Posunutý termín porodu podle UTZ, je to v pořádku?

toga25
20. led 2014

Ahoj těhulky a maminky, dnes jsem byla na kontrole, měla bych být ve 14+3 (podle posledního ultrazvuku), termín vycházel na 18.7. a dneska bylo na ultrazvuku při kontrole psán termín 27.7. Četla jsem, že by v tomto týdnu mělo mít miminko kolem 8-9 cm, naše má 6,9 cm. Je to v pořádku, že se až tak mění termín a že je miminko takhle ,,maličké"? Podle tohoto termínu bych měla být místo 14+3 ve 13 týdnu a 1 dni... Jsem se toho trochu lekla. Děkuju za odpovědi.

zuza01
20. led 2014

Záleží hodně na kvalitě ultrazvuku, můj dr. má takový "starožitný" a taky měří jinak než v nemocnici. Na screeningu jste nebyli? Tak by to mělo být nejpřesnější.

antoinet
21. led 2014

Ano, na tomhle UTZ se zpřesňuje termín většině maminek, podle MS je jen orientační. Datace těhotenství se ale nemění, drž se té původní.

gepe
21. led 2014

@toga25 Bud v pohode 🙂 me posunuli z 8+5 dle ms na 9+2 dle utz, takze mi posunul gyndr pm z 19.11. na 14.11. coz byl realne nesmysl. Ja byla z toho hodne spatna, nez jsem pochopila, ze podstatny spis utz a pm jak napsala @antoinet pouze orientacni 😉

lucyanek
21. led 2014

Mě to taky o týden posunuli dozadu 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru