icon

Otékání nohou (zavodňování) - 20. tt těhotenství. Rady? Tipy?

peta2020
17. únor 2021
jjasmina
17. únor 2021

Podkladala sem si nohy, jinak studena sprcha na nohy, popravdě před porodem jsemmyslela ach ty natekle nohy, ale to jsem ještě nevěděla, co bude po porodu, napzchle jak dinosaurus a sotva jsem mohla chodit

ovesova
11. bře 2021

@jjasmina tyjo a kdy to přešlo?

jjasmina
11. bře 2021

@ovesova až myslím , že skoro koncem šestinedělí :( no masakr to byl.Ale tak o malou jsem se postarat musela no.Koupila jsem si v lékárně i mast Lioton, pomalu to ustupovalo

peta2020
autor
11. bře 2021

Já končím 6 měsíc 10kg nahoře ale jelikož vím že se stravuju přiměřeně žádné sladké ani přejídání tak to bude voda, dneska ráno jsem málem nezapnula polokozačky které mi byly dost volné 🤦 snad to půjde s porodem pryč 🙏 a hlavně ať otevřou obchody potřebuju na jaro nějaké boty a oblečení jinak se ze mě stane obr EVA 😂

ovesova
11. bře 2021

@peta2020 na otoky je super kartačovani lymfa suchým kartáček na YouTube najdes super vide jak na to. Taky doporučím zajít si na Lymfatickou ruční masaz. Pokud někoho najdes kdo by ti prijel domu to je úplný zázrak. A v neposledně a co podle mě nejlépe zabírá jsou zdravotnické stahovací punčochy. Ale celé ne ty jen které konci nad koleny. Tvůj obvodní nebo gynekolog ti napíše žádanku když poprosis. Nosím teď ještě normální netehotenske ale prodavaji i ty. Mám tu největší sílu stahování 35-45mmhg tuším a když jdu na procházku nebo nakoupit nebo něco dělám tak je to záchrana. Navíc mi vždy po tom nohy i zmenší objem. A chodím bič na záchod.

peta2020
autor
11. bře 2021

Na lymfo masáž jsem.chodila před otěhotněním a bylo mi řečeno že se to v těhotenství nedoporučuje takže zkusím ty punčochy snad to trochu zabere 🙏

ovesova
11. bře 2021

@peta2020 já chodím a říkala mi ze 1 a 2 trimestr mužu.