icon

Sex v těhotenství

sedlackovak
8. čer 2017

Ahoj holky,jsem 18tt a mám strach ze sexu s manželem.Byla jsem na kontrole a doktor mi řekl,že jsem v pořádku,že vtom problém nevidí,jen doporučuje takový ten romantický pomalí a né sex z tvrdého soudku 😀.V listopadu jsem samovolně potratila a ten strach tam je.V minulosti když jsem čekala svého prvního syna jsem měla sex nomálně,ale teď prostě ten strach je,že začnu krvácet,že se něco stane a ták.Máte to taky některá,nebo je tu někdo kdo se bál ale šel do toho a vše bylo o.k?Manžel je velmi tolerantní,ale vím,že mu to moc chybí,moc ho miluji a chtěla bych,ale bojím se ☹

pucka123
8. čer 2017

Úplně tě chápu taky jsem to měla na začátku ☹ nejprve jsem na to nemela ani pomyšlení hodně dlouho jsem zvracela a měla nevolnosti i cely den takže jsem příteli občas udělala dobře rukou ale na vic jsem se nezmohla. Naštěstí byl tolerantní a vydržel to. Dneska už sexujeme normálně přešlo mě zvrácení i strach a tak to jde. Samozřejmě jsme začali postupně a pomalu a dneska už to jde. Jedine s čím mam problém je orální sex a to kvuli davicimu reflexu, bojuju i s čištění zubu takže to prostě nejde. Dost me to mrzí ale nic s tím nenadelá a chlap to musí vydržet. ☹

rebe
8. čer 2017

Pokud máš obavy, do pohlavního styku se nenuť. Partnerský sex má spoustu podob, dokud máte oba zdravé ruce, není důvod si něco odpírat 🙂

roooni
8. čer 2017

Mám to podobně. Dlouho jsme se o mimi snažili a v prvním trimestru nám doktor sex zakázal. A teď jsem taky 18tt, párkrát jsme to zkoušeli, ale mám strach. A ani nijak nemám chut, spíš se musím přemlouvat. Ale ani tak to není ono. Naštěstí je manžel tolerantní a netlačí na mě. 🙂

sedlackovak
autor
8. čer 2017

@pucka123 tak co se týče orálního sexu,ten neprovozuji vůbec jelikož se mi z toho dělá zle i když svého muže miluji,rukou mě to moc neaví,jelikož mě po chvilce začne bolet a on je potom nevozní a nejde mu to 😀 takže nevím pro co se rozhodnout,není to o tym,že bych se nutila,ráda bych se sním milovala,ale jde o ten strach

sedlackovak
autor
8. čer 2017

@roooni A jsi v poho?Nemáš nějaké zdravotní problémy?

petruuushkaaa
8. čer 2017

@sedlackovak nenut se pokud nechces nebo mas strach, vubec se ti nedivim, po tom co mas zazito.. a tolerantni manzel je vyhodou, jde udelat dobre i jinak 🙂

jitulka89
8. čer 2017

strach bych řekla, že je zbytečnej, miminku to rozhodně neublíží, to že to předtím nedopadlo tak na to sex neměl nejmenší podíl

jitulka89
8. čer 2017

ještě přeposílám jedno vyjádření od gynekoložky která se v tom vyzná určitě víc než my tady na foru :D „Většina žen docházejících do mé ordinace se na sex v těhotenství opravdu ptá a občas se jím stresuje,“ potvrzuje gynekoložka MUDr. Martina Kozárová a pokračuje: „Pokud ale těhotná žena má na sex chuť, nemá zdravotní komplikace, není třeba se požitku z milování zříkat. Sex v těhotenství nejen že nevadí, naopak pomáhá zpevnit pánevní svaly a je dobrou přípravou na porod. Takže já radím, užívejte si, jak jen to jde, volte jen pohodlné polohy a s milováním přestaňte leda v případě, kdy už vám nepřinese radost...“

rebe
8. čer 2017

@sedlackovak My to děláme tak, že když mě začne bolet ruka, manžel mě vystřídá a já ho potom jenom hladím a masíruju na místech, kde to má rád. Po porodu jsme dělali i to, že jsem byla na čtyřech nad ním a dělala pohyby, jako kdybychom se milovali, a on si to mezitím dělal rukou. Myslím, že důležité je se nepřestat milovat a najít si jen způsob, který bude oběma vyhovovat. Ono totiž nejde jen o tu dobu do porodu, hned po porodu se to nezlepší a často nejde jen o šestinedělí, já si začala pohlavní styk užívat až někdy půl roku po porodu. A to už je opravdu dlouhá doba i pro sebetolerantnějšího muže. Nehledě na to, že oni se pak často bojí i přitulit a pomazlit, aby to žena nebrala jako loudění o sex, a to je cesta do pekel.

pucka123
8. čer 2017

@sedlackovak každopádně se do toho určitě nenuť...... měla jsem i strach třeba z toho sperma (četla jsem ze obsahuje nějakou latku co napoma k porodu, proto to i později při přenášení doktoři doporučuji častěji sex a na začátku v 1. Trimestru to může ale nemusí napomoci potratu ) a tak jsme sice sexovali ale těsně před vrcholem jsem chlapovi dopomohla rukou. Občas to děláme do teď l.Takže bys to taky mohla zkusit sam o sobě něžný sex miminku určitě neublíží a když to na chlapa bude přicházet tak mu takhle dopomůžeš a je to rychlovka a ruka nebolí. 😀 Chlap z toho bude určitě nadšený a je to lepší než nic a třeba časem se přestaneš bat i ty a budete si to užívat oba.

roooni
8. čer 2017

@sedlackovak no, o jedno mimi jsme před třemi a půl lety přišli (7tt) a od té doby se nám nedařilo. až teď konečně, po třech IUI se nám povedlo přirozeně. Tak jsem hned od začátku brala utrogestan na udržení a měla jsem zákaz sexu. Jinak žádné problémy nemám, jen ten strach. Ale třeba to časem bude lepší.