový postup, možná se jim jen nelíbí fotky kvůli kvalitě, technické věci a projistotu to chtějí vidět u sebe na přístroji. Nebo ti možná vyšla trochu hůře krev, což se mi stalo taky, ultrazvuk byl ok a tak to v nemocnici ještě chtějí potvrdit na svém ultrazvuku.

zuzanakasparova
autor
5. bře 2020

@elencze Pokusím se, děkuji. Snad to bude v pořádku. 🙂

vladienka
5. bře 2020

@zuzanakasparova no a nejedna sa o druhy skrining? Niektori gynekologovia posielaju automaticky aj na podrobnejsie utz srdicka

alilali
5. bře 2020

@zuzanakasparova Normálně se chodí kolem 13 a poté kolem 22 tt, ne? Já tak byla.

alilali
5. bře 2020

@vladienka Taky si myslím 🙂

merope
6. bře 2020

Mně gynekoložka dělala UTZ minimum, nikam to moc neposílala - ale já šla kolem 13tt a potom kolem 20tt do nemocnice. Kolem toho 20tt se měří i průtoky a vše, nechápu, jak by tohle mohla posílat nějak korespondenčně. Jo a kolem 30tt jsem měla klasický UTZ v nemocnici a pak ve 33tt v úplně stejné ordinaci mi to dělala míň zkušená doktorka a kvůli mým otokům prohlásila, že tam nic nevidí a ať mi to udělá někdo z top doktorů tam. No a o 2 dny později mi to dělala asi nejlepší doktorka oddělení a viděla taky kulový.

On celý UTZ je občas takové trošku věštění z křišťálové koule, mimčo se ti blbě otočí a nevidíš nic. V tom 13tt byl taky nějak divně otočený a doktor koukal z jedné strany, z druhé strany - a to, co chtěl nejvíc, neviděl, pak začal štouchat do mimča, aby se otočil - ten teda nakonec asi po čtvrt hodině se otočil. Dost holek má zkušenost, že je pošlou pryč, ať přijdou za půl hodiny a zatím se jdou projít.

Takže pokud doktorka poslala věci, kde prostě kus toho nebylo vidět nebo tam bylo něco vidět špatně, raději si tě pozvou "naživo" než z fotek.

zuzanakasparova
autor
6. bře 2020

Děkuji maminky. Jsem o trochu klidnější. Třeba to bude vážně ten druhý screening jen mě chtějí vidět osobně. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru