Oteklé nohy v druhém trimestru. Je to normální?
Ahojte , jsem dnes 16,4 TT těhotenství .
Začínají vedra a mě hrozně těžknou nohy , otékají hlavně na chodidlech a lýtkách. Ruce jsou mírně oteklé ,
Oteklost přijde hned z rána , mám pravidelný pitný režim , nohy nahoře , pohyb mám dostatečný.
Je to někdy i bolestivé. Nevím zda to řešit s Dr.
Je to moje druhé těhotenství. První bylo na pohodku , žádné problémy , tak si nevím nyní rady je to jako být poprvé těhotná , po pěti letech 😂
Máte nějakou radu ? Je to normální mít už teď oteklé nohy ?
Děkuji
@1685m řešila bych s dr. Otoky nohou můžou signalizovat problémy se srdcem nebo ledvinami. Nebo to taky může být z horka a nic vážného. V každém případě je lepší to nechat vyšetřit. Já jsem. Měla otoky až ve třetím trimestru a tělo "jen" zadrzovalo vodu. Nohy jsem měla jak konve, lýtka velká jak stehno a odeznelo to až na konci šestinedělí. Takže vůbec nic příjemného. Ráno jsem si měla nasazovat kompresivni punčochy, než nohy otečou a pak zbytek dne se šetřit a mít nohy nahoře. Taky jsem to měla jen v jednom těhotenství.
já jsem hrozně otékala, zavodňovala se, nakonec za to mohl tlak a podezření na preeklampsii, vysoký tlak, dušnost, skončila jsem před porodem na pozorování hospitalizovaná pod dohledem .. určitě bych zavolala dr., alespoň konzultovat
já jsem hrozně otékala, zavodňovala se, nakonec za to mohl tlak a podezření na preeklampsii, vysoký tlak, dušnost, skončila jsem před porodem na pozorování hospitalizovaná pod dohledem .. určitě bych zavolala dr., alespoň konzultovat
@dashyyy díky , právě nejsou oteklé celý den , jen ráno a večer ale opuchlá jsem fakt už z rána co vstanu.
nevím jestli je to i tím teplem , že začíná léto nebo nějaký problém .
Hlavně teda nohy od lýtek po prsty .
K Dr jdu příští týden tak to s ní Pořeším .
Jinak tlak mám nízký , v normě. 😄
@1685m řešila bych s dr. Otoky nohou můžou signalizovat problémy se srdcem nebo ledvinami. Nebo to taky může být z horka a nic vážného. V každém případě je lepší to nechat vyšetřit. Já jsem. Měla otoky až ve třetím trimestru a tělo "jen" zadrzovalo vodu. Nohy jsem měla jak konve, lýtka velká jak stehno a odeznelo to až na konci šestinedělí. Takže vůbec nic příjemného. Ráno jsem si měla nasazovat kompresivni punčochy, než nohy otečou a pak zbytek dne se šetřit a mít nohy nahoře. Taky jsem to měla jen v jednom těhotenství.
@palja děkuju , určitě Pořeším s Dr .
Myslím že to je i tím teplem. Jsem poprvé těhotná přes léto. První těhotenství jsem byla cajk protože jsem rodila v tento měsíc.

Řešila bych, pokud jsi oteklá asymetricky (třeba jen jedna noha) řešit okamžitě!