Obezita v těhotenství - lékaři josu arogantní
Ahoj. 🙂 Jsem 13+5tt, je mi 23let a mám 170cm a 107kg, na začátku roku jsem měla 120kg. Věděla jsem, že u doktorů nějakou negativitu kvůli mojí váze můžu čekat, ale že takovou aroganci a neochotný přístup? U mojí gyndařky jsem se setkala jen s příjemným a ochotným chováním, ale teď na prvotrimestrálním screeningu strašný! Paní doktorka na mě už od začátku byla dost nepříjemná. Nečekala jsem, že bude vše krásně vidět kvůli tomu, jaké mám břicho, ale čekala jsem aspoň trochu milý přístup s kterým jsem se bohužel nesetkala... (ještě mi neustále s odporem říkala, ať si držím to břicho ať tam vůbec něco vidí) Na ultrazvuku bylo naštěstí vše v naprostém pořádku a jsme oba zdravý a bylo vše krásně vidět.. a ona nám vytiskla i tak hroznou fotku. :( Nechci si tím vůbec kazit náladu ani moje nadšení z těhotenství 🙂 Jsem naprosto spokojená, že se nám to povedlo a vše probíhá tak jak má 🙂 Jen jsem se chtěla zeptat, zda tu nějaká z vás se taky setkala s nějakým takovým chování kvůli svojí váze? Doufám, že to tak nebude probíhat všude.
Děkuji za informace 🙂
@dadulakk já jsem nepsala o pizze...pokud mas problém s obezitou a sportujes a zdravé jíš, zajdi za lékařem ať ti udělá vyšetření a zkonzultuj s odborníky zda sportujes dostatečně a zda správně jíš. Pouze kaloricke tabulky nestačí. A vyjádření “ta tvoje představa....” apod si můžeš odpustit.
@dadulakk tak v tom případě nechápu, proč davas sama sebe za příklad, když docházis na endokrinologii od svých deseti let....to je pak upĺne jiná situace.
A ano, nejsem v tvé kůži - ale to není nikdo v žádné jiné....to není argument.
jinak souhlas, netřeba to tady dal řešit.
Ať se Ti daří. Mej se.
@kristynasch já jsem se setkala s naprosto stejným přístupem na screeningu ve 14tt.. Dr byl arogantní, povýšený, cítila jsem se tam opravdu hrozně.. pak jsem si ale pomyslela nebo o zadni části těla a bylo 😉
@lioness34 nejde jen o to se vymluvit... ono zhubnout je opravdu hooodne tezky. musis uplne zmenit zivot, ja sama hubla, zdrave se hubne pomalu, videt po mesici treba dve tri kila dole... no nekdo ztrati motivaci, hybat se s 60 kg a se 100 je sakra rozdil a ano radost z pohybu neni primo umerna vaze samozrejme, ne kazdy ma tu vuli, potrebujes bezmeznou podporu okoli, oni ti tlusti bez zdravotni priciny nejsou zrovna nejsilnejsi osobnosti na svete, logicky neoplyvaji hro. adou sebejistoty a sebevedomi.... jako myslim ze to neni tak tezke pochopit.... vzdy se najde nekdo kdo ti vpali zeres ses tlusta chcipnes na infarkt jen se vymlouvas.... kdyz jsem zacala hubnout, vazila jsem pocitala... a nekecam je to proste full time job.... casem samozrejme uz vis ale na zacatku ja ziju v praze, hodunu dojizsim do race a hodinu z prace, prac doba 9-18. ja FAKT jrome prace nedelala nic jineho nez varila, vazila, pocitala.... so toho manzel ma ras svuckpvou vazi 60 kilo a NIKDY nepribere, absolutne me podporil, jedl co ja... ale ne kazdy to ma a uz jen to ze mam dite... nestiham. Ale samozrejme me to sere, jen zacit hubnout je prinejmensim stejne jako prestat kourit. nekde jsem cetla jednoho gynekologa ktery proate spravne rekl ze obezita je nemoc uplne stejna jako zavislost na cemkoliv. chce to trochu tolerance, snazit se pochopit treba.... a geny jsou vymluva z velkr casti... ale ne kazdy kdo bude zrat se prozere do 300 kg napriklad... to proste nejde
@simona_33 já to sama znám neboj 😉 ale vidíš sama na sobě, pokud chceš tak něco děláš i když to jde pomalu.... taky si myslím, ze je to jako závislost - ale dá se do toho ponořit... a přesně vím o čem píšeš, když mas dítě/deti a do toho práce atd není to snadné. Jenže člověk se taky nevyjí za měsíc spal těžko chtít aby za měl deset kg dole. Chce to se rozhodnout a snažit se i když někdy to jde ztuha... já sama vím co to je mít 60 ale i 100... obě váhy jsem měla.... ale jinak nez snahou to nelze 😉 a vycitky sama v sobě zda uklízet nebo jít ven běhat nebo se věnovat dětem - snažím se maximálně věci dělat s dětmi a někdy holt chvíle pro sebe...
Hodne štěstí a ať se brzy zadari shodit jak si přeješ 😉❤️
@lioness34 jo ja jsem ted tehotna takze jsem ve fazi aspon moc nepribrat, desim se co bude s no ym mimcem ale doufam ze tentokrat vyuziju to koje i a fakt zacnu hubnout. 😂.. me behat nebavi, asi to bude temi kily logicky, pri hubnuti jsem proste jen nepouzivala mhd.... ale vim ze muj zivotni styl neni ukazkovy a s manzelem resime ze proste nase deti to musi mit jinak... musime aspon ty prochajdy apod zavest jako prirozenou soucast zivota, to ze ae o vikendu jede na kole.... to ze jsem obezni ja je blbe serr me to ale nechci aby si noje deti mysleli ze je to v poradku a uz vubec nechci aby drzeli diety... nastesti!! syn je evidetne po otci... ted se modlim aby to druhe bylo taky tak 🤣
Dobrý deň, zdravím všetkých,
pre všetkých záujemcov o možnostiach ako sa dostať k nutričnej terapií by som rada pribížila novo spustenú testovaciu verziu webovej aplikácie zameranej pre poskytovanie online nutričných terapií.
Odkaz je tu: https://timeaschlosserova.wixsite.com/enutrition
cieľom platformy je nájsť nutričného terapeuta podľa preferencií klienta a spojiť ho s ním na základe krátkeho dotazníku. Nutriční terapeuti sa môžu registrovať a zapojiť sa do tejto databázy. Budem rada za spätnú väzbu.

@lioness34 jasně. Já mám pohybu až dost plus
na kole jezdíme s manželem třikrát týdně a jidlo si zapisuji už více než dva roky do kalorockych tabulek. A přesto nejsem hubená. Takže ta tvoje představa že tlustý lidi jedi k obědu tři pizzy a k večeři pět hambacu je trochu mimo.