Pohlaví-miminka. Řekla Vám dr., že to vypadá nebo že to bude?
Ahoj holky mám dotaz, dnes jsem byla na 2 sreningu a tam mi doktorka řekla, že to vypadá na holku. Tak mě zajímá zda vám doktorka, či doktor řekl taky že to vypadá nebo zda vám řekly že to je kluk nebo holka. Zítra jdu ještě ke svému doktorovi. Jsem ráda, že miminko je v pořádku. Ale všichni v mém okolí si myslely nebo i myslí zatím to nikdo neví co mi doktorka řekla, všichni říkají že to bude kluk. I babička když se na mě prý podívá. Přítel by trochu smutný, že to bude holka ale i tak se těší. Jen kamarádka mi říkala že ji to doktorka řekla na rovinu je to kluk, nebo holka. A u mě řekla "vypadá to na holku" tak mě zajímá váš názor. Děkuji
U prvního potomka na screningu (ten v prvním trimestru) řekli holka a za týden u mého mudr to byl kluk. Byla jsem šťastná.
Teď u druhého dítěte na 1. Screningu říkali kluk - prý to poznají podle rozpětí pánevních kosti. Před týdnem na druhém screningu potvrdili kluk. I podle mého doktora bude kluk, něco tam plandalo. Pokud je dobře mimčo natočené, kluk se pozná. Uvidíte u svého doktora😉
Ono zalezi i na tom,jak je dite v deloze natocene. V obou teh bylo pohlavi zrejme od cca 13.-15.tt, kluci se tam nastavovali a v 20.t jsem to videla uz i ja.
Nyni je ale plod spatne otoceny, zda, max jde na boj,takze se take tesim na 20.tt,ze bude treba uz spolupracovat.
2.sc myslis v jakem tydnu?
Tak ja m dva syny a jelikoz jsem z ciste holcici rodiny,tak jsem si uzivala ten prim,ze jen od nas s muzem jsou vnuci. Ja to s temi kluky tak nejak vic umim a ted bych byla rada,kdyby to byl zase kluk...
Já vypadala na holku a máme kluka. Mamka u bráchy taky a u mě vypadala na kluka . Babske rady ne vždy platí. Jinak u nás to mělo být překvapení, ale mamka si pockala, až odejdeme z ordinace a zeptala se. Ale bylo to spíš potvrzení, jelikož malej toho pytlíka nezamaskoval 😂 i když jsem zkoušela tvrdit příteli, že to může být pupeční šňůra 😁 mamka mi to samozřejmě prozradila a nakonec i příteli 😊
Holky jen dotaz myslíte, že se to ještě změní jsem v 21tt kamarádka mi psala ze se kuličky ukázaly u ní až ve 30 tt.
na prvním mi řekly , že to vypadá, na druhém, že to je jasná holka s ženským organem. Jinak já jsem tak nějak s holčičkou počítala ani nevim proč a vím, že přítel si holčičku moc přál .
Me doktorla v 13tt rekla,ze kulicky tam primo nejsou,ale zaklady jiz musi byt videt. Navic zkusena to pozna na tvaru hrbolku. Takze me tipla neprimo holku, ale pockam si na uzv ve 20tt....
Spis je to pozici ditete, ze kulky nejsou videt,ale z vlastni zkusenosti, na velkem uzv a obrazovce to fakt hrozne sviti i z polohy plodu na boku,ze to nejde prehlednout....
@mamca27 na tvojom mieste sa naozaj prestanem upinat k nahodam, kde nevyslo urcenie pohlavia...naozaj v 20tt to je fakt fakt jasne vidiet...to by ten Dr musel byt slepi, alebo mat uplne ultrazvuk z roku pana. Fakt sa oprosti od nejakych ocakavani ohladne pohlavia, casto si len do deti premietame nase ocakavania a predsudky. Ja mam napr. dvoch chlapcov, samozrejme, ze sme druhe chceli dievcatko, aj som muzovi zo srandy jemne vynadala, ze ot pokazil...ale dnes viem, ze obcas nedostanes, co chces, ale co potrebujes. Moji chlapci su pekni, rysavi, kludni, bystri, ziadne ofuky...sme boli na dovolenke s rodinou, co mali dve dievcatka a pochopili sme, ze proste my sme stavany na vychovu chlapcov..ano, ano, nie je nie a ziadne citove horske drahy. >D
Ahoj holky moc vám všem děkuji za Vaše odpovědi. Včera u doktora mi bylo řečeno, že to neříká rád ale ví že je to na 100 % holka že si tím je hodně jistý. Pan doktor je takový sprimar. Dělal si srandu ja mu říkal a není možnost, že by narostli kuličky, a on se smál že u mě by to byl zázrak. 😂😂😂Tak jsem mu rikala ze přítel by radci kluka že bude smutný. On na to řekl tak mu to ještě neříkejte a příště mu uděláme krásnou fotku pipiny, ať to s ním rovnou sekne. 😂😂😂 Takže budeme mít holčičku. Je to jasný moje mamka se zbláznila, ona má jen vnuka od sestry, takže jak se hned dozvěděla že bude mít holku tak včera sla hned koupit náušnice. 😆😆😆 Ja mam jen strach z holky, o ty se člověk přirozeně více boji, máte to taky tak? Některá?
Mně taky pořád tvrdily, že to bude kluk. Pleť jsem měla perfektní, vlasy se mi zlepšily, prostě těhotenství naprostá paráda, takže nutně kluk. Prý i tvar břicha.
Lékaři od 1. screeningu prosazovali holku, zprvu nejistě, pak na 100 %. A byla to holka. 🙂
Tak jsem zvědavá, co teď, kdy mám pleť samý pupínek a je mi neustále zle. :D
@mamca27 A jinak... Jo, o holky se asi člověk bude bát. Při případném průseru si to odnese víc, než kluk. Ale ani kluci to dnes nemají lehké. Vůbec si říkám, že my jsme někdy měli takové jednodušší dětství, ale na ty naše drobky toho útočí tolik.
Tak si říkám, že se jí budu snažit hlavně dobře vychovat, se zodpovědným přístupem ke světu, a pak budu prostě doufat asi... 🙂
Manžel raději na pubertu dcery nechce ani pomyslet.
@mamca27 mám dvě a strach mám. Ale to bych měla i o kluky. U mě spíš strach, že starší je citlivá a hodně a já až moc pak ochranářská. Ale třeba starší kluci na ni bývají úžasní a pomáhají ji. To mě dojímá 🙂 a děkuji ,že je tak uzasne vychovali. Strach porodem nekončí, ale začíná a budeme se bát pořád.
Ja vedela uz v 16 tt.
Dneska mi potvrdil kluka
@barulina jeee gratuluji 🙂))
@barcachejn dekujuuu ;)
@madbetka ahoj, narazila jsem na tvuj prispevek v tehle stare diskuzi. Tak se chci zeptat.. mame dome 2 holcicky a cekame 3.mimco. za par dni mi ceka kontrola ve 20.tt a za tyden pak velky utz v nemocnici. Nekde v hloubi (spis kvuli manzelovi) bych chtela vic kluka. Jinak je mi to jedno, nebo aspon bylo. Ale vic a vic to hloda, jestli si to nechat rict, protoze sama cekam spis holku... myslis ze vam pomohlo vedet to dopredu, ze bude 3.holcicka? Nejdriv jsem myslela ze ty poporodni hormony pak smaznou tu "mensi radost", ale vic a vic se bojim ze ne, navic manzel poporodni hormony mit nebude ze🙂) tak ze by bylo lepsi veset nez "tajne doufat", protoze ani on nepriznava, ze by chtel vic kluka.. protoze nejvic jde samozrejme o to aby bylo v poradku.
@berculka Ahoj 🙂 Myslím, že rozhodně pomohlo. U obou předchozích jsme nevěděli, co čekáme, u obou jsem ale vnitřně nějak tušila holku. Už u té druhé jsme tajně doufali v chlapečka a když na sále vylezla Alžbětka, oba jsme se smáli, že zase holka, zklamaní jsme nebyli ani trochu.
Nicméně když jsem otěhotněla potřetí, chlapečka jsme si přáli. Já jsem od začátku měla pocit, že je něco jinak, že je to určitě kluk... Na druhém screeningu, když mi dr říkala, že to bude holčička, jsem byla sama, a když jsem to potom manželovi volala, neměla jsem daleko k slzám, i když jsem samozřejmě byla ráda, že je zdravá a nádherná. Mně samotné to bylo skoro jedno, ale věděla jsem, že manžel by si syna moc přál a tak jsem mu ho moc chtěla dát. A bylo mi moc líto, že to chlapec není a už asi ani nebude, protože víc dětí neplánujeme.
Kdybych to nevěděla, měla bych tendence pořád si myslet, že je to kluk a asi bych tak bříško i oslovovala. A jsem si skoro jistá, že tentokrát bych po porodu trošku zklamaná byla (oba bychom byli). Asi jen chvilku a asi jen trošku, ale ano. Takhle jsme se všichni těšili na naši Verunku. A jsem ráda, že tentokrát jsme to věděli, na porodním sále už to pak byla opravdu jen veliká radost, že máme tři nádherné princezny. A manžel se teď všude chlubí, že je správný pan král - protože ten má přece tři dcery 🙂
@madbetka Děkuju moc za reakci... tak nějak si myslím taky, že by možná mohlo být zklamání, i když malé a ne na dlouho. Ale celkově musím říct, že to mám hodně podobné, jak ty. U holek jsme taky pohlaví nevěděli. U první mi to bylo jedno úplně. U druhé taky, ikdyž jsem se nechala asi trochu ovlivnit "tušením" všech okolo, že to bude "určitě kluk". takže sice nevadilo, ale ona ta druhá byla hrozně, ale fakt hrozně ubrečená a do toho ten pocit že všichni předpovídali "hodného chlapečka" - no občas mi to napadlo, že by to mohlo být lepší. Sžívala jsem se s tou druhou dcerkou o dost dýl než s první... Ale zklamání se tomu říct nedalo.
Ale teď potřetí... také začátek těhotenství byl jiný - poprvé jsem měla fakt velké nevolnosti apod. a vidím, že prostě kluk jde k tátovi, takové ty chlapské práce u domu a tak, vím, že by rád předal něco ze sebe dál..také jediný eventuelní "pokračovatel rodu" (manžel je jediný syn, jeho otec také jediný syn s dětmi). Je to sice to nejmenší, ale prostě začínám mít pocit, že by při tom porodu bylo opravdu velké očekávání toho, že by to byl kluk. A kdyby byl, byla by to pecka pro celou rodinu, to jo. Ale jestli dělat překvapení jen proto, kdyby to "vyšlo".. pak to "nevyjde" a vlastně bych asi byla zklamaná sama ze sebe.
Takže asi hodně podobné vnímání jako u vás... jenže jsem dneska tady v diskuzích našla hodně příspěvků, kdy se narodilo pak jiné pohlaví než se tipovalo z UTZ🙂) teda hodně, v poměru s těmi úspěšnými odhady asi málo, ale trochu mi to vyděsilo, že se to ještě děje, to by bylo asi ještě horší🙂
@mamca27 mně u obou řekl, že to vypadá a vždycky se trefil. Někdo se jistí, nechtějí to říct určitě, protože splést se může každý, ta pupeční šňůra prostě může občas splést a nebo je tam takový úhel, že ten pytlík naopak není vidět . Kamarádce třikrát doktor potvrdil kluka, narodila se holčička. A i obráceně se to děje. A autodilnu at partner neschovává, naše slečny mají u táty v dílně ponk a moc je to baví.

100% je to az se to narodí, (toto musi rict i dr. zadny doktor nemuze rict bude to na 100% to nebo ono-jedine z krevnich testu ktere si na vlastni naklady muzes taky nechat udelat) znama celou dobu cekala kluka a ma holku.. me rikala,at se neupinam na to co mi reknou.. u me me dr trefil na prvnim screeningu podle pohlavniho hrbolku coz jsem poznala i ja pac jsem mela nastudovane z netu. Pak jen potvrzoval kazdy ultrazvuk, mam kluka.