Roste miminko pomalu?

valerie73
20. čer 2016

Dobrý den, mám takový zvláštní dotaz. Jsem v 19tt a stále mi vrtá hlavou tento problém. V 11+4 jsem byla na kontrole u svého lékaře a ten mě objednal dva týdny na to na screening. Když jsem tam byla byly to přesně 2 týdny od kontroly, tudíž jsem měla být 13+4 ale byla jsem 12+6. To samé se mi stalo nedávno na pohotovosti, kde mi řekli že jsem zase o několik dní pozadu. Je to normální?

verunka11221
20. čer 2016

@valerie73 Kazdej doktor se ridi podle neceho jineho.Ja jsem podle meho doktora mela termin 1.1.2016 bral to podle ultrazvuku,podle screeningu 28.12.2015 a tak mi to brali i na ozvach v nemocnici,pri prijmu v porodnici se zas ridili podle posledni ms takze termin 26.12.2015.Na konec jsem rodila 25.12.

valerie73
autor
20. čer 2016

No podle ms bych mela byt uz ve 21tt :D opravdu hodne se to vsechno lisi, jsem z toho hrozne zmatena :D

verunka11221
20. čer 2016

@valerie73 Nemas z ceho.Termin je jen orientacni,nikdo ti presne nerekne kdy jsi otehotnela.Proste v listopadu porodis 🙂 Jinac ja jsem se ridila tim co jsem mela v prukazce.

lynnuska
20. čer 2016

Vývoj miminka se může opravdu lišit a i to měřeni není úplně přesné. Já mám zase mimčo o dva týdny větší. Doktorka říkala, že mimi prostě roste skokově. Takže se to může zase srovnat. Pár dní rozdíl je ok. V těhu průkazce mám dva termíny porodu- dle MS a dle screeningu.. dr. se přiklání spíše k tomu ze screeningu.

bubinko1506
20. čer 2016

Ahoj, kazde babo sa vyvija individualne, ci uz rychlejsie alebo pomalsie. Ja som napriklad po IVF - viem presne, kedy bola posledna MS a kedy bol vklad. Na poslednom ultrazvuku bol jeden chlapcek o 12 dni popredu, druhy zodpovedal presne tomu dnu, kedy som bola na ultrazvuku. Pritom obidve embrya boli vkladane v ten isty den.
Termin porodu mam zatial stale ratany podla poslednej MS, uvidime na dalsej poradni, ci ho doktor posunie alebo nie.

tingle
22. čer 2016

Mám to úplně stejně, doktorka mi vypočítala termín na 23. října, na screeningu mi řekli 4. listopadu a když jsem šla, už podle toho pozdějšího termínu, ve 20. týdnu na další screening, tak jsem najednou byla zase pozadu a to v 19. týdnu...Takže jsem z toho taky trochu zmatená, ale doktor naposledy řekl, že to bude koncem října nejpozději, ale termín mi stejně nechal napsaný na 4.11. Ale kdyby bylo něco v nepořádku, kdyby malý rostl nějak špatně, určitě by to zjistili 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru