Nevolnosti v 5. měsíci těhotenství, máte zkušenost?
ahojky jsem v 5 měsíci a stále hodně zvracím.. Nezabírají ani čípky, ty pomáhali asi první dva dny a ted už vůbec.. :(( mám o 11 kg míň a mám strach, že mimi kvůli tomu nebude zdravé.. máte s tím někdo nějaké zkušenosti? 🙂 😴
A co na to Tvůj gyndr? Taky hraje roli Tvoje vyska a váha pred tim, ale stejne. Pokud v sobe neudrzis dost tekutin... A i tak, pokud se To nedaří trochu jist po tak dlouhý cas, mela bys resit. Dr. muze napsat cipky, který muzou ulevit, nebo kapacka v nemocnici, ziviny, zavodneni, nemusí tl byt na dlouho. Tohle je vyčerpávající pro Tvůj organismus a pokud je toho na něj přespříliš,tak se zbavube toho, co nepotřebuje,tedy miminka.
Aha, ještě čtu znovu, pokud cipky napsal dr. a nezabiraji, je potřeba mu to říct, jestli Ti je dával napr. na posl. kontrole a mas přijít za mesic, zavolala bych, ze to nepomáhá. Tohle už není bezne časte zvraceni.
@janabockova Ahoj, já jsem prozvracela celých devět měsíců, nepomohlo mi vůbec nic. Syn se narodil úplně v pořádku, zdravý. Takže asi ti nezbývá nic jiného, než vydržet 🙂
@oplatecka no, 4 kg na zaccatku? Do kdy? Pal jste pribirala... Ale tazatelka nepribira, zvrací a hubne dal, jestli spravne chápu.
4 kg na začátku a minus 11 v patem mes je dost rozdíl.
ja co znám holky, co fakt hodne zvracely a/nebo hubly vic, byly vyřízeny, nemohly chodit, prostě jim to velice pomohlo. Nejsem typ, co se vsim bezi k dr. a druhého tam, uene,napiš naopak, ale tady se mi to zda dost na místě.
Kamarádka zvracela až do 7. měsíce, ze začátku třeba 10x, 15x denně, do půlky těhotenství zhubla 7 kilo. Doktor s ní nic nedělal, napsal jí tedy neschopenku, protože nebyla schopná dojíždět do práce, ale jinak hlavně hlídal prcka - tam bylo všechno v pořádku.
Jinak prcek byl v pohodě, narodil se pár dní po termínu, vážil asi 3,5 kila a je to krásnej a zdravej kluk. Poslední dva měsíce jí bylo o poznání lépe, ale občas zvracela až do konce...
@netopejr naštěstí jsem měla 80 kg před těhu, byla jsem hroznej žrout.. doktor vyhrožuje kapačkama.. chodím každé dva týdny jsem vedená jako rizikovka.. před tímto těhu jsem již těhotná byla ale spontáně jsem potratila.. čípky nezabírají jak jsem psala první dva až tři dny to šlo. Ve středu jdu na kontrolu a mam zase o kilo mín tak už mám fakt obavy.. :/
@janabockova ja jsem zhubla do toho 18tt 5kg na 55kg, nemela jsem tedy pred tehu 80 kg, ale pokud ty mas mimi bere ze zasob, fakt se nestresuj 🙂 a mimi mam naprosto v poradku. Moje mamka zvracela az do porodu a to mela v den porodu 54 kg 🙂 a jsem ziva 🙂 take jsem rizikovka, ale ver ze stres nepomuze. Prodychej se pomalu a uklidni se 🙂 kapacky jsou zbytecnym strasakem 🙂
@absintka19 díky moc.. snažím se.. doufám, že bude všechno v pořádku.. nejde mi o mě já už si na to zvracení zvykla tak, že to beru jako každodení rutinu... jde mi jen o malý.. 🙂
@janabockova fakt se neboj 🙂 ma z ceho brat 🙂 kdyby jsi kolabovala to je jina ;) miminku stres neprospiva, bude mit uzkost od tebe to nechces vid ? 🙂 drzim palce at brzy prejde, pripadne si ber vitaminy, ja mam tekute vitaminy takze je popijim 🙂
@absintka19 fajn, díky moc 🙂 taky přeju hlavně hodně zdravíčka..
@janabockova napodobne 🙂 neboj, kdyz uz mimi zvladlo takovou cestu uzasnou, plnou promen tak tohle take zvladne ;)
@janabockova I v dane vahove kategorii je to hodne. Kapacky neber jako strašák, fakt to muže hodne pomoct, voda, ziviny, minerály... Na to tam nemusíš byt hospitalizovana. Uvidíš, jak u doktora. Ja mela hlavně obavu, aby to nebyl nějaký flegmos, co to neřeší. Tak at to hlavně dobře pohlídá.
Ja jsem u syna za první trimester zhubla 12 kg.Skoncila jsem na kapackach.Syn je zdravý.

Ahojky,ja v prvnim tehu prozvracela 4 mesice,na zachode jsem byla temer porad. Nezabiralo vubec nic.. Ale miminko zdrave,tak aspon pro uklidneni.
Nekdo doporucuje zkusit pred vstanim z postele snist treba 4 piskoty,pit studenou kolu po lzickach..