Otok třísel, genitálu v těhotenství. Máte zkušenost?

banany
15. únor 2020

Jsem 23. týden a poslední dny mám pocit, že mám nateklou zadní část třísel a zevního genitálu. Na jedné straně mám i varix. Jinak žádné problémy nemám. Jen je to nepříjemné hlavně při chůzi, jak se to o sebe tře. Máte někdo podobnou zkušenost ? Myslím, že je to asi normální, jak je ta oblast celá více prokrvená, tlačí to na spodek. Díky za zkušenosti.

babilen
15. únor 2020

Měla jsem to stejně, jak popisujete.Obcas to bylo hodně nepříjemné, hlavně ten tlak na spodek, Měla jsem i prášky na posílení žilního systému, ale že by to nějak extra pomohlo, se říct nedá. Po porodu se vše vrátilo do normálu.

merope
15. únor 2020

Potřeba hlídat, zda otíká jenom tato část a ne nic jiného (kde to není na první pohled zase tak poznat). Nechci strašit, ale já začala šíleně otíkat a byly to první známky preeklampsie. Že tělo zadržuje vodu se u mě ale poznalo i na váze - kdybys začala nějak víc přibírat (já nabírala 0,5 kg za den), tak určitě na gynekologii nebo do porodnice. Podobně pokud máš tlakoměr, tak se měřit kontrolně i doma. Držím pěsti, ať je to prostě jenom normální stav.

kaja2016
16. únor 2020

@banany Pry to kolem toho 20tt byva, protoze se zvetsuje deloha. Je to tam prekrvene, presne jak pises, ale je dobre to zkontrolovat, klidnejsi rezim, magnosolv, popr.utrlgestan na sklidneni.

vendelinka08
16. únor 2020

Měla jsem to u všech 3 těhotenství. Po porodu se to zase vrátilo do normálu.

banany
autor
16. únor 2020

Je to hlavně nepříjemné při chůzi jak se to o sebe tře. Není to bolestivé ,ale obtěžující.diky.

moonuliik
21. únor 2020

@banany taky mám varixy, je to fakt hrůza, mám to jen na jedné straně, ale dost hodně, nic na to prý nepomáhá, až porod 😊 naštěstí to mám jen jakoby na přední straně pysku a ne u vchodu, tak jsem klidnější co se porodu týče 😊 taky to mám od cca 20tt a když rychle vstanu, nebo dlouho sedím a stoupnu si, cítím šílený tlak... Ale jinak mě to neomezuje, akorát to zjištění bylo hrozné... 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru