Snědla jsem 5 dní prošlou šunku, mám se bát? 2. trimestr

Mile damy,

opet me jima hysterie a potrebuji poradit. Vcera mi manzel udelal na veceri rohlik se sunkou, ja se pak podivam a ta balena sunka byla pet dnu stara... No sla jsem do mdlob, protoze uz tak cele tehu resim co jist a co ne a jsem z toho psych. vycerpana. No a i pres moje snazeni pak pozru tohle. Pachy u mne nefunguji, takze jsem nemela sanci 🙂 Ta sunka po blizsi analyze smrdela jen trochu. V noci me bolelo bricho, ale to muze byt i chripkou, kterou ted prodelavam. Zkratka, o listerioze jsem si precetla uz snad vsechno, ale nikde se moc nepise, jak je to se sunkou. Mam se bat?
roma_ka
8. únor 2014
Břicho vás mohlo bolet i z toho stresu. Já bych byla úplně klidná. Na 99,9 % Vám z toho nic nebude, balené šunky se obvykle nekazí ani měsíc po skončení minimální trvanlivosti 🙂
scheetjeautor
8. únor 2014
🙂 dekuji 🙂 manzel mi ted rika, ze mi dal jine baleni, ale urcite me chce jen uklidnit =-)
granda
8. únor 2014
nic neřešte,,, budte v klidu,,, řešte světový hladomor a bude vám lépe...
scheetjeautor
8. únor 2014
No je fakt, ze diky clankum o listerioze budu brzo dobrovolne hladovet sama 😃
laurital
8. únor 2014
@scheetje Klid, myslím, že změnu barvy a vůně by snad manžel poznal.Myslím si, že jsi jen přecitlivělá a břicho tě bolí ze stresu.
btw-neřešila jsi tu ty rozmarýnové či jaké chipsy?
Obecně platí, že většina balených výrobků má delší datum spotřeby, však je to uváděno jako minimální trvanlivost.
scheetjeautor
8. únor 2014
@laurital ono se to snadno mluvi, kdyz nejsi prvorodicka :-N
laurital
8. únor 2014
@scheetje Jasný, ale věř mi, že tím strachem a z něj následujícím stresem, si ubližuješ daleko více, než kdybys opravdu něco špatného snědla.
A nemyslím to fakt nějak kousavě, prostě se tím jídlem tak nestresuj.
scheetjeautor
8. únor 2014
Ja vim, sama jsem na sebe nastvana, ze resim takove kraviny. Ja se vzdy tesila, jak se budu v tehotenstvi cpat a ostatni mi nebou nic vycitat 😉 a pak vsechno to na co mam chut "se nesmi", protoze bla bla bla 😃
alyssa.anna
8. únor 2014
Nom listerioza je největší mor a je skoro ve všem (dokonce i na zelenině) a těhotnéjsou k ní velmi náchylné - tak tohle mě děsilo půlku těhotenství a než jsem snědla třeba rajče tak jsem ho pět minut myla a podezřívala kaźdý kousek jídla 😃 No a pak jsem to hodila za hlavu a upřímně, bylo mi líp takže doporučuju nic takového nečíst a nestresovat se s tím, podle mě prošlá šunka může maximálně tak způsobit nějaké to provzdušnění střev 🙂 a tem stres z toho pak je pro mimi horší
laurital
8. únor 2014
@scheetje Já to chápu, sama jsem to řešila hodně v druhém těhotenství.U prvního jsem to brala tak nějak sportovně, možná i proto, že internet nebyl v té době takovou modlou a spousta informací nás nestresovala, takže jsem vesele baštila štrůdl se skořicí, hermelín s brusinkami a krabí salát, což jsem si v druhém těhot. nedovolila.
Rozhodně jsem se ti nechtěla jakkoliv vysmívat.Spíš to řeknu tak, většina potravin je nebezpečná v prvním trimestru, pak už je to lepší.Tak se tolik nestresuj a užívej si čekání na malé.
granda
8. únor 2014
@scheetje ja jsem taky byla prvorodička a byla jsem teda v klidu,,, jsme si to užívala...
scheetjeautor
8. únor 2014
Ja s vami ve vsem souhlasim 🙂 Asi to fakt prestanu resit. Stejne tak jsem se prestala nervovat z nachlazeni, rekla jsem si, ze se tomu proste v zime nevyhnu a kdyz to prislo, tak jsem byla v pohode, psychicky pripravena 🙂
rioko
9. únor 2014
@scheetje a nehledě na to, že listerioza se ani tak brzy neprojevuje takže ze šunky ji určitě nemáte, já se u prvního těhotenství stresovala a hlídala co jím, teď to neřeším, jím všechno a nestresuji se a jsem v klidu

Začni psát odpověď...

Odešli