Od kdy jste cítily první pohyby dvojčátek?

dadanana
23. bře 2015

Ahoj, čekáte tu někdo dvojčátka, jestli ano, chtěla bych se zeptat od kdy jste cítili první pohyby? 🙂

nukyna
24. bře 2015

@dadanana : Ja čekám dva raubíře v červenci a řekla bych že pohyby sem zaregistrovala tak kolem 20teho týdne. Teď už se vrtí a kopou docela dost. Někdy sólo někdy hromadně 😉

dadanana
autor
24. bře 2015

@nukyna aha, už se na pohyby moc těším, ale ještě si chvilku počkám asi no :D 🙂 děkuji za odpověd 🙂

smallinka
24. bře 2015

já asi už v 18.týdnu ono se to tak brzy těžko ještě poznalo, řekla bych ale že to pohyb byl. jistota to byla až kolem toho 20.týdne 😉

dadanana
autor
24. bře 2015

Jeste bych na vás mela takový dotaz, čekám miminko poprvé a hned dve 🙂 a jwste k tomu jsem velmi mlada. Tak mam málo zkušenosti. A vim toho min.. Jak se k sobě chováte? Doktor rikal ze když se cekajo dvě ze je to automaticky rizikové těhotenství. A ja nevim co muzu delat a nemůžu...

smallinka
24. bře 2015

Všimla jsem si že si mladá 😉 Hele jde o to, jak se cítíš. Mě třeba od začátku bylo hodně špatně, zvracela jsem denně, tak jsem od toho 7.týdne byla doma na nemocenské, už jsem do práce nechodila. Pak se to zlepšilo tak od toho 15.týdne, celkově jsem byla dost pohyblivá, ikdyž bříško bylo větší než měly ostatní maminy s jedním. Jsem drobná, tak jsem se taky bála co a jak, zvládly jsme to neboj 😉 problémy jsem měla až ke konci, vysoký tlak, tak jsem šla na císaře, ale už to byl 37.týden takže nic neobvyklého. Ke konci těhu budeš mít častější kontroly. Mě řekl lékař, že můžu i cvičit a chodit ven, prostě podle toho jak se cítíš. Na každé prohlídce ti kontroluje čípek, pokud by se nějak zkracoval, sám by ti řekl, ať odpočíváš.

dadanana
autor
24. bře 2015

@smallinka Děkuji moc, pravě co vím že tam jsou dvě, tak mám o sebe a o ty malé větší strach, než když jsem si myslela že tam je jedno. Ještě studuji, takže chodím do škole. Jen když mi není dobře zůstanu doma, v škole to ví takže to berou v pohodě 🙂 Můžu mít ještě jeden dotaz? 😀 touto dobou mám mít menstruaci. A tak ěm pobolívá bříško chvilkama jak kdybych to fakt měla. Četla jsem, žě je to normální. Ale i tak mám strach.

smallinka
24. bře 2015

jj také jsem četla, že je to normální, že tak ty první 3 měsíce to tělo si pamatuje menzes a bříško může bolet. Pokud k tomu hodně nekrvácíš, tak by to mělo být OK. Ono tě taky může bolet jak se roztahuje děloha a tak. Tak přeji pohodové těhu 🙂 no a jsem zvědavá, co čekáš, kdyžtak dej pak echo 😉 já to teda věděla už v tom 13.týdnu byla jsem na velkém ultrazvuku v Prenatalu Brno..... necháš si to říct?

dadanana
autor
24. bře 2015

Jedeme tam teď ve čtvrtek, ano necháme si to říct. Hned pak napíšu 🙂

nukyna
25. bře 2015

@dadanana : Mě pohlaví řekli až u druhého velkého ultrazvuku. S tou bolestí: Mě právě pobolíval jeden úpon dělohy jak se roztahovala (v levo v podbřišku), naštěstí to vyřešilo magnézium.

smallinka
25. bře 2015

@nukyna jj magnézko mi taky napsal preventivně..... je to lepší brát, později jsem pak raději brala víc 😉 to magnézko je dobrý právě pak na tvrdnutí bříška....

sonislavab
1. dub 2015

První pohyby jsem u svých dvojčátek cítila až kolem 21tt a neschopenku mi doktor nabízel až myslím v 2.trimestru. Pracovala jsem ale do konce 6.měsíce, pak už jsem se nemohla hnout. Držím palce, ať všechno dobře probíhá, dvojčátka jsou sice v něčem náročná, ale neumím si představit mít jen jedno! 🙂 Jinak doporučuji nebrat si poznámky typu, že dvojčata se rodí předčasně a podobně, zbytečně mě to stresovalo. Vše bude, jak má být.

marton
1. dub 2015

@dadanana Gratuluji 🙂 .Je to už delší čas,ale myslím,že jsem pohyby cítila dřív jak ve 20tt,řekla bych tak 17tt.Ale je to různé.Doma jsem byla od začátku,neb jsem do min.10 tt zvracela a to stále,včetně nutné hospitalizace.Hodně štěstí 😉 .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru