icon

Připravování pokojíčku pro naše milované. Kdy jste již měly připravený?

sanyy22
17. led 2021

Ahoj těhulky,Chtěla jsem se zeptat/poradit v kolikátém týdnu jste již měly připravený pokojíček pro mimčo? Jsem v 14+2tt ale mám docela strach, abych to všechno stihla, tak bych chtěla co nejdříve, ale zatím nevíme co čekáme. Paní docentka řekla že to bude na 70% chlapeček ale že to není jisté.

verionka
•
17. led 2021

Pro prvního syna ve dvou letech, pro druhého plánujeme cca v roce a půl. Do té doby jen postylka a prebalovak v ložnici 😉.

guliii
•
17. led 2021

Ahoj my jsme ve 33 týdnu vymalovali ložnici a jelikož jsem rodila o něco dřív, tak manžel než jsem přišla z porodnice postavil postylku a udělal přebalovací pult. Pokojíček měl malý hotový teď před Vánoci, ale má ho zatím jen jako hernu. Je mu 1,5 roku. Stejně je nejvíc se mnou v kuchyni, nebo mu otevřu dveře a jezdí na motorce do pokojíčku a zpět.

areh
•
17. led 2021

Místo pro spaní měl syn v ložnici připravené cca měsíc před porodem. Do vlastního šel v 9 m.

squezy
•
17. led 2021

@sanyy22 A to už ve 14tt nestihas? :D Vyprdni se na pokojicek a jak pisou holky, sezen postylku a ja doporucuju prebalovak s nejakym uloznym prostorem, kde bude obleceni pro mimco. Pokojicek az pozdeji, jestli tedy neplanujes ho od narozeni soupnout samotneho do pokojiku, kam bys za noc několikrát odbihala.

cilkat
•
17. led 2021

Do zhruba 4 let ho pokojíček vůbec nezajímal. Postýlku má vedle mě v ložnici, ale spí stejně s náma (postýlka funguje jako zábrana proti padání), hrál si v obýváku, protože chtěl být s námi. Teprve teď kolem pátého roku si začíná hrát v pokoji... To stihneš 😉 .

michaelarousova
•
17. led 2021

@sanyy22 ja mela pripraveny pokojicek cca v 25tt ,..ja nesnesu nebyt pripravena 😂 postylka byla sice v loznici ale zbytek vvpokojicku☺️ Jen jsem pak doladila barvy podle pohlavi☺️

jakreb
•
17. led 2021

@sanyy22 Syn od roka sam v detskej izbe-do vtedy sme tam spali s nim kym sme prerábali spalnu. Dcerka od 3.mesiaca v detskej izbe vo vlastnej postielke. Žiadne "odkladanie" dieťaťa ci ine ako je tu spomenute.😉 Budila sa 1x za noc na dojčenie cize ani ziadne extrémne dobiehanie xkrat za noc ako tu tiez padlo. Ale ano kazde dieta je iné a az keď sa narodi uvidis co bude...Ale pripravit sa je fajn. Určite nie cakat do 5rokov dieťata lebo inym to tak vyhovuje.

nattt
•
17. led 2021

@sanyy22 my dodelavame pokojik tedka, jsem ve 31tt. Ale veci (obleceni, drogerku a dalsi vybavu) jsem vybirala a postupne kupovala od konce 1.trimestru.. ted bych to chtela dovest do konce. Napr. na komody na obleceni+prebalovak jsme cekali dva mesice.. za me radsi vse nachystane s predstihem nez potom byt zaskocena🙂 jinak mimco bude spat taky s nami v loznici, ale pokojik bude mit nachystany. Zalezi, jake mate dispozice v byte/baraku, co vse musite chystat atd...

nagojka
•
17. led 2021

Ja cekam na prvni screening,tam jdu zitra...a kdyz bude vse v poradku tak uz objednam nabytek do pokojicku.kdo vi kdy to prijde kdyz to bude cela sestava...ale oblecky,a takove ty drobne veci si necham jeste treba za mesic...mi mame v baracku male pokojicky,takze mimco bude od sameho zacatku ve svem,ale ja tam budu mit postel kde budu prvni dny a pak dle potreby spat s nim...nechtela bych vyhanet chlapa z loznice at jde spat na gauc,ma narocnou praci a dost zodpovednou tak budu rada kdyz bude spat pohodlne a tak.🙂myslim ze tohle je pro nas to nejlepsi reseni...jsem ted 12+5...

rejalin
•
17. led 2021

Já jsem to také připravovala honem honem během těhotenství (teda až třeba v 25tt 😉). Ale zpětně bych to tak nehrotila. Bohatě stačí, když budeš mít připravenou nějakou komodu, prebalovak a dětskou postýlku. Plus oblečení atd. Sama pak uvidíš, jestli bude mimčo spát v posteli, postýlce atd.. a pokojíček můžeš potom klidně připravit mnohem později a už budeš i vědět, co tam bude prcek chtít, co využiješ... u nás nakonec malý spí ve vlastní postýlce jen do 23h a pak jde se mnou do postele, hrajeme si v obýváku na podložce (6m) 🙂
A stoprocentně se nijak nestresuj, že to nestihneš atd.. 😉

sanyy22
autor
•
18. led 2021

@rejalin děkuji za radu ☺️☺️

petrasipkova1
•
18. led 2021

pokojíček ? pro dceru ve 2,5 letech a pro syna chceme ke 3 rokům, ale apíš to nestihneme 😀 JInak jsem měla postýlku a věci v komodě po tom 20 tt jsem už kupovala vše. Než jsem šla na mateřskou tak jsem měla všechno připravené plus minus.

cinam
•
18. led 2021

Ve 36tt manzyel po nátlaku laskavě vyklidil ten bordel, co byl v pokojíčku a ve 37tt jsem tam lezla po štaflích a malovala 😁 za mě, tohle bylo pozdě. jinak malého jsme přesunuli do pokojíčku na noc ve 14 měsících. Ale do té doby jsem tam chodila prebalovat a chtěla jsem, aby tam bylo hezké prostředí prostě 😊

ellyem
•
19. led 2021

Jsem taky v 15.tt a zatím nic nehrotíme 🙂 Pokukuju různě po Pinterestu a po internetu na inspirace, bavíme se, co by se nám líbilo, pomalu si malujeme novou sestavu ložnice, ale nic velkého. Mimčo bude mít jen koutek v ložnici, ale zařizovat ho začneme nejdřív v květnu/červnu.

veru181
•
19. led 2021

@sanyy22 Pokojíček jsme chystali někdy po 20. týdnu - vymalování, složení skříně, postýlky a komody s prebalovacim pultem. Pro navození atmosféry a uložení postupně porizovaneho oblečení 🙂 Když jsem byla v porodnici, manžel přesunul postýlku do ložnice a pokojíček se tedy zatím využívá jen na prebalovani a prevlekani, ale je to pohodlné 🙂

loylii
•
19. led 2021

@sanyy22 já od 30.tt (dvojcata). Koberec v pokojicku, barevná tapeta, postylky s mantinely, prebalovak s komodou a skříň šatní. Vše Ikea, jeden nákup. Obleceni jsem měla jen 0-3 měsíců a kosmetiku jsem vůbec neřešila. Až po porodu. Tašku pro sebe do porodnice taky připravenou od 30.tt. Tehu obleceni jsem nekupovala...😀 Chlap vyzvedl kocarek, když jsem byla v porodnici. Toť vše..

daisymaminka
•
19. led 2021

Dcera 2,5 pokojíček nemá. "Žijeme" v kuchyni spojené s obývákem, tady si společně hrajeme, vaříme, jíme, sledujeme TV a spát chodíme do společné ložnice. Takže v pohodě. 🙂 Než si bude chtít hrát nebo spát sama, to ještě potrvá. Zatím si to "společné" moc užíváme, ono to uteče raz dva.

korin
•
19. led 2021

Syn se dočkal pokojíčku coby prvňák, dcera ve 2. ročníku školky, když jsme se přestěhovali do většího bytu. Nejmladší ratolest máme stále v posteli... 😀

sanyy22
autor
•
20. led 2021

Holky děkuji moc za vaše rady. Určitě dám na Vaše zkušené rady. 🤰❤️

nikyliz
•
20. dub 2021

jsem v 15tt, ale jediné, na co je čas, je hledání digestore, kolem k umyvadlo a dalsi veci, abysme konecne dostaveli barak :D