icon

Nemáme jméno pro naši holčičku 😞

maxinkaa
13. dub 2016

Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.

bylinka36
14. dub 2016

@janapavlik Zita je opravdu krásné jméno, ale já se pořád nemůžu rozhodnout co bude pasovat lépe k Marušce, jestli Heduška nebo Zituška 😀 ...

eri399
14. dub 2016

@tekkka samozřejmě že je to každého věc já vám to neberu, i mě se líbí jaké jméno jste vybrala, sama jsem ho chtěla, ale právě že v okolí jich znám hodně tak nebude. Jen jak to poslouchám a čtu tady tak mi přijde že se opakuje pár jmen.. při tom jich je spousta pěkných 🙂

janapavlik
14. dub 2016

@bylinka36 Hedvika už mi přijde takové tvrdší. Mě se líbila ta Zita, že se jí může říkat tak, jak se opravdu jmenuje. Tak stejně i u Emy, nejčastěji jí říkáme obyčejně Emo. Mě se prostě líbí krátké jména, bez zbytečných kudrlinek 😉

hz
14. dub 2016

ahoj, jen chci rici, ze nekdo to proste rozsekne az primo po porodu, kdyz vidi miminko. je to takove osobnejsi... to, ze zdravotnicky personal nuti rodicku aby predem napsala jmeno, je jen jejich pohodlnost, pravo na to nemaji....
preji pohodove rozhodovani..

maxinkaa
autor
14. dub 2016

@hz a můžu teda jméno říct až po porodu,až malou uvidíme?

modejkun
14. dub 2016

Padla tady informace, že můžu "pojmenovat" dítě až ho uvidím, je to fakt reálné? Nejsem totiž schopná vybrat mezi dvěma jmény pro kluka a i když je ještě čas, už si trochu zoufám🙂

bureska
14. dub 2016

@modejkun u nás v Olomouci to neslo, ale asi by to jméno šlo změnit než by se šlo na matriku si myslím.

hz
14. dub 2016

@maxinkaa taky me nutili, abych to napsala a ja do posledni chvile nevedela. Manzel to nechal na me... ale udelala jsem chybu a podlehla jsem setre, ktera mi dala lehci petrak a v podstate me prinutila to tam napsat. Navic se nevybirave vyjadrovala nad jednim z vybranych jmen, pritom ji do toho nic neni. Taky nehodnotim jeji obyc jmeno...
Dnes uz bych dala jmeno podle prvniho setkani s miminkem. I do porodniho planu bych to uvedla, alespon bych nic nemusela vysvetlovat personalu-odkazala bych na plan a soustredila bych se tim vic na porod...hodne stesti 🙂

hz
14. dub 2016
maxinkaa
autor
14. dub 2016

@hz Moc děkuji 😉

modejkun
14. dub 2016

@hz super, díky!)

bureska
14. dub 2016

Hlavně dejte jméno,se kterým budete vnitřně souhlasit. Švagrová dala Kristýnu. A dodnes ma s tím jménem problem

maxinkaa
autor
14. dub 2016

@bureska Právě, proto se nemůžeme rozhodnout.

nunacek
14. dub 2016

@modejkun Je to reálné. My pojmenovali obě děti až na sále po porodu.

babanci
14. dub 2016

Ono to tak nějak musí do toho srdce zapadnout. Moje dcera nechtěla svoje vybrané jméno pro dceru říct. Říkala jsem si, vždyť jí znám, já přeci musím vědět, co se jí líbí úplně nejvíc a tak jsem přemýšlela a našla jsem ho. Najednou jsem věděla, že to je to jméno pro nás nejlepší. 🙂 A strefila jsem se, maličká by se měla narodit už zítra. Pak ho sem napíši, třeba někomu bude inspirací. Jinak já dala svým dcerám jména, co sice byly v kalendáři, ale dávaly se v době jejich narození opravdu hodně málo. Adélku - dnes už běžné, je ale ročník 1987, Johanku - 1996. Mám už vnučku Anežku a na tu druhou už netrpělivě čekám. Jinak se mi ještě moc líbila Babetka, ale to už jsem nestihla. 🙂

nunacek
14. dub 2016

@janapavlik Taky nemám ráda kudrlinky v oslovování dětí. Jméno se mi nejvíc musí líbit v tom základním tvaru. A ne aby dítěti nikdo jménem v základním tvaru nikdy pořádně ani neřekl. A že takových případů kolem mám opravdu hodně.

nunacek
14. dub 2016

@maxinkaa Ano, můžeš říct jméno až po porodu, až malou uvidíte.

nunacek
14. dub 2016

@bylinka36 Za mě k Marii určitě Zita.

nunacek
14. dub 2016

@irennn Evelyn je nádherné. Taky jsme ji měli mezi vybranými jmény, ale do finálního výběru dvou jmen se nakonec nedostala.

nunacek
14. dub 2016

@luciferkaklaris Máte vybrané nádherné jméno pro holčičku 😵 Přesně...jméno vznešené, není v top 10 nejdávanějších, přitom to není žádná divočina do naší zeměpisné šířky 😀 Máme doma dceru s tímhle jménem, jen naše má dvě L (manželovi se to líbilo víc než s jedním L). A nemohli jsme vybrat líp. To jméno k ní sedne jak se říká "jak hrnec na pr***l".

bureska
14. dub 2016

@maxinkaa já jsem od začátku těhotenství věděla, ze to bude kluk a bude to Jáchym. Takže to bylo jasné. Ale kdybych čekala holčičku, taky bych nevěděla. Líbila se mi ale Thea a Tatjana. Nebyls to ale právě jména, se kterých bych padla na zadek a řekla si,ze je to ono

janapavlik
14. dub 2016

@nunacek přesně - viz Natálie - nikdo jí neosloví jinak, než Natálko, Naty, nebo Matyáš - to samé, většinou Maty anebo Viktorie - obdoba Natálie. A že jich je, jako máku 😅

marrei
14. dub 2016

Já ani u jednoho z dětí nenašla jméno, které by mi hned sedlo... Manžel chtěl pro dceru Aneta, s tím jsem měla kapku problém, protože jsem jednu Anetu znala a byla to strašná holka... Ale už předem jsme se dohodli, že holčičí jméno vybírá on, klučičí já 🙂 U syna jsem vybrala Erik, ale taky jsem si do poslední chvíle nebyla jistá. Teď si nedovedu představit, že by se jmenovali jinak, ty jména k nim sedí a zvykli si všichni. Kdybych teď čekala holčičku, líbilo by se mi jméno Naďa (ne Naděžda) nebo Tamara (to bohužel nejde k našemu příjmení), s výběrem klučičího jména bych asi měla problém, ale vybírala bych mezi Davidem / Filipem asi...

luciferkaklaris
14. dub 2016

@nunacek Tak to je krásné, děkuji za pěkná slova 🙂 My zatím nevíme, zda Elen nebo Ellen...moc jsme si přáli holčičku, ale teď se moc těšíme na klučíka, kterého chceme pojmenovat Vítek 🙂 Kolik je vaší Ellence??

drzticka81
14. dub 2016

@luciferkaklaris my mame taky |Vitka a musim rict, ze s tim jmenem jsem strasne spokojena - libi se mi cim dal vic 🙂)))

luciferkaklaris
14. dub 2016

@drzticka81 Jé, tak to je super. A dávali jste Vít, Vítězslav nebo přímo Vítek???

tekkka
14. dub 2016

@eri399 na holčičky je právě strašně moc pěkných jmen, to je pravda 🙂 Nám u prvního UTZ řekli kluka, a to byl teprve boj 🙂 My ani žádnou Emičku v okolí nemáme, o které bych veděla a moje maminka pracuje ve školce a taky nemají žádnou. Ale i kdyby byla, hlavu bych si s tím nejspíš nelámala 🙂 Ale je to tak se spousty jmen. Je vždy nějaký boom a pak slyšíte kolem sebe pořád ta stejná jména. To tak bývá 🙂

drzticka81
14. dub 2016

@luciferkaklaris mame vit 🙂))) to mi prislo nejlepsi 🙂)))

drzticka81
14. dub 2016

@luciferkaklaris jo a jinak co znam vitky, tak jsou to fajn kluci nebo chlapi 🙂))

slecnajohanna
14. dub 2016

@luciferkaklaris nebojíte se, že vítkovi se bude říkat vítek i až mu bude padesát? já mám s těmihle jmény trochu problém. jako pro děti dobrý, ale padesátiletej třeba právník vítek? já nevím teda...

Strana