icon

Odběr plodové vody. Mám se bát?

lucinkaka8
29. srp 2019

Prosim ma nekdo zkusenost s odberem plodovky,mam se bat potratu?DĚKUJI

Strana
z2
xcassiopea
30. srp 2019

Ahoj, já byla na genetice v Praze kvůli dvojčatům a věku, něco jsem si o tom přečetla a díky tomu jsem se rozhodla na plodovku nejít. Zeptala jsem se na rovinu jestli ty testy jsou tak špatné, aby mi výslovně plodovku doporučili na genetice a řekla jsem na rovinu co jsem se dočetla a řekli mi, že závažný důvod k tomu není, jen pro jistotu. Krom rizika, že o miminko přijdeš je tu i vysoká míra nepřesnosti, což Tě buď brutálně vystresuje, nebo se v krajním případě odebere zdravé dítě. A to jsem riskovat prostě nechtěla. Pokud by ale závažný důvod byl, možná bych se rozhodla jinak, těžko říct. Ale takto riskovat "jen pro jistotu" fakt ne.

kkatuskkaa
30. srp 2019

Jsem pár dní po odběru plodové vody na genetice v Plzni, bolel mě hlavně vpich a pak vyndání jehly, první den jsem přijela domů a ležela, druhý už jsem seděla ale furt odpočívala, člověk vnímá své tělo a to dá jasně najevo že je čas odpocivat.Dr.mi nasadil vyšší dávku magnezia. Při odběru je dobrý být uvolněný, já vím, v tu chvíli to jde blbě, ale já se soustředila třeba na to že musím dýchat zhluboka.Ale ten klid že čekáme zdraví miminko za to stál ☺dodrz minimálně 5dni klid ☺

suromana
31. srp 2019

Nechci vypadat jako hnidopich, samozřejmě že všem přeji zdravá miminka, já sama si přeji zdravé děti, ale věty typu "teď mám aspoň jistotu, že čekáme zdravé miminko" nejsou ani po odběru plodové vody na místě, 100% jistotu vám žádný test ani lékař nedá, můžeme se přít, jestli je to pak 90, 99 nebo 99,9%, ale 100% to určitě není.

krasna_neznama86
31. srp 2019

@suromana nikdy neni nic 100%, ale porad je amc mnohem.presnejsi nez odbery krve, ktere ai maminky zaplati a veri, ze je vse ok... Testy byvaji nepresne a dost omezene, zkoumaji jenty caste vady, nejsou komplexni

suromana
31. srp 2019

@krasna_neznama86
To nepopírám. Jen mne překvapuje, že se to tu hemží větami "mám jistotu", "za tu jistotu to stojí", apod. Tak jsem chtěla připomenout, že na 100% je jen jedna věc, ale o té se bavit nechci. Jak jsem psala, přeji hodně zdraví.

slunecnice358
31. srp 2019

@suromana měla jsem 1:250. Šla jsem na krev a vše dopadlo dobře. Na plodovku bych nešla...

krasna_neznama86
31. srp 2019

@suromana presne vim, co mas na.mysli, je jen jedina 100% vec v zivote...
Tak treba u me to bylo vyvraceni te predchozi vady,.ale nikdy.neni.jistota, ze ditko je.uplne zdravem.. to prokaze az budoucnost

Strana
z2