icon

Roste miminko pomalu?

valerie73
20. čer 2016

Dobrý den, mám takový zvláštní dotaz. Jsem v 19tt a stále mi vrtá hlavou tento problém. V 11+4 jsem byla na kontrole u svého lékaře a ten mě objednal dva týdny na to na screening. Když jsem tam byla byly to přesně 2 týdny od kontroly, tudíž jsem měla být 13+4 ale byla jsem 12+6. To samé se mi stalo nedávno na pohotovosti, kde mi řekli že jsem zase o několik dní pozadu. Je to normální?

verunka11221
•
20. čer 2016

@valerie73 Kazdej doktor se ridi podle neceho jineho.Ja jsem podle meho doktora mela termin 1.1.2016 bral to podle ultrazvuku,podle screeningu 28.12.2015 a tak mi to brali i na ozvach v nemocnici,pri prijmu v porodnici se zas ridili podle posledni ms takze termin 26.12.2015.Na konec jsem rodila 25.12.

valerie73
autor
•
20. čer 2016

No podle ms bych mela byt uz ve 21tt :D opravdu hodne se to vsechno lisi, jsem z toho hrozne zmatena :D

verunka11221
•
20. čer 2016

@valerie73 Nemas z ceho.Termin je jen orientacni,nikdo ti presne nerekne kdy jsi otehotnela.Proste v listopadu porodis 🙂 Jinac ja jsem se ridila tim co jsem mela v prukazce.

lynnuska
•
20. čer 2016

Vývoj miminka se může opravdu lišit a i to měřeni není úplně přesné. Já mám zase mimčo o dva týdny větší. Doktorka říkala, že mimi prostě roste skokově. Takže se to může zase srovnat. Pár dní rozdíl je ok. V těhu průkazce mám dva termíny porodu- dle MS a dle screeningu.. dr. se přiklání spíše k tomu ze screeningu.

bubinko1506
•
20. čer 2016

Ahoj, kazde babo sa vyvija individualne, ci uz rychlejsie alebo pomalsie. Ja som napriklad po IVF - viem presne, kedy bola posledna MS a kedy bol vklad. Na poslednom ultrazvuku bol jeden chlapcek o 12 dni popredu, druhy zodpovedal presne tomu dnu, kedy som bola na ultrazvuku. Pritom obidve embrya boli vkladane v ten isty den.
Termin porodu mam zatial stale ratany podla poslednej MS, uvidime na dalsej poradni, ci ho doktor posunie alebo nie.

tingle
•
22. čer 2016

Mám to úplně stejně, doktorka mi vypočítala termín na 23. října, na screeningu mi řekli 4. listopadu a když jsem šla, už podle toho pozdějšího termínu, ve 20. týdnu na další screening, tak jsem najednou byla zase pozadu a to v 19. týdnu...Takže jsem z toho taky trochu zmatená, ale doktor naposledy řekl, že to bude koncem října nejpozději, ale termín mi stejně nechal napsaný na 4.11. Ale kdyby bylo něco v nepořádku, kdyby malý rostl nějak špatně, určitě by to zjistili 🙂