Těhotenské vitamíny ve 2. trimestru. Které nejlépe snášíte?
Zdravím. Jdu si pro radu. Beru Femibion 1.vitaminy, ale začlo mi být po nich neuvěřitelně zle, zvracím, hlava bolí, jsem nepoužitelná. Začínám 2.trimestr a potřebuji poradit jaké vitaminy se nejlépe snáší, nebo jaké nejvíce vyhovovaly Vám. Chtěla jsem kupovat Femibion 2, ale to těch šílených stavech co způsobuje, ani náhodu. A to jsme zkoušela hodně jíst a pít, stejně nepomohlo. Děkuji za rady.
Brala jsem jen listovku a rybí tuk.
Jsem ve 21tt. Beru jen listovku a železo. B, C a D mame doma standardně. Koupila jsem si gravimilk od Sunaru (je pro těhotné a kojící), ale spis pro tu chuť 😍 a taky DM ma vitamíny pro tehule a co jsem koukala, tak mají fajn složení.
Mě třeba seděl jen femibion. 2 druhy vitamínů jsem jinak hodila úplně plné do odpaďáku. Bylo mi zle i z té samotné listovky. Mám problém všeobecně s léky a vitamíny, bývá mi skoro ze všeho zle. Ale já vitamíny v těhotenství brala jen první trimestr, ve druhém jen 2 - 3x týdne a ve třetím trimestru už vůbec. U první jsem brala vitamíny celé těhu a malá měla 4,5 kila. Ač na to má každý doktor úplně jiný názor a prý to není prokázané, že to má vliv na velikost, v genetickém centru mi řekli, že v mém případě bych měla být s vitamíny čelní opatrná. On je to stejně trochu marketinkový tahák. 🙂 Zkusila bych třeba snížit to dávkování, i to žaludku hodně odlehčí. Není to opravdu nutné do sebe cpát chemické preparáty.
Ahoj, já beru jen kyselinu listovou a dle potřeby horčík, nic víc 🙂
Já beru od 13 tt pregnafolin a špatně mi není. Doporučili mi ho na gynekologii
Ja v prvnim brala D,Omega 3, zelezo a listovku za par kacek .. v druhem mi doktor doporucil chytre miminko 2+3trimestr.. ale jsou celkem drahe , spatne mi po nich neni ale slozeni se skoro nijak nelisi .. asi doberu a uz nekoupim ,myslim ze bohate staci co jsem brala
Brainmax 🙂

V druhým trimestru brala jen kyselinu listovou, nakonec mi bylo zle i po ní, tak jsem vitamíny nebrala žádné a vše je ok...