icon

Proč necítím pohyby miminka ve 21. týdnu?

elfka21
9. srp 2022

Jsem v 21. týdnu a necítím zatím vůbec pohyby. Měla jste to některá a bylo vše v pořádku? Jsem druhorodička a minule jsem je najisto vnímala od 18. týdne.

qistyna
•
9. srp 2022

@elfka21 ja ted druhe zacala trochu citit az v 25.tt. Prvni mnohem driv… vse bylo v poradku, jen placentu mam na predni stene tak asi proto. Ale bylo to neprijemne, mela jsem take strach. Bude to v poradku, uvidis 🍀

elfka21
autor
•
9. srp 2022

@qistyna prý mám placentu taky vepředu. Jinak jsem hubená. Ach jo, mám nervy. Díky za komentář.

jako_mala_holka
•
9. srp 2022

Já něco málo cítila tak od 16tt, ale fakt jen sem tam cosi slabého, jestli to bylo ono... Minulý týden úplně pauza pár dní, což mě o vyplasilo, ale pak zas cosi... Tak snad je všechno ok, prý to může být i později (taky jsem 21tt)... Myslela jsem, že to bude tentokrát dřív, protože je to podruhé a placentu mám vzadu, minule jsem měla vepředu, ale to nevím, kdy jsem cítila pohyby, to si nepamatuju

ellyem
•
9. srp 2022

Já byla sice prvorodička, ale kvůli placentě vepředu jsem necítila pohyby až do cca 24. týdne.

palja
•
9. srp 2022

@elfka21 u druhého těhotenství jsem pohyby cítila až ve 25tt. Měla jsem placentu vepředu a pohyby jsem pak cítila jen málo a tlumené.

chlapecektehu
•
10. srp 2022

@elfka21 já jsem první pohyby taky cítila až později troufám si říct taky okolo toho 20tt a malej byl v pořádku a v pozdějším stádiu jsem ho kolikrát necítila třeba i víc jak půlku dne 🤯 a to jsem pak měla nervy protože jsem měla náznaky preeklampsie 🙄

kosi_cek
•
10. srp 2022

@elfka21 měla jsem to u 2. těhotenství stejně, placenta vpředu a klidné miminko zády k ní, necítila jsem pohyby až do porodu (až na jednu jedinou výjimku asi ve 24tt, která mě tedy spíš vyděsila)- podle pohybů bych jinak nerozeznaka těhotenství až do porodu, musela jsem se hodně soustředit a ležet úplně v kidu, abych byla schopna něco vůbec zachytit, jen se mi "patvarovalo" bříško to jo, a to si dr. vždy libuje, jak má u mě krásně zřetelný UTZ, že nemám tuk na břiše, takže i bez tukových tlumičů to bylo blbé, ale dcerka je v pořádku. Placentu vpředu jsem měla ještě ve dvou dalších těhotenstvích a tam jsem pohyby začala cítit také později než s placentou vzadu (i když do 20.tt to bylo), a byla jsem hotová, že to bude zase takové divné, smutné, ale pohyby jsem cítila dobře a z boku mohla hmatat i miminko a cítit ty nádherné chvíle, jak jezdí nožkama, hodně záleží, kde přesně ta placenta je, jakou má miminko polohu a jak ji mění.

elfka21
autor
•
10. srp 2022

@kosi_cek
@chlapecektehu
@palja
@ellyem
@jako_mala_holka
@qistyna
Díky holky, uklidnily jste mě. Snad to bude v pořádku. Na kontrolu jdu v pondělí. Minulé těhotenství jsem si pohyby užila fakt hodně. Dcera je torpédo i teď. Byla to sranda a těšila jsem se na to. Dost mě to uklidňovalo. Tak teď musím jen čekat a doufat.

elfka21
autor
•
14. srp 2022

@elfka21 Tak dnes jsem 22 týden a už jsem je s jistotou ucítila. 😉 Tak snad už je budu cítit nějak stabilně.

ekou
•
14. srp 2022

@elfka21 prvni pohyby jsem citila az nekdy po 22.t mimco bylo flegmatik

sylvka
•
14. srp 2022

@elfka21 to bude určitě kluk 😁ti jsou linejsi.

ekou
•
14. srp 2022

@sylvka tak nevim :D u nas to byla holcicka

elfka21
autor
•
14. srp 2022

@sylvka a nebo holka líná po mně. 😆 První je torpédo po manželovi. 💪🏻

camillaq
•
14. srp 2022

Měla jsem placentu vepředu a pohyby jsem cítila pořádně až kolem 25 tt, je to kluk, v děloze a jako miminko strašně klidnej😁 teď je to divačák

elfka21
autor
•
16. srp 2022

@ekou
@sylvka
Jsem po kontrole, vše v pořádku. Potvrzená holka. 😆 Nožky má natažené k hlavičce, palce u nohou u čela, tak možná proto kope slabě. 😉

ekou
•
16. srp 2022

@elfka21 tak hlavne, ze je vse v poradku 🙂

maxulekapcule
•
16. srp 2022

@sylvka to bych neřekla, ten můj malej mě nedal pokoj od 14tt, je mu devět měsíců a je pořád stejnej divoch, až se bojím, až začne ťapat