Přibírání na váze v těhotenství

miba10
12. črc 2017

Ahoj holky a nastavajici a zkušené maminky. Obracim se na vás s dotazem ohledně váhy. Asi se to tu probíralo xkrat, ale přeci.... ted jsem ve 20tt, tedy v polovině a čekám prvniho a vytouženého prcka. Za poslední 4 tydny jsem přibrala skoro 5kilo. Asi je malicherné řešit váhu, ale mám posledních téměř 10let problémy s nohama resp. zlobí mě žily. Tak se snažím nějak váhu hlídat. Od začátku tehu jsem přibrala 7kilo a nevim zda je to hodně, málo nebo normál. Kdyžtak poraďte jak se stravujete. Nechci hubnout, jen bych nerada skončila s kvůli žílám pod kudlou. Rada bych si tehu dál užívala a mimco bych si také ráda užila bez tohoto strašáka

andreasustrova
12. črc 2017

@miba10 Já myslím, že je to hodně individuální... Prostě pokud máš přibrat tak přibereš. To má každý jinak. Já s prvním přibrala 3kg a teď s druhým zase ne a ne přibrat... a to můžu sníst cokoli. A nebo si zkus na týden stáhnout jídelníček pro těhotné, to je tak jedidé co mě teď napadá. Dá se tam stáhnout jídelníček podle BMI a uvidíš. Je to na týden, tak pokud máš obavy tak to zkus.

https://www.nutriklub.cz/clanek/tehotensky-jide...

misa1106
12. črc 2017

Je to určitě hodně individuální, já jsem 27.tt a přibrala jsem už 12 kilo. Prý to není vidět (jen bříško). Snažím se taky hlídat a jíst zdravě, jím teď stejné množství, jako bych těhotná nebyla, rozhodně se nepřejídám...Ale váha prostě leze nahoru 😕

junkka
12. črc 2017

Podle mě to moc neovlivnis. Já jim pořád tak nějak stejně a ve 25 TT mám nahoře 10 kg. V minulém těhotenstvi jsem přibírala i z vody, jednou mezi kontrolama v poradně (každé 3 týdny) 2,5 kg a podruhé 1 kg. Jídelníček stejný. Přibrala jsem celkem 19 kg a všechno bylo dole přesně 2 měsíce po porodu. Teď to vidím zase kolem té dvacky. Ale už to tak neresim. Tělo si to stejně udělá jak potřebuje a pokud se nijak nepřejídas, tak to zkus neřešit ;)

miba10
autor
12. črc 2017

Holly diky. Ja zkusim ještě nějak vytunit jídelníček a uvidim. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru