icon

Pupeční šňůra omotaná okolo ruky

strasidelko
9. kvě 2019

Ahojky všem. Dnes jsem byla na ultrazvuku a dítě v 15tt má okolo ručičky omotanou pupeční šňůru asi na dvakrát.
Dr jsem se ptala a on nic neřekl jen no má ji omotanou a na mě otázky zda je to normální nic neřekl.

Mám strach aby se mu správně dokrvovala atd.
Nemáte někdo zkušenost?

ter
•
Odpověď byla odstraněná
•
marketa1218
•
9. kvě 2019

@strasidelko Ahoj, v 15tt se asi nic stát nemůže, ještě tam má miminko hodně místa. Myslím, že tohle bývá problém hlavně u porodu, kdy se může miminko tou pupeční šňůrou přiškrtit, když jí má kolem hlavičky. Teď se to může v pohodě ještě změnit

julielim
•
9. kvě 2019

děti se do šňůry motají běžně, jen ve vyjímečných případech je to špatně - třeba kolem krku. Dcera když se narodila, tak měla šňůrou ručičky svázané a nic jí nebylo, jen od malička nesnáší, když se jí ruce svážou nebo pevně drží.

martinkam22
•
9. kvě 2019

Malá měla 37tt omotanou šňůru kolem krku na 2x, PA řikala, že je to velmi časté a není to nebezpečné, tak nevím. Já z toho byla vyplašená, nakonec mě přesvědčili doktoři svým klidem a vše dopadlo dobře 🙂

belair
•
9. kvě 2019

Někde jsem četla, že třetina děti má při porodu šňůru kolem krku. Malá taky měla a doktorka ji při porodu z krku stáhla. Je to vcelku normálka.

julielim
•
9. kvě 2019

@belair jsem to blbě napsala... problém je, pokud je šňůra kolem krku napevno..

makronka222
•
9. kvě 2019

Ty deti tam maji kolikrat i uzle, pokud je snura funkcni jak ma, nic se nedeje... u nekoho to vyjde u nekoho ne. Co ma asi v tom brise ted doktor udelat? Proste se to nesmi hrotit, jinak by se clovek zblaznil.

hezz17
•
9. kvě 2019

Je jedno jestli je odmítána kolem krku, ruky nebo nohy. Jde o to, jestli není na pevno. Rozhodně není problém, ze ručička nebyla dokrvena, ale aby skrz puoecni snuru proudila krev.

kuliseks
•
9. kvě 2019

Syn se narodil s pravym uzlem na pupecniku, to znamena, ze mel proste uzel. Kdyby se pry moc dotahl, tak je to spatne, ale nastesti to v pohode doslo ke zdarnemu konci. Chci te tim uklidnit.. deti se ruzne v deloze toci a pupecnik je casto i delsi a s tim nic nenadelas.. nema cenu se nervovat.. mozna je i zbytrcne, ze to rikaji.. pravy uzel tedy z uktrazvuku poznat spis nejde ale i tak, ze je neco nekde omotane.. mne rekli u druheho syna, ze ma snuru kolem krku a jen to vedomi, ze prvorozeny byl s tim uzlem v pohode me uklidnovalo. Podle me by takove veci rikat ani nemeli, kdyz se to hned druhy den muze zmenit

kuliseks
•
9. kvě 2019

Jo a druhy syn se tedy nakonec narodil uplne v pohode a nic nikdy omotane nemel. Z krku se mu to nakonec odmotalo 😉fakt se to meni a nic to neznamena.. ten pravy uzel je nebezpecnejsi, tohle je v pohode

jane46
•
9. kvě 2019

Tohle jsem videla, kdyz jsem byla tehotna... Uklidnilo me to, ze ty uzle a omotani nejsou tak desive... A oni kontroluji prutok

strasidelko
autor
•
10. kvě 2019

@jane46 aha super, takže myslíte ze to nic není když to měl malý na dvakrát omotana kolem ručičky?

jane46
•
10. kvě 2019

@strasidelko To se tezko slibuje, ze to nic neni. Ale myslim, ze to bude v poradku. Treba na dalsi prohlidce uz to bude mit dole. Pokud ne, urcite bych pro klid po Dr. chtela kontrolu prutoku a at koukne na rucicku.

fouskovi
•
10. kvě 2019

My měli při porodu dvakrát okolo krku stihnu se tam ještě otočit naštěstí to neměl utazeny a s uzlem jsme byli od 14 týdne jen nám to rozhodlo genetiku