Pohyby ve 14+3 tt. Je možné cítit tak brzy?

emilysb
1. pro 2023

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli je možný že jsem cítila pohyby miminka takhle brzy, je to mé druhé těhotenství, bylo to teda v situaci když jsem se starší dcerou ležela já jsem ležela na zádech a trošku šťouchala malinko do bříška, tak jsem cítila takových tlaky jako když se vám něco otáčí v břiše nešlo to samozřejmě ještě vidět jakože by se mi hybalo břicho ale opravdu jsem cítila silnej pohyb otáčení nebo kopání miminka, ale jen kdyžtak jsem se na to zaměřila, jinak ve dne když něco dělám tak si toho ani nevšimnu je možné že jsem cítila pohyb miminka a nebyli to žádné bublinky ani motýlí křídla, to jsem teda u první taky nikdy necítila ale až tak někdy kolem 20 TT kopanečky lehounký.
To druhé těhotenství opravdu utíká všechno rychleji, asi proto že musím myslet i na druhou dceru a věnovat se jí a vymýšlet nějaký program pořád.
Taky mě teda někdy mrzí že se musí nudit a hraje si chvíli sama a já třeba jenom ležím na gauči protože jsem totálně vyčerpaná a někdy mi je pořád ještě zle tak doufám že brzy budu mít zase energii, i když s pupkem vymýšlet něco extra asi taky moc nepůjde.
Pochlubte se jaké byli vaše začátky s druhým těhotenstvím a také jak to přijmulo vaše dítě, že už nebude jedináček, vím dlouhej text ale nemám se s kým pobavit tak jsem toho plná😂😁

sorboni30
1. pro 2023

@emilysb mám doma kluky, dvojčata.. když jsem otěhotněla se třetím, bylo jim 7 let. Jejich otec (exmanzel) jim vykládal, ze je nebudu mít ráda když budu mít miminko..že na ně nebudu mít čas atd atd..Kluky jsem proto připravovala od počátku těhotenství. Že budou velcí bráchové a s miminkem mi budou pomáhat. Nakupovala jsem s nima a oni vesele vykládali všem okolo, že když to bude holka, bude to jejich služka, bude za ně uklízet a kluk si s nima bude hrát. Těšili se, poslouchali přes Angel sounds zvuky v bříšku, byli nadšeni a když se miminko narodilo, byli nadšeni! Mají sestřičku. Dnes budou mít kluci brzy 9 let, malá dva roky a mezi nima tak úžasné pouto, že bych tomu nevěřila. Sestřičku zbožňují, neustále ji mazlí, pusinkuji až je sama odstrkuje. Když se chce malá škubat, mazlit..válí se po bráších. Když se vzbudí, kluci hned běží pro ni a donesou ji. Malá je teda tatinkuv mazlíček, ale když nejsou kluci doma..chodí se k nim dívat do pokojíčku a hledá je. Běhají kolem malé a snesli by ji modré z nebe. Nevím kolik je tvé dcerce, ale pomalu ji připravuj na sourozence. Kup ji novou panenku když se miminko narodí a tak jak se budeš starat ty, bude se starat i ona o své miminko.. bude pomáhat a cítit se, že ji potřebuješ a miminko také..
Každopádně pohyby miminka jsou v dalším těhotenství pro některé maminky více vnímané.. některé to cítí už tak brzy jak píšeš.
Užívej, utíká to strašně rychle 🙏

teenyel
1. pro 2023

V prvnim tehotenstvi jsem citila take brzy, ted ve druhem hodne pozde (placenta na predni strane to tlumila). Dceri je 8 a manzel ma 2 syny (7 a 11). Dcerka je v me peci a hrozne se tesila. Na masazi se vyptavala maserky, kde jsou body, co mohou uspisit porod (pani o nich mluvila v kontextu, ze me nemuze masirovat silou) a doma na me vybalila "mami ja te namasiruju, chci brachu na svete uz dneska!" 🤣 miluje ho, chce pomahat, je u nej pecena varena a jak trochu knourne, hned bezi, mluvi na nej, hladi ho, dava dudlika, utesuje. Jemu je 2,5 mesice a take ji miluje. Kdyz je dcerka zrovna doma a ne ve skole ci na krouzcich, kouka na ni jak na svaty obrazek, smeje se na ni, ma rad jeji hlas. Takze uplne super. Navic se dcera kazdou chvili pta, kdy ji predelam pokojik, aby se mu tam vesla postylka, ze ho chce mit v pokojiku 😁 je z nej uplne hotova, sourozence si prala odmalicka. Jak je uz vetsi, je to moje skvela partacka. Nekdy me posle do vany, ze ted hlida ona (a nepopiram, ze to je super! Nechavam si otevrene dvere, abych slysela co se vedle deje a je to hrozne roztomile, kdyz na nej mluvi, nebo mu zpiva) 🥰 Kluci ho vidi celkem malo (ob vikend), ale take ho prijali moc dobre. Starsi za nami chodi si povidat a aktivne se vyptava na ruzne veci, kdyz jedeme s kocarem, tak nas "hlida", vzdy z kopce chce chodit pred nami, pry kdyby nahodou kocarek ujel, aby se malemu nic nestalo a tak 😁 mladsi si ho chce casto chovat, dost na nej mluvi, ukazuje mu hracky a chce si s nim hrat. Takze sourozenecke vztahy uplne super.

emilysb
autor
2. pro 2023

@sorboni30 No mě hlavně překvapilo že to byli vyloženě pohyby, že jsem to cítila takový tlaky jakoby se otáčelo, samozřejmě ještě to nešlo vidět, že by se mi hýbalo břicho ostatní by to ještě neviděli, ale já jsem cítila, že se tak zakroutil, ale je pravda že ani v prvním těhotenství jsem necítila žádné bublinky ani dotek motýlích křídel jak všude píšou možná jsem to měla ale nevšimla jsem si toho, ale cítila jsem pak už rovnou kopanečky a pohyby, dcera má 3 a půl roku, takže si myslím že ideální odstup budou mít ještě hodně času na to si vytvořit mezi sebou sourozenecký vztah, a později si spolu i vyhrají snad, ale už u nás byla moje kamarádka s malým miminkem a moje dcerka každou chvíli jí nosila nějaký hračky z pokojíčku aby jí zabavila dokonce chtěla přebalovat, no vypadá to zatím nadějně na sourozence se těší už teď, tak snad jí to vydrží, já se teda těším taky moc až budeme mazlit miminko spolu.

mamikry
3. pro 2023

@emilysb Ja jsem vsechny deti citila hodne brzy. U jednoho jsem uz v 16tt dala ruku na brisko a ono se za chvilku ozvalo. Takze mozne to je. Roli hraje i umisteni placenty a tvoje telesna stavba. Jinak my jsme starsimu z porodnice treba dovezli darecek, ze mu ho mladsi braska prinesl s sebou. 🙂

hancakrat
6. led 2024

Dnes jsem ve 14+3 a mám doma syna 3 roky a 7 měsíců. A též jsem zvědavá jak se bude syn chovat až budeme od léta doma čtyři. Jak jste psala o pohybech stalo se mi to před třemi dny byli to stejně jako při synovi když jsem ho čekala. Ale bylo mi řečeno že je brzy že to mohly být střeva. Že pohyby někdo cítí nejdříve od 16tt tak sama nevím.

emilysb
autor
7. led 2024

@hancakrat nyní jsem ve 20tt a pohyby cítím opravdu hodně, většinou hodně po jídle nebo při něm, je to opravdu uklidňující pocit vědět že to malinký stvoření ve vás je čilé k světu už to dokonce i přítel viděl a cítil a podařilo se mi to u natočit, jsem zvědavá ke konci jaké kopance to budou ke konci to už mi snad z toho břicha udělá boxovací pytel, ale ten pocit je k nezaplacení.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru